Monday, August 11, 2008

:::9 Ogos 2008::::

Jam 6.20 pagi terkulat2 aku membukakan mata ni...walaupun masih mengantok, aku gagahkan jua bangun menunaikan tanggjawab yg seringkali aku alpa... Selesai segalanya aku teringatkan tugasan yang perlu aku jalankan hari ni, arghhh baru teringat laptop aku masih terbuka setelah aku membutakan diri smlm haha... terus ku menyambung pembelajaran aku dgn asyiknya moga2 shooting hari ni menjadi ngn petikan lensa aku huhu...

Jam 10.10
pagi aku sekali lagi menyusuri jalan yang sama...10.30 aku pagi sampai di Poli, jemput jejaka malaya yang encem ni hehe dan terus ke umah pengantin...huh, laju jgak aku drive pg tu...ni gara2 pengantin dh call kata dh siap...bila smp sana ampeh pengantin dok make up lagi, wat kecut perut aku ja tau :-ss


Tepat Jam 11.34 pg lensa aku dan yang lain2 dh menjalankan tugasan masing2, hari ni terpaksa bkerja keras skt disebabkan Majlis Pernikahan smlm agak simple.Macam biasa majlis berjalan seperti dirancang pihak keluarga dan aku masih bsama lensa ku ke sana ke mari dan pasti nya lensa ini tertumpu kepada wajah pengantin yang berseri dengan solekan dan dandanan indah si mak andam.Alhamdulillah, segalanya bjalan dgn lancar dan paling memudahkan job kali ni bila pasangan pengantin amat mberi kerjasama.


Jam 2.30
ptg kami bertolak ke Mengkuang Dam untuk acara Shooting Outdoor..Perghhh waktu ni mmg cantik, lgpun blm yang menjejaki tempat ni so, background hari mmg cantik dan neutral.
Untuk perhatian pembaca blog ini, gambar2 pengantin ini masih dalam proses editing dan harap bersabar untuk melihat hasilnya hehehe

~~~~~~~~~~~~~~

Hari ni aku happy sgt sbb segala penat lelah diakhiri dgn kpuasan hati kedua-dua belah pihak biar pun jam menunjukkan Jam 5.01 ptg....Segalanya disulami dgn gelak tawa dan senyuman, ALHAMDULILLAH pada -NYA.

*Sila layari Gambar-gambar dibawah:- *


Aksi paling ganas penah aku wat haha ada lagi tapi takyah la tnjuk byk2 buwekk :P


2 jejaka ni pun tak kurang hebatnya posing haha



Aksi Pakwe tahan pokok dek pasai Aweks Chubby sgt huhu

Bila Bersatu semuanya menjadi mudah...Thanks Team Photobudget.

Watcha...keja kami dh settle..Muahhh

~~~~~~~~~~~

Namun hari ini aku diuji dgn kejadian yang bisa mengugat ketenangan dan kesabaran hati ini....

Huaaarrghhhh, Kunci Keta aku HILANGGGGG.....telah ku CARI disegenap ruang dan tempat namun tidak jua ku temui mahupun JUMPA....rupanya yang
HILANG itu akan terus HILANG takkan JUMPA lagi mahupun telah ku CARI

Kehilangan itu rupanya telah menemui aku dgn sesuatu perkara yang lebih indah untuk aku simpan dihati ini...Syukur aku atas Dugaan dan Pemberian-NYA yang tak terhingga untuk aku hari ini...


MORALNYA ----> Masih ada yang Duka biarpun dihiasi Kegembiraan dan Masih jua dikurniakan Senyuman walaupun peritnya menghadapi Kesedihan itu...kerna kita manusia yang saling memerlukan antara satu sama lain untuk saling lengkap melengkapi....

8 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

uit:O uk erk opss...i hilang kata2 bila baca satu babak hilang tuuu...kikiki

...sesuatu yg hilang kdg2 x perlu kita cari sb ia akan dtg jumpa tp jgn lah trlalu berharap krn mungkin x sama atau lebih bahagia...terima ja!!

Intan said...

lama x jenguk my pren >:D<

uik cam kenal ja dak pakai kemeja krim tuh :-"

apis ek :"> kim salam x berapa sayang =))=))


cam padan je my pren ngan dak apis nih kan 8->


HILANG :o CARI-2, JUMPA x? ni mesti kena tempias member kita tu , nama pelik-2 :));))


biar dia ilang klu itu kebahagiaan 2 belah pihak :D

mepek + kerepek dah :))

fuziana said...

hcj ::: dr apa yg i luahkan itu adalah tanda penerimaan hati ini seadanya diri ini sebagai seorg wanita ....


hehe i cedok skt ayat u tu bro...sori la no :P



intan ::: hai my pen, rindu nye hehe


hah?intan kenal ke dak pakai baju krim tuh :-ss

nk kim salam tak syg, buleh ja...kim salam syg pun buleh hehe


intan....jgn kuarkan statment camtu bahaya beb ...tapi kalo masin mulut u tu apa salahnya kan :)) gatai toi aku ni :P

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> cedok ja..., tu kn tnda sntiasa dlm ingatn...lgpn ayat tu relevan kannn!!!


intan---> uit:P tempias xpa, jgn badi:))

Intan said...

my pren yana - apa salahnya statment tu, tu dah doa tu :-"


apa salahnya klu itu lbih membahagiakan :">

idup ni sat ja, apa nak buat kita buat ja, sok dah mati tunggu org mai baca yassin ja :D :D

(o_0) said...

syiokk nyeeeeee...

wah worth it eh kua duit yg byk utk beli satu kamera then dpt blk pulangan bile dpt bisnes shoting 8->

wowieeee...

p/s utk weng: tlg belikn aku kamera weh L-)

(o_0) said...

sll lepas ujan trunnn dgn lebatnye.. jgn kita marah ..

kerna bila ujan itu berhenti .. kita akn lihat sang pelangi yg indah ..

itulah kehidupan 8->

fuziana said...

intan ----> nothing 2 say tapi u tahu apa ada dlm hati ni kan :)


shem ---> mmg la siyok bangat...sbb apa yg kita impikan mjadi kenyataan hrp2 nya sgala kurniaan=Nya mjadi yg terindah.... :D