Friday, August 29, 2008


:::29 Ogos 2008:::

Hari ni terasa letih sgt nk mulakan keja...lg pulak hari jumaat, tiba2 lak kena g bleeding lembu adusss mmg btl2 malas mau pegi tapi apa kan daya dah tugas aku laksanakan jua...For this time, kena bleeding kat Balik Pulau, jauh tuh nk smp neno neno....mau tertido sementara nk smp hehe

Hari ni gak aku dtemani staff baru sonok nye leh buli hehe, takda la aku dak baik takda la smp nk kenakan diorg :) Just kongsikan ilmu yg aku ada cukup la buat bekalan diorg nk keja kelak huhu...Baik kannn aku :P

Mula-mula nk menjebakkan diri dlm keja2 camni mmg la memerlukan kekuatan mental yang kental, lg pulak bkerja dgn benda hidup and besar dr kita...be careful n work smart...Keja rini tak susah sgt, sbb just nk amik sample serum utk test penyakit Brucella Abortus for Bovine aka Lembu...So, 1st time gak aku ngajar staff baru ni amik sample..just to d`basic dimana ada kemahuan disitu ada jalan, yang penting kena ada minat and berani mencuba, thats my princip hehe.Diorg ni beruntung hari ni coz amik sample Lembu Tenusu, lembu baik..kalo lembu fidlot ke lembu kampung ke mau mengganas gak dalam travis ;))

Anyway utk pengetahuan korang, utk amik sample serum ni 2 spot kita leh amik iaitu kat ekor n leher...takyah la aku nyatakan mana satu juglar vein or some trademark in veterinary...wat korang bingung ja kan hehe. So, arini jom tgk aku wat keja ngn dak2 baru ni hehe...

-Ni amik kot ekor, aku xpert kat sini huhu..kena amik betul urat, tangan kena kuat beb..-

-Hmm, tgk la hasilnya..dpt kan serum..senang je hehe riak la aku ni :p -

-This part amik kat leher..wat keja smbil duduk je sbb lembu tecik hehe-

-My junior, pandai gak amik walaupun takut2 bravo la Iera -

Dalam proses pembelajaran ni saiko menyaiko mmg penting bg aku..mana tak nya tak semua org punyai kekuatan diri yg teguh.mcm aku mula2 jebakkan diri dlm bidang ni aku mmg dh ada basic dan mmg aku ni kategori org yg ganas2..apa org nk buat aku nk buat, cuma utk pembelajaran hari ni my junior sorang ni mmg penakut skt, kesian aku tgk pucat muka bila aku soh amik darah.aku respect gak dak ni walaupun dlm ketakutan dia try gak amik walaupun bkali2 tak bjaya n for ending she get it..i`m so proud...mjadi gak teknik yg aku ajar kat diorg. Bila ada keyakinan semua benda akan menjadi mudah, cepat dan selamat yang penting kita kena alert ngn psekitaran ...keja ngn haiwan camni la kalo lalai kita yang sakit..mau patah riuk dibuatnya.

Aku berharap sgt apa yang aku turunkan kat diorg ni, menjadi sebahagian dari keperluan dan kepentingan dimasa depan...insya allah. So, tugas aku dh selesai ngn dak2 ni..keja aku ada lg nih....uwaa manyak betoi aktiviti aku skrg---> setting gps plak huhu

-Testing alat GPS yang lama...-

-Zaman dh maju,alat ni aku nk simpan je..guna PDA lg mudahkan keja aku huhu-


Ulasan hari ni ---> Aku mmg sonok sgt wat keja bila pkongsian ilmu dpt dkembangkan kepada sahabat handai..moga segalanya diberkati utk pjalanan hari esok...AMIN

Sedekah amalan yang paling mulia..bkn sekadar senyuman tapi keihlasan dari pemberian itu...Semoga kita antara golongan yang dipermudahkan cara dan perbuatannya


~~~~~~~

Uit, belum sampai penyudahnya lg citer aku hari ni hehe..ada lg aku nk kongsikan...Harap2 korang tak boring la yer, alhamdulillah kehidupan aku sekarang ni makin menarik plak..byk pkara yang berubah hinggakan hari-hari yang berlalu tak ku sedari telah byk ku ciptakan kenangan demi kenangan...

Hampir selesai semua tugasan aku hari ni...dan bebanan yang ditanggung tadi tak ku sedari dgn hadirnya makhluk allah yang dijadikan utk peliharaan insan sperti kita.Spt mana manusia ia juga mahu dimanja dan dibelai ....

-Comelkan baby monkey ni...geram aku-

-Manja sgt, cam nk wak balik umah je..ala tomey2-

-Siap wat aku cam pokok kayu lak panjat2 hehe-

-Eh...takmo lepas lak...ingatkan garang rupanya nk main2 ngn org...-

-Sweet sgt baby monkey ni...-

p/s dari AKU---> Siapapun di muka bumi ini, keistimewaannya tetap sama...kehidupannya tetap menuntut hak dan hakiki yang sama...kenapa perlu ada beza dan halangan dalam memcari dan memberi cinta dan kasih syg...Jadi Renung-renungkanlah....

RAMADHAN AKAN MENJELMA TAK LAMA LG..JD TUNTUTILAH AMALAN DAN MANAFAATKAN LAH KEWAJIPAN YANG SATU DARI LIMA ITU AGAR KITA DISAYANGI DAN DIPELIHARA DALAM LINDUNGAN - NYA YANG SATU...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA

----Sekian untuk hari ini, WASSALAM----


Thursday, August 28, 2008


:::28.08.08:::


Hari ni awal pg aku dh kuar dr umah....mangun awal siot, jam 5.30 terkulat-kulat aku mencelikkan mata..arghh malas nya nk mangun huhu. Ni la gara2 mlm jd kelawar siang malas nk wat pape dh :-ss

Hmm, mgingatkan hari ni ada rehearsal kawad kat Queensbay aku dengan semangat patriotiknya mencergaskan urat2 malas ku bgegas ke opis.. hehe sbnrnya tahun aku tak kawad pun semangat ja lebih buwekkk...Tahun ni aku ngn Bro Tahir amik kesempatan nk shoot gmbr la konon sdgkan malas nk mengawatkan kaki kiki...Caya la bro, kita skodeng ja makcik , pakcik kawad :P

Arghh tekanan nya aku pagi2 buta ni ...aku rasa cukup awal aku kuar umah hari ni ----> 6.20pg tapi ntah apa lg nasib aku hari ni hampir sejam gak aku drive p opis uwaaaa....aku dh janji nk g penang kol6.45pg tapi aku smp kol7.10...mmg lambat bangat :-ss nasib la tak kena denda haha...Merempit abis aku pg td tapi apakan daya kalo dah ikut belakang lori 4,5 bijik turbo pun hancus :)) nk pasang sayap la pasni kat Gen2 aku tu hihi...melampau2 jem skrg ni TERTEKAN aku nk mai opis.... :| but i still cool, walaupun ada genetik BARAN + HANGIN satu badan ;))

Dah la bertolak dr opis lambat...bkn aku je lambat semua org lambat haha...dh tu siap sesat lg nk gi Queensbay ,,memalukan betul jd org penang nasib la bkn aku yg drive kalo tak mmg dh kena hamput dh hehe...Agak lewat rehearsal tahun ni, hari pun makin mendung, takutkan ujan bkn pasal takut demam tapi kesian kan D80 aku ni kebasahan dan kesejukan menahan titisan ujan ;)) . Hmm, ramai gak penyertaan tahun ni, sedangkan apa jadahnya la g kawad kat depan Queensbay tu...byk lagi tempat bersejarah kat penang ni...naik pening aku fikir pasal lokasi Kawad Merdeka tahun..Apapun aku ok jer ....senang skt aku nk menyelinap g Window Soping kat sana hehe nk beli baju raya...nk beli baju raya ... :P

Uhuk, aku ingatkan org tak kenai aku masa dok snaping pic dak2 kawad kali ni skali dpt panggilan telefon da....Mau tau sapa? Hmmm, kawan + adik aku la...dak ogee dh keja KASTAM skrg ni..bagus2, senyap2 dh keja gomen adik aku ni ...syukran dpt gak ketemu kamu :)

Happening gak life aku rini...dpt cuci mata kat penang wlaupun mendung berarakan awan yg menuruni hujan...mkn nasi lemak 3mungkus lg haha, smp mlm kenyang mam nasi lemak tu huhu tobat aku tak buat dh pas ni kedarah smp camtu :-ss

DAN...Dalam ujan yang membasahi aku dan lensa ku...smpt lagik aku posing kat port baik ni hehe ...Layarilah Pic Kat bawah ni, Maceh la Bro Tahir yg sudi melayan kerenah aku yg KUAT POSING nih...

~~Tada.....patah gak uruf B tu kan haha~~


~~Ala-ala hindustan gitu huhu, ramai org kat bawah tu aku wat dek je hehe~~

Penat gak la aku pg ni...naik ja keta aku terus membuta smp opis, teruk toi tak hingat dunia aku tido...kiki

Happening...happening...
Bz...bzz...bzzz
Sembang...sembang...sembang...

Aku yang telah merdeka...didatangi kesenangan yang tak terhingga dr Kemerdekaan yang lalu...Keranamu Malaysia..

---Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan---


Wednesday, August 27, 2008


:::HOLD ME, HUG ME, KISS ME & LOVE ME:::

"Even though what i give to you is not perfect...but it`s effered in purest and honesty way that i know..."

"I really hope you will stay in my life forever and ever...And i want to share all my life with you for a long ,long while..."

***I love You So Much***


====> Nothing words to say..but deeply in my heart i`m very tired to give more and more for a new love again...plz dont make me cry again...just keep it in my heart, myself and our love forever and ever...

:::Kisah Aku dan Dia:::

12 Ogos 2002...Tarikh ini menemukan aku dan dia...perkenalan yang aku sendiri tak menyangka sehingga saat ini menjadikan begitu akrab. Setiap saat manis dan pahit telah kami tempuhi bersama sepanjang di KLUANG selama 2tahun.Mungkin bila bersama kami tak pernah terasa ingin dipisahkan begini tapi pada 22.08.2008 sahabat baik aku telah selamat diijabkabulkan dengan pasangan nya - Mohd Sallehudin...Tak mampu ku ucapkan dengan kata2 betapa hati ini sedih membiarkan seorang sahabat sepertinya menamatkan zaman bujang disaat ini...rasanya belum puas untuk aku kecapi bersamanya kenangan demi kenangan...namun, sebagai seorang teman aku jua gembira sahabat ini ditemukan pasangan yang amat secocok untuknya..Doaku agar kalian sentiasa dirahmati dan hubungan baik itu diperliharaan sehingga ke hujung nyawa kalian ...Insya allah..

Noraini binti Zakaria...kenalan pertama aku di KLUANG...teman kuliah aku, teman sebilik aku, teman pulang ke kg setiap kali cuti semester, teman meronggeng aku bila dpt gaji...teman sedih dan gembira aku selama 6thn ini...Terima kasih kerana mengajar aku erti persahabatan...

SELAMAT PENGANTIN BARU

Noraini & Sallehudin
23-08-2008

~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~

Tak mungkin dapat ku berikan hadiah bernilai sebagai Tanda Ikhlasnya PERSAHABATAN ku ini..namun Sebagai Teman Aku Hanya mampu Mengabdikan KENANGAN TERINDAHMU ini di Lensa D80 ku...

Terimalah Kenangan ini sebagai HADIAH dari HATI ini...

Semoga Berbahagia Hendaknya-AMIN


P/S dari AKU TUKANG AMIK GAMBAR ---> Aku bkn saja2 suka nk upload pic ni tapi sebagai tujuan promosi juga hehe...kot2 ada yang berkenan sila la contact aku untuk tempahan...

Wednesday, August 20, 2008

:::My Works for This Month:::

Huh, mmg meletihkan keja aku skrg ni...tambah2 bila cuti lama minggu lepas. Ikutkan mmg la tak seberapa duduk ja dlm keta & plot ja bacaan n data dlm PDA tapi yg lenguh nya bila melayah dlm keta...terurut dan diurut, mlantun-lantun dlm keta sementara nk sampai ke satu destinasi huhu. Keja ni berskala ...semua nk kena siapkan cepat coz ada Bayar ini org utk tolong Setup GPS Ladang Ternakan kat opis aku ni...Member gak ni ..keja ngn pak menakan la katakan hehe

So, korang2 yang baca blog aku ni yang rasa nk p mana2 destinasi taktahu jalan ke apa ke leh la contact aku nk print peta ke apa ke tapi kena charge la skt... :-"

Tyttn II

Mulakan keja editing hehe

Part ni aku malas betoi nk kena editing menaip lak tu uwaaa

Apapun minggu ni aku nk kena settle semua ni sblm bln posa...Next Weeks lak aku nk kena p KUANTAN, PAHANG huh meeting punya la jauh rasanya tak mampu aku nak p...Mesti rindu sama kawan2 hehe


bzbzbzbzbzbzbzbz

nyampah betoi uwaaaa......


