Thursday, June 19, 2008


~~no more reason~~

leave me alone....

Wednesday, June 18, 2008

:::Aku , Dia dan MEREKA...Siapa AKU sebenarnya...:::

Hari ni aku moody sgt, byk sgt perkara buat aku jd begini...
Kehidupan tetap kehidupan sehari ke sehari tetap akan diteruskan
walaupun keperitannya tak mampu utk aku tempuhi seorang diri
cuma apa yang aku mampu hanya melakar senyuman agar tiada siapa tahu tangisan dihati ini...

Saat ini aku berdiri sendirian
bertanya akan kehendak hati

"Siapa aku di kelahiran ini,..."
"Siapa aku dimata mereka..."
"Siapa aku dihati mereka..."
"Siapa aku untuk meraka..."
"Siapa aku untuk aku..."
"Siapa aku untuk KAMU..."

"Siapa mereka MEREKA tatkala aku begini"
"Dimana MEREKA tatkala aku begini...."

Kepada siapa harus aku curahkan lara hati ini,
Titisan demi titisan luka menguris perasaan...
Tiada yang mampu utk membuatkan aku tersenyum andai
Kebahagiaan itu milik aku...



~~~Ingkar~~~

Di saat cinta tercipta

semestinya aku merasa
di kala hasrat mendalam
semestinya aku berbalas

Dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam


Semestinya aku mencinta
seharusnya aku menyayang
oh maafkan jika
semua ini yg kuberikan untukmu

Dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam
:::: 17 Jun 2008 ::::


Dah lama rasanya aku tak masuk sini hehehe
Org tgh bz la katakan hehehe

Skrg ni aku ngh demam..
Makan tak lalu, Mandi tak basah, Tido tak lena...
semuanya gara-gara dok idam Kamera Nikon
:astig:

Tapi
Semalam Dalam kerunsingan memikirkan D80 tu...
aku lalu kat tempat ni...
Unik sangat belon yg tergantung kat sana....Santek cam Epal ...hehehe
Nasib la i bawak Nikon D40x i ni hehe, leh gak snap utk tatapan korang..
With my bro, hcj aku bkn stakat cuci mata ja...tapi dia banjer aku mam kat sana....beh bangat
:woooh:

-tgk kepsi ingat shem hehehe-

Santek tak belon ni, cam epal kan

Enviroment yg nyaman


DAN


Aku hanya nk mam benda ni....

My Fav Cheezy Wedges nyum..nyumm...nyummm

cedapnya ......


---thanks bro , banjer i hehe...ikutkan smlm i mmg takmo mam dh....pala dok fkr nk cari wet ja ---

Friday, June 13, 2008

:::: 13 Jun 2008 ::::


Hari ni aku mmg takda keja kat opis....pg masuk meeting jap pastu kol10 ada jamuan utk Bakal Pesara Opis aku ...so, pas shoot mam la manyak2 hehehe, aku mam rusa rini cedap beb hehehe

Pastu sambil lepak2 kat opis aku main ngn baby ni....idzwan chumell tak? gewam toi aku ngn baby ni cam nk gomoi ja tapi mak yer dok nengok ja dari jauh hehehe
Mulat2 isi yer hehe kalo la aku ada baby camni , beh nya...tak sabar la nk tawen hehe...ntah bila la aku nk ada baby camni kan, takpe la skrg ni dukung jer dulu anak org nanti dah ada ramai tak terjaga lak ahakss...

-salam pkenalan ngn auntie yana-

-ala la la mulatnye pipi yer muahh-

-nantuk ke cayang auntie ni...hehehe-

-Ala kuci2....cak.....hehe pandai yer main yer-

-dah encem dah pakai baju hehe tadi panas kan idzwan-


Thursday, June 12, 2008


:::Aku & Dia:::

:eheh::eheh::eheh:

Minggu lepas mcm2 hal berlaku dalam kehidupan aku yg membuatkan aku mula buka mata. Mungkin sekarang rakyat Malaysia tengah bergelut dengan kenaikan Harga minyak yg naik hampir 40%, berikutan ngn harga barang yang naik menjadi2 spt ibu roti....
Aku juga tiada pilihan dalam hal ni, turut merasa betapa gawat nya kehidupan aku selepas ni
:tsk:

Sejak2 2,3 menjak ni aku mula terjebak dgn keja baru...mulanya mmg hanya sebagai hobi, tapi selepas 2,3 kali dpt offer aku mula mau menjebakkan diri secara pro walaupun just partime ngn harapan mampu menampung tak banyak, sedikit kewangan aku selepas ini....
Tapi.....mana aku nk cari wet nk beli Kamera Idaman Nikon D200...mungkin diperingkat awal ni aku mampu meminang D80 tapi ngn kewangan skrg ni terlalu sukar untuk aku miliki "DIA"

Nikon D200

:inlove::inlove::inlove:

Biar sekarang menjadi mimpi dan Suatu Hari....
Akan ku pastikan KAU menjadi MILIKKU



Wednesday, June 11, 2008

:::: 7 Jun 2008 , 3 Jamadilakhir 1429 ::::

Seteleh 6bulan menjadi penghuni hospital, keluar masuk tidak menentu ,menganggung sakit Barah Hati tanggal 3 Jamadilakhir 1429 , tepat jam 1.30 Tengahari nenda kesayanganku telah pulang ke rahmatulah...Innalillah....

Tiada lagi kan ku dengar rungutan dan nasihat dari nya esok ....

Tiada insan yang paling aku sayangi darinya...dari kecik aku diasuh sehingga umur ku menjangkau 26 tahun aku masih dimanja, dibelai seperti anak kecil, bagaimana untuk aku melupakan saat indah bersamanya....DAN tak sanggup lagi utk ku kenang segalanya

Kini, Hanya linangan airmata menemani lena ku setiap malam....

Ya allah, aku hanya mampu memanjatkan doa padamu agar rohnya ditempatkan dalam golongan hambamu yang beriman Ya allah...

---AMIN---





Thursday, June 5, 2008


:astig:Erm, Layan jer....editing from my partner :astig:













Moralnya ---- Kalo sapa yg nk kawen tu jmpt la aku amik gmbr ....:inlove:

Tuesday, June 3, 2008

:::: 1 Jun 2008 ::::

Dah lama rasanya aku tak kongsi apa yang aku buat dua, tiga hari ni...
Nak kata banyak keja tu tak la sangat cuma adalah something yang aku buat dan masih dalam percaturan samada aku mau lebih bergiat aktif ataupun tak.
Banyak jugak offer sblm ni yang aku dpt cuma takda confident nk wat btl2 tapi bila mendapat sokongan ramai pihak aku mula menyukai hobi aku ni...

so...tolong la korang nilai keja tangan aku kat bawah ni yer....

:snow29::snow29::snow29:
















:snow09:aku tak smpt nk edit lawa2....just nk kongsi apa yg termampu aku wat :snow09: