Saturday, November 8, 2008


:::Perjalanan ku:::

Seminggu aku mendiamkan diri ...
walaupun setiap hari aku buka blog ni tapi jari aku malas betul nk menari atas keyboard ni...
maaf la kepada pengunjung blog aku yer :D

Seminggu ni aku rasakan cepat berlalu, mungkin disebabkan aku bz sgt menunaikan tuntutan keja aku di selatan negeri...mmg letih sgt, tak sgka dlm pjlanan seharian di sana mgajar aku erti kesabaran yg tinggi...wahh, best sgt ke outstation lelama ni? byk duit aku abis ada la huhu dh la awal bulan lg ni duit dh makin nipis ni...adoiii sengsara jgk mau mghabiskan hari2 hingga ke hujung bulan ini...sabar sabar sabar...

Sebenarnya takde citer menarik pun utk aku coretkan disini..yg ada hanya KELETIHAN yang teramat sangat...lemah ja badan ni, tapi malas aku nk ikutkan sangat hati biarkan je...celikkan aja mata ni dr aku tido ptg yang buleh gumuk kan badan aku jer kikiki...huh, minggu lalu dh ku habiskan di selatan negeri dan minggu akan datang ni akan ku habiskan di zon tengah negeri ..harap2 semua yg teratur ini bjalan dgn lancar.Jeng jeng..malas mau bgtau ke mana aku pegi hehe...biar la aku jalani dgn tenang hendaknya...insyaallah doakan aku yer....

Huh...terasa aman dunia ku hari ini...dpt bangun lewat, takda sapa2 kaco hehe mmg home sweet home bangat :D tghari smlm aku smp umah dgn mata yg agak sembab..merah jgn ckp la pontianak pun kalah, mmg ngantok sgt. ptg smlm dpt gak aku lena 2jam. perghh lama betoi smpkan msg masuk pun aku dh tak dgr,..seyes mmg aku letih sgt..ampun la kalo aku lambat reply msg korang...hari ni aku just bangun untuk masak ja best kan, pastu mdobi ...pastu melangut tv smp petang kehkeh..nasib mood mak aku baik leh la aku relaks banyak huhu...

Best sgt dok umah hari ni...ptg plan nya mau p jogging kunun2 la aku ni hehe tapi kan aku ada dpt msg...so, cancel jogging aku p deting kiki, p cuci mata ja sj nk merahkan lg mata aku nih...uwaaa..baru nmpk dunia aku rasakan...maklumlah nama ja aku outstation lepas wat keja aku memerap ja kat hotel....tak nmpk apa, pg2 kuar sapan terus wat keja hari2 tgk ayam kiki...bila dpt kuar hari ni wahhh cam baru bertamadun plak aku ...bukan p mana pun, sj teman si dia habiskan duit dia yg tak penah abis tu, aku tukang tengok jer la kan tu jer mampu hehe...pusing2 soping complex, tgk2 dh hampir 1 1/2jam kami melilau...mau pulang, dia ada keja aku pulak cam malas, takda mood ceh..nape ntah mungkin sbb bulan yg mgambang ni wat aku moody ajer...uhuk...sakit kepala...

Antara perangai pelik aku skrg ni...Aku dh tak memandu laju tau hehe slow jer mgikut peraturan, hehe korang pecaya ke aku dh insap ni kiki mesti tak kan....apapun aku bjaya mgawal tahap ksabaran aku bila memandu haha disamping melatih aku agar lebih bsabar dlm mjalani kehidupan seharian, dan banyak perkara dlm khidupan aku sharian ini yg membuatkan aku lebih fleksibel dan bertolak ansur...hrp2 usaha aku ini dpt menjernihkan keadaan yg agak keruh seketika dulu mungkin sebab dek ujan tak menentu, byk lak selut membanjiri parit...hehe

Takmo lg pentingkan diri...takmo lg melawan ...takmo lg ckp laju2 ..takmo lg ckp kuat2 kehkehhh iyer2 jer aku nih...hehe tggu la aku nk berubah ni kawan...Semuanya utk kebaikan aku kan...tima kasih kepada insan yg myedarkan aku wlaupun smemangnya aku dh sedar tapi malas ja mau ubah hehe....

Hmm...Citer aku dr awal td smp sekarang semua berkaitan tentang MALAS...byk gak dpt aku rungkaikan kat sini bkaitan malas dlm khidupan ni...huh alangkah baik nya jika kita ni malas amik tahu hal org, sbb bila amik tahu pun bukan dpt apa kan...kalo teramik tahu smp tjadi Saksi dlm pkara yg tidak spatutnya itu mgkn akan mgundang masalah kepada kita...so, moralnya kalo dh terhidu pkara yg mlibatkan kita teramik tahu or mengambil tahu cpt2 la beredar dr tempat kejadian ...hehe (hanya aku & matahir ja tahu) apapun jawapan aku hanya---"NO KOMEN". Dh merepek dh aku nih takmo la citer2 panjang nanti kena naik mahkamah plak kan isu sensitip minggu ni muahaha....buat kawan i tu byk2 SABAR yer...dh tertulis terjadi SAKSI terima ja la yerk..Semoga Berjaya Isnin ni huhu....

Rimasnya nk menantikan hari esok....Ahad...byk yg perlu aku jalani, mau outstation lg, aku baru mau manja2 sama bantal yg lama aku tinggalkan ni, uwaa...kerna tpaksa aku turuti jua, so hrp2 biarlah pjalanan malam ini panjang hehe...hari sudah lewat seh, mata belum ngantok, keja masih menimbun..kalo asik malas gini smp bila nk siapkan...asik2 apdet blog tu jer keja aku kan.So, takmo ending pjg2 lg ---> Babaiiiiiii

:::END:::

8 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

:-ss silap2 saksi yg kena tindakan nti huhuhu.... :-ss


"NO KOMENGGGGGG....!!!!! "

fuziana said...

kaka.....takto la sapa yg nk kena tgk ja la nanti :P

ni komengggg :P

Carimakansedap @ CMS said...

Hahahaha.... Saksi penting ni....

Mana Mau lari....

Kalau masuk kamar pengadilan tak leh kata no komen lagi....

:D

p/s: Apa cite sebenarnya ni???????

fuziana said...

cms ::: kaka i saksi no2 ja haha


bro tahir tu SAKSI UTAMA kaka....

kes apa ni...i takto apa2 :-"

[mohamadtahir] [mz] said...

ooooopssss!!! kalu nk tau apa2 pasai kes tu plz rujuk my lawyer... Cik Yana Co.!!!

huhu

Carimakansedap @ CMS said...

hahahaha
matahir punya loyer pun no coment
hahahahahaha

Ni kes NO COMENT

Nuriman said...

perjalanan selipar jepun merah jambu hahaha :P
p/s: home sweet home

fuziana said...

matahir ::: huhu sejak bila lak i keja pej lawyer ni..loyer buruk pandai la kiki :P



cms ::: ya betoi NO KOMEN


nuriman ::: hehe :>