~~~~~~~~~~~~

Minggu ni Jadual aku betul-betul full...

Jumaat ni aku dh bz ngn KURSUS PENTERNAKAN LINTAH Anjuran Jabatan....
Sabtu dah nk bergegas ke Alor Setar shoot Weeding Member Baik aku...Balik kompom malam.....mESTI Penat huhu


Ahad dah nk bertolak ke Kuantan......

Sori kepada sesiapa yang terasa terabai dgn kebz-an aku....

Apa-apa pun...JOM p MAKAN DURIAN Balik Pulau 30Hb, Ada berani ke huhu


----sekian dulu utk hari ini...bubaiii----


Monday, August 18, 2008


:::KELMARIN:::

Bila mana saat perjalanan ku dihadapan menantikan liku , aku mulai tersentap..
Ingin ku persalahkan waktu, tak mungkin kan ku temui jawapan..
Andai ku terus memberontak mengikut kemahuan diri ke mana hala tujunya KITA...

Seadanya aku hanya mampu mempertaruhan Sepenuh KESABARAN dan KETABAHAN ku untuk HUBUNGAN ini...

Kerna NIAT kamu membuatkan AKU SABAR menunggu SAAT & KETIKANYA...



Akan Ku Tunggu

Rindu menyelubungi
Aku yang diuliti mimpi
Teguh memeluk hati
Degup rindu kau miliki

Dikau berjanji... pasti
Suatu hari kan
Terbukti nanti
Hidup ini akan kau sinari
Cahaya cintamu kasih

Hari berganti hari
Aku kan tetap menanti
Kukuh meneman diri
Cintamu tetap di hati

Dikau berjanji... pasti
Suatu hari kan terbukti
Gelungan kasihmu di jemari
Ikatan cinta abadi

Aku yang menghitung hari...

Akan kutunggu
Detik tiba saat itu
Akan kutunggu
Janji naluri nan satu
Akan kutunggu... kasih


Sunday, August 17, 2008

:::Kenapa Dengan Diriku:::

17 Ogos 2008

Dingin pagi aku singkap mata ini agar pandangan ini, hari ini secerah sinaran mentari yang menyuluhi wajahku...

Tapi siapa aku,
Hanya insan biasa yang mengimpikan sesuatu yang bukan milik kekal...

Pagi yang indah ini aku tangisi nasib diri,
Mana lagi tempat mahu ku lari,
Mana lagi ruang mahu ku jeritkan kesengsaraan yang menyelubungi hidup ini...
DAN,
Butiran mutiara ini menitis lagi ke pipi...
Bagai mencari ruang ketenangan,
Ingin ku tangisinya sepuas-puas hatiku agar tiada DENDAM yang melekat dicelah-celah keping hati yang teluka ini...

Titisan-titisan luka ini terus menghantui hidupku
Terus membayangi jalanku...
Kenapa AKU...Kenapa AKU
Antara yang terpilih diuji begini YA ALLAH..
Berikanlah aku sedikit ruang Di PAGI ini agar
Senyuman ini kekal bersama Suria Pagi yang Indah itu....
Jangan lagi KAU uji aku PENGHINAAN BEGINI YA ALLAH...
Berikanlah aku kekuatan YA ALLAH..

Sesungguhnya aku amat memohon kepada-MU...


~~~~~~

Aku setabah-tabah insan mendiamkan saja apa yang telah berlaku
pagi ini...
Ingin ku teruskan hari ini bersama detik saat dan waktu yang merentasi masa
Agar luka itu terparut indah untuk ketika ini...

Perjalanan aku mungkin tersasar jauh ke luar sempadan..
Mengharapkan sesuatu yang lebih mengindahkan hari-hari ku...
Senyuman dan tawa menjadi penghiasan bersama teman-teman disampingku..
Tapi...

Lihatlah wajah ini...

Mampukah aku mengharungi segala dugaan yang mendatang ini ...
Mampukah aku mengatur langkah di jalan berliku ini...
Mampukah aku Sendirian begini....

Berikanlah aku sesuatu yang pasti agar tidak terbit lagi rasa curiga...
Agar tiada lagi bayangan insan itu...
Agar aku tahu Kau & Aku ada disini untuk menanti kehadiran hari esok ...

Dinihari yang ku jejaki ini ....menyusul rembulan indah yang membuahkan bibit-bibit rindu untuk KAMU...

Dan...
Saat ini jua tangisan demi tangisan membasahi pipiku
Maafkan aku kerna tak mampu menjadi insan yang tabah seperti pintamu...
Aku sendiri bingung KENAPA Aku Begini....
Kenapa tangisan ini perlu menghiasi MALAM ini...
Kenapa terlalu sukar pejalanan ini...
KENAPA...
KENAPA SAYANG...Tak terhunikah AKU diruang HATIMU itu...
Sayang...Jangan kau biarkan aku di DALAM DILEMA ini lagi...

Itu PINTA ku....
Maafkan aku andai KEMAHUAN ku keterlaluan...

Izinkan MALAM ini aku ditemani AIRMATA....

Thursday, August 14, 2008

Ini Aku...Masa ni umur aku baru 18bulan...Comei tak hehe

Yok baca apa jawapan TAG aku kat Dak Intan Weng ni :-

1st Time Aku naik flight

Hmm,...1st time aku naik flight masa umur aku 6thn...Special kes ni, masa tu aku mendarat kat atas KOMTAR hehe, aku nek flight mainan jer atas komtar nuh kaka...

1st time aku naik tahun 2006 g sabah...Masa tu ada Hari Kualiti Jabatan aku kat sana....Cita-cita aku dulu nk jadi PILOT, tak ke sampaian :D


1st Time Beranak

Intan Weng...Soklan apa la u kasi i ni...wat sakit pala ja tau
Kawen pun belum, masa bila la aku nk beranak ni ...mmg WENG la dak Intan WENG ni...tapi my impian of course nk lahirkan ramai baby untuk my hubby...nk anak twin gak sbb my mum twin, hrp2 i terpilih utk dkurniakan anak twin nanti...


1st Time g Oversea

Aku g oversea masa umur aku btl2 mjangkau 18bulan..nampak pic kat atas tu? tu la pic dlm my Pasport Antarabangsa hehe.Aku g Singapore...Sebenarnya Tok aku org sana, jd ramai gak la sedara aku yg masih menetap kat sana....Dan aku mmg ada mix JAWA jgk la hehe


1st Time duduk Jauh dr Family

Hmm, tak silap aku masa aku mula masuk hostel kat Teluk Intan form 4 ...dan smp umur aku 23 tahun baru aku balik dok ngn family. Mmg best dok bjauhan ngn Family ni aku mmg suka....


1st Time keja

Umur aku 14thn aku dh start keja...Masa tu aku jd DJ sambilan ngn KAK YONG kat RTM1, Penang...and ada gak Bantu cikgu aku bniaga Baju Sekolah CANGGIH hehe..Rezeki aku dpt keja mmg murah smp la sekarang ni...Alhamdulillah


1st Time rasa Gemuk

Hehee beh ni soklan ni...1st time aku rasa gemuk masa baru abis kursus kat Kluang...2005, masa ni mmg badan aku naik gila2 haha, nk kata frust sgt tu ada la jgk tapi yang pasti nya 2thn kat Kluang mmg aku ditanggung makan dan minum shari 5x...mana la tak gumuk...

Balik keja kat sini plak, aku dijamu mcm2 ...besa la keja gomen apa lg nk wat semuanya bkaitan makan...Mmg dh Chubby sgt skrg ni huhu


1st Time bercinta

Wow...soklan ni mmg mgenang zaman silam la hehe
