Thursday, August 14, 2008

Ini Aku...Masa ni umur aku baru 18bulan...Comei tak hehe

Yok baca apa jawapan TAG aku kat Dak Intan Weng ni :-

1st Time Aku naik flight

Hmm,...1st time aku naik flight masa umur aku 6thn...Special kes ni, masa tu aku mendarat kat atas KOMTAR hehe, aku nek flight mainan jer atas komtar nuh kaka...

1st time aku naik tahun 2006 g sabah...Masa tu ada Hari Kualiti Jabatan aku kat sana....Cita-cita aku dulu nk jadi PILOT, tak ke sampaian :D


1st Time Beranak

Intan Weng...Soklan apa la u kasi i ni...wat sakit pala ja tau
Kawen pun belum, masa bila la aku nk beranak ni ...mmg WENG la dak Intan WENG ni...tapi my impian of course nk lahirkan ramai baby untuk my hubby...nk anak twin gak sbb my mum twin, hrp2 i terpilih utk dkurniakan anak twin nanti...


1st Time g Oversea

Aku g oversea masa umur aku btl2 mjangkau 18bulan..nampak pic kat atas tu? tu la pic dlm my Pasport Antarabangsa hehe.Aku g Singapore...Sebenarnya Tok aku org sana, jd ramai gak la sedara aku yg masih menetap kat sana....Dan aku mmg ada mix JAWA jgk la hehe


1st Time duduk Jauh dr Family

Hmm, tak silap aku masa aku mula masuk hostel kat Teluk Intan form 4 ...dan smp umur aku 23 tahun baru aku balik dok ngn family. Mmg best dok bjauhan ngn Family ni aku mmg suka....


1st Time keja

Umur aku 14thn aku dh start keja...Masa tu aku jd DJ sambilan ngn KAK YONG kat RTM1, Penang...and ada gak Bantu cikgu aku bniaga Baju Sekolah CANGGIH hehe..Rezeki aku dpt keja mmg murah smp la sekarang ni...Alhamdulillah


1st Time rasa Gemuk

Hehee beh ni soklan ni...1st time aku rasa gemuk masa baru abis kursus kat Kluang...2005, masa ni mmg badan aku naik gila2 haha, nk kata frust sgt tu ada la jgk tapi yang pasti nya 2thn kat Kluang mmg aku ditanggung makan dan minum shari 5x...mana la tak gumuk...

Balik keja kat sini plak, aku dijamu mcm2 ...besa la keja gomen apa lg nk wat semuanya bkaitan makan...Mmg dh Chubby sgt skrg ni huhu


1st Time bercinta

Wow...soklan ni mmg mgenang zaman silam la hehe
Aku penah bcinta seawal umur 16thn haha...bcinta paksa ni ngn senior aku kat sekolah,..sbnrnya dia ni cam otai gak la, aku kapel ngn dia pasai takmo akak2 senior kaco aku haha...aku ni tak suka bgaul ngn org sgt masa sekolah...Suka Menyendiri n bawak hal sendiri sedangkan Aku masa Sekolah dulu mmg GILA2 ..Nakal beb hehehe.Aku ni ala2 ganaz gak la kat sek dulu huhu

*Thanks to abg senior yg jadi kapel aku tu..dia byk tunjuk ajar aku dlm plajaran smpkan aku Top 5 gak kat sek....tima kasih


1st Time rasa diri cantik

Hmm, ntah la aku blm penah rasa lg aku cantij, mgkn bila aku pakai busana pengantin agaknya hehe...Bila la agaknya kan...


1st Time masuk Cinema

Jeng..jengg....Aku 1st tgk Cinema ngn tok sedara n mak sedara aku..ramai2 ni...masa tu umur aku 12 thn kot...Layan Citer SELUBUNG ala...yg pelakonnya Deana Yusof & M.Nasir tu hehe

1st Time admitted in Hospital

11 Mei 1982 Jam 8.15 pg...Di Hospital Besar Bukit Mertajam..Saat aku dilahirkan ke muka bumi ini...


Yes...dah selesai menjawab soklan2 dak weng ni hehe

7 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

jawapan paling jujur i pernah lihat:)kuang3....


:-"

fuziana said...

mat tahir ::: hehe ya ka...selama ni pun i jujur tau :D

[mohamadtahir] [mz] said...

yg ni lain....:)


sb yg slalu2 tu jujur gak but jujur ngan kiasan...tp yg ni trus-menerus dari hati niiii...:D ahakss

Intan said...

hcj komen ja pandai, pi sana jawab tag , i nak tgok u jujur ke tak :-"

fuziana said...

mattahir :::: hahaha pandai la u ni bro... :P mmg jujur dr hati ni :>

(o_0) said...

lerr mix jawa.. igtkan siam.. ptt ah cute :x

huhuhu.. kena cinta pakse.. lawak tol :))

fuziana said...

shem...bkn mix jowo jo...my tokwan cina lor ;)) sbb tu ada muka siam :P


hehe ada gak cinta paksa ...sbb takmo kena ragging :))