Aku penah bcinta seawal umur 16thn haha...bcinta paksa ni ngn senior aku kat sekolah,..sbnrnya dia ni cam otai gak la, aku kapel ngn dia pasai takmo akak2 senior kaco aku haha...aku ni tak suka bgaul ngn org sgt masa sekolah...Suka Menyendiri n bawak hal sendiri sedangkan Aku masa Sekolah dulu mmg GILA2 ..Nakal beb hehehe.Aku ni ala2 ganaz gak la kat sek dulu huhu

*Thanks to abg senior yg jadi kapel aku tu..dia byk tunjuk ajar aku dlm plajaran smpkan aku Top 5 gak kat sek....tima kasih


1st Time rasa diri cantik

Hmm, ntah la aku blm penah rasa lg aku cantij, mgkn bila aku pakai busana pengantin agaknya hehe...Bila la agaknya kan...


1st Time masuk Cinema

Jeng..jengg....Aku 1st tgk Cinema ngn tok sedara n mak sedara aku..ramai2 ni...masa tu umur aku 12 thn kot...Layan Citer SELUBUNG ala...yg pelakonnya Deana Yusof & M.Nasir tu hehe

1st Time admitted in Hospital

11 Mei 1982 Jam 8.15 pg...Di Hospital Besar Bukit Mertajam..Saat aku dilahirkan ke muka bumi ini...


Yes...dah selesai menjawab soklan2 dak weng ni hehe
:::My Weeks, Part of my Life is there :::


Ahad lepas, 10 Ogos 2008 Abah aku dimasukkan ke Hospital Besar Pulau Pinang...setelah hampir 6 bulan berulang alik membuat temujanji...Alhamdulillah hari ini dimasukkan ke wad untuk menjalani "bypass",...Hari ni juga terukir indah senyuman dibibir abahku...dan mungkin juga mahu menutupi resah dihati bila diketahui pembadahan akan dijalankan pagi esok jam 10pg....


Tiada yang termampu aku sebagai anak hanya mendoakan agar segalanya bjalan dgn lancar dan dikuatkan hati abah ku utk menjalani segala ujian dr-NYA...


Isnin, 11 Ogos 2008 Hari ni aku terpaksa kerja dek kerana keja aku byk sgt blm settle...rushing sgt aku rasakan dgn hati ku runsing mengenangkan abah ku yang akan menjalani pembedahan Jam 10 pagi ini....Esok smp Jumaat aku akan bercuti, jd dalam kelam kabut situasi begini kerap kali aku call mak menanyakan keadaan abah ku,...Owhhh tidak sehingga jam menunjukkan 7.45 mlm abah aku masih dalam bilik pembedahan...hati mana yang tak runsing sedangkan pembedahan itu hanya memakan masa sekitar 4-5jam sj.....dan waktu itu juga aku berada di penang bsama Mie dan Apis menguruskan hal bkaitan kerja partime kami...saat itu fikiran aku mmg bukan pada keja lg tapi hanya pada Abah tersayang ...Maaf kerna sikap dan kelainan ku membuatkan Kamu berdua agak kekok tanpa aku bersuara...


Alhamdulillah tepat jam 8.20mlm mak aku call menyatakan abah dh selamat menjalani pembedahan dan skrg dimasukkan ke CCU ...jd malam ni abah aku dtemani oleh nurse dan doc yang btugas...Syukur segalanya selamat dan aku tak sabar menanti hari esok untuk melawat abahku...


Selasa 12 Ogos 2008 Seawal subuh mak aku dh bgerak ke hospital , aku yg bcuti masih mnguruskan keperluan adik2 aku yg masih bsekolah....hari ni aku memulakan tugas aku sebagai suri mengenangkan mak aku yg letih sehari demi sehari di hospital....Jam 11.45 pg abah ku telah dipindahkan ke ICU...Alhamdulillah perubahan abah ku amat cepat, dh mula sedarkan diri dari pembedahan smlm....

Jam 4ptg aku dan adik2 aku bergegas siap untuk melawat abah ku di ICU...tepat jam 4.45 kami smp...aku sbg anak sulung memulakan ptemuan pertama dgn abah ku...Ya allah saat itu hampir meleleh air mata ni melihat keadaan abahku ...

Saat itu juga abah ku mula sedar, melihat kami adik beradik abah mula mengalirkan air mata....Sungguh aku tak sanggup melihat kepayahan itu...sungguh aku tak mampu....

Masih belum sedarkan diri...

Ya allah...begitu berat yg ditanggung mu Abah

Mengikut penerangan doc pembedahan yang sepatutnya berlaku akan melibatkan 4 urat tapi hanya 3 mampu dibuat kerana satu urat lg bukan diluar jantung tapi didalam jantung dan mmg proses itu tak mampu dijalankan berikutan jantung abah aku mengalami parut dalam....Namun begitu aku bsyukur kerana shingga saat ini abah masih mampu bertahan dgn ujian ini...

Ku lihat pada panel menunjukkan keadaan abah ku makin stabil...disamping perlu menjalani ujian pernafasan agar jantung tak lemah...Bila mana saat ini abah aku amat memerlukan bantuan anak2 nya utk menjalani latihan pernafasan dan saat itu jua titisan demi titisan mengalir dipipi ku....

Jam 7ptg ...waktu melawat sudah tamat...kami 4beradik mula meninggalkan hospital dan mendoakan agar hari esok segalanya dipermudahkan utk abahku...Amin....


Rabu, 13 Ogos 2008 Jam 9pg pihak hospital menghubungi mak aku skali lagi dan memberitahu abah aku telah dipindahkan ke wad biasa awal pg tadi..keadaan abah aku mula stabil...Alhamdulillah...Kau makbulkan Jua Doaku Ini Sebagai Anak Ya ALLAH.....AMIN....

Seawal pagi aku ditugaskan oleh mak aku utk membawa maklang,paklang dan makngah ku ke hospital....Jam 11 pagi aku merentasi Jambatan Pulau Pinang kembali untuk melewati Hospital Pulau Pinang..dgn kehendak hati yang tinggi utk betemu abah ku saat itu juga jalan sesak di sekitar Green Lane..mahu saja aku bteriak sekuat hati ku...Arghhhhhhhh


Alhamdulillah aku selamat smp ke hospital Jam 1.25 tghari...Hm,..hari ini aku mampu tersenyum melihat keadaan abah ku yg beransur pulih biarpun abah masih menahan kesakitan pembedahan tempoh hari dan bila melihat senyuman yg terpancar dihati ini mampu berkata "syukur aku padamu ya allah kau pkenakan doaku agar abahku diperkuatkan hatinya, ditabahkan semangatnya utk menempuhi ujianmu ini...Amin"

Alhamdulillah Pada-Mu Yg-Esa

Kesan Pembedahan

Senyuman yang terukir dibibir itu aku tahu hanya untuk menutupi kesakitan yang ditanggung dr terpancar utk tatapan kami...tapi pcayalah abah, kami sentiasa disamping abah setiap masa.....


Ku berdoa agar Abah cepat sembuh dan cepat pulang ke rumah...dan lepas ni, abah tak boleh buat keja berat lg....Terima kasih, kerana Abah antara insan yang terpilih untuk dpermudahkan menjalani pembedahan ini....

Monday, August 11, 2008

:::9 Ogos 2008::::

Jam 6.20 pagi terkulat2 aku membukakan mata ni...walaupun masih mengantok, aku gagahkan jua bangun menunaikan tanggjawab yg seringkali aku alpa... Selesai segalanya aku teringatkan tugasan yang perlu aku jalankan hari ni, arghhh baru teringat laptop aku masih terbuka setelah aku membutakan diri smlm haha... terus ku menyambung pembelajaran aku dgn asyiknya moga2 shooting hari ni menjadi ngn petikan lensa aku huhu...

Jam 10.10
pagi aku sekali lagi menyusuri jalan yang sama...10.30 aku pagi sampai di Poli, jemput jejaka malaya yang encem ni hehe dan terus ke umah pengantin...huh, laju jgak aku drive pg tu...ni gara2 pengantin dh call kata dh siap...bila smp sana ampeh pengantin dok make up lagi, wat kecut perut aku ja tau :-ss


Tepat Jam 11.34 pg lensa aku dan yang lain2 dh menjalankan tugasan masing2, hari ni terpaksa bkerja keras skt disebabkan Majlis Pernikahan smlm agak simple.Macam biasa majlis berjalan seperti dirancang pihak keluarga dan aku masih bsama lensa ku ke sana ke mari dan pasti nya lensa ini tertumpu kepada wajah pengantin yang berseri dengan solekan dan dandanan indah si mak andam.Alhamdulillah, segalanya bjalan dgn lancar dan paling memudahkan job kali ni bila pasangan pengantin amat mberi kerjasama.


Jam 2.30
ptg kami bertolak ke Mengkuang Dam untuk acara Shooting Outdoor..Perghhh waktu ni mmg cantik, lgpun blm yang menjejaki tempat ni so, background hari mmg cantik dan neutral.
Untuk perhatian pembaca blog ini, gambar2 pengantin ini masih dalam proses editing dan harap bersabar untuk melihat hasilnya hehehe

~~~~~~~~~~~~~~

Hari ni aku happy sgt sbb segala penat lelah diakhiri dgn kpuasan hati kedua-dua belah pihak biar pun jam menunjukkan Jam 5.01 ptg....Segalanya disulami dgn gelak tawa dan senyuman, ALHAMDULILLAH pada -NYA.

*Sila layari Gambar-gambar dibawah:- *


Aksi paling ganas penah aku wat haha ada lagi tapi takyah la tnjuk byk2 buwekk :P


2 jejaka ni pun tak kurang hebatnya posing haha



Aksi Pakwe tahan pokok dek pasai Aweks Chubby sgt huhu

Bila Bersatu semuanya menjadi mudah...Thanks Team Photobudget.

Watcha...keja kami dh settle..Muahhh

~~~~~~~~~~~

Namun hari ini aku diuji dgn kejadian yang bisa mengugat ketenangan dan kesabaran hati ini....

Huaaarrghhhh, Kunci Keta aku HILANGGGGG.....telah ku CARI disegenap ruang dan tempat namun tidak jua ku temui mahupun JUMPA....rupanya yang
HILANG itu akan terus HILANG takkan JUMPA lagi mahupun telah ku CARI

Kehilangan itu rupanya telah menemui aku dgn sesuatu perkara yang lebih indah untuk aku simpan dihati ini...Syukur aku atas Dugaan dan Pemberian-NYA yang tak terhingga untuk aku hari ini...


MORALNYA ----> Masih ada yang Duka biarpun dihiasi Kegembiraan dan Masih jua dikurniakan Senyuman walaupun peritnya menghadapi Kesedihan itu...kerna kita manusia yang saling memerlukan antara satu sama lain untuk saling lengkap melengkapi....

Sunday, August 10, 2008

:::8 Ogos 2008:::


Tanggal 08.08.08 mungkin terukir banyak sejarah dalam kehidupan kita...Ada yang indah dan ada jua yang perit untuk ditempuhi, namun siapa kita untuk menghalanginya.

Dan hari ni juga aku tempuhi kehidupan seperti insan lain dimuka bumi ini.Datang keja seawal yg mungkin walaupun Punch Card aku tercetak 8.02 AM hehe...LEWAT tu kawan hehe. itu la manusia yg seringkali tak mampu utk menunaikan tanggungjwab dengan sempurna...Erm, ini mungkin bukan cerita sebenar aku hari ni, mgkn separuh dari hari-hari yang berlalu dlm hidup aku ...

Antara Sejarah yang tertulis untuk tarikh indah di se awal pagi ini 8.8.08 pejabat aku digemparkan dgn kematian Seekor Ostrich, dan mungkin ni tidaklah terlalu penting utk org lain tapi bg aku walaupun seekor haiwan yang bernama OSTRICH namun itu lah hakikat dalam kehidupan ini, ada yang lahir dan ada yang ditetapkan untuk ditemukan ajal untuknya...Bila terjadi begini, baru aku tahu bukan manusia sj yang ditemukan ajal dengan diratapi oleh ahli keluarga terdekat tapi haiwan ini jua makhluk Allah swt yang jua mampu membuat insan spt kita menangisi pemergiannya....Dan saat itu jua, ada juga yang saling menuding jari menyalahi antara satu sama lain, apa yg mengakibatkan kematian nya....


Ya allah sama seperti manusia, Dan manusia jua yang saling menyalahi antara satu sama lain dan acap kali lupa akan kealpaan diri untuk menghargai semasa ada hayatnya...



Sehingga Bila kita perlu menuding jari ke arah org? sampai bila kita perlu mencari kesalahan org lain...sampai bila kita perlu jadi begini? Sedangkan Dunia hari ni terlalu maju jika mahu dibandingkan dengan sikap dan perangai manusia yang masih lagi belum menuju ke arah satu peningkatan yang selaras dgn kemajuan hari ini....Dimana kita?Adalah masih belum MERDEKA atau masih belum membebaskan diri dan sikap di Zaman MERDEKA ini? Bulan OGOS ni kan bulan Merdeka so, korang fikir lah sendiri diri korang dh MERDEKA ke blm? hehehe

~~~TAMAT SESI 8Pagi - 5ptg~~~


Jenggg...jengg ...jeng....

Hari ni cerita aku panjang skt sbb hari ni rasanya hari yang paling memenatkan aku sehinggakan waktu lunch hour kat opis td aku tido wat kali pertamanya hehehe...Aku tak penah lagi tido kat opis tu tau. Tanggal 8.08.08 ni mjadi2 lak ngantok aku ni hehehe

Jam 7.50 mlm aku menyusuri jalan ke Taman Kenari bersama dua org jejaka pilihan Malaya...hehe.

Malam ni aku ada job ngn 2org jejaka ni ,
Tima kasih ofer yana job ni.... Malam ni aku nak Merasmikan My NIKON D80 sempena Pernikahan Noor Hin & Hazeri ....Alhamdulillah tepat jam 9.50malam pasangan itu selamat dinikahkan di Masjid Taman Kenari.Byk gak aku shoot dlm2 tak pandai tu nasib la abg 2 org tu byk tunjuk ajar...


Huh....Seronoknya pasal amik gambar smp aku lupa malam makin lewat, pjalanan balik masih jauh...Adoi masa keja dh abis ni la baru aku terfkr nape la aku tak tumpang umah akak kat Kulim ni, kalo tak takyah la susah payah nk drive tgh2 malam camni...dah la jalan tu sunyi tapi aku kuatkan jgk hati ni , nk mintak tolong jejaka 2org tu pun kesian lak lgpun pg2 esok dh nk shoot lg...Hampir jam 1 pagi aku smp umah harapan dihati nak terus tido tapi memikirkan esok nk shoot outdoor aku mula study kat website yang ada kat fotopages...arghhh tertekan gak aku kali ni, byk nk cover utk wedding ni, nasib la malam tu aku ditemani si dia hehe maceh syg temankan i malam smlm , sama2 study huhu...Asyik sungguh membincangkan semua ni sampai baru aku sedar jam dah menunjukkan 4pg...Ikutkan mata ni mmg tak mau tido lagi...nk teruskan pencarian tapi bila teringat si pengantin aku paksakan juga mata ni tido...ntah kol bape la mata ni pejam, ngan laptop terbuka sampai pagi....


Tahu-tahu aku dh membuta ...kehkehhhhh

:::END:::


MORALNYA CITER AKU TD ----> Hari-hari yang berlalu tak pernah hilang dengan cerita gembira dan sedih kerana setiap pencarian pasti akan berjumpa dgn pengalaman....cuma Tarikh -Nya memberi pengertian kepada setiap kita disini.