Tuesday, November 4, 2008

:::My Weekend:::

Dah lama rasanya aku tak updet blog ni...bz bangat la hehe.bukan takde citer byk citernya cuma tak smpt nk amik masa taip kat sini...so, now aku kat johor tgh mjalankan tugas2 yang diberi dlm masa seminggu ni....uwaaa keja sambil bcuti mmg best bangat kehkeh

aku takde apa sgt nk citer la korang, just nk share apa aku buat selama aku tak updet blog ni huhu, jom la kita layan rentetan kat bawah ni yer :)

1 November 2008

Tempat ::: Butterfly Farm Jam : 9.00 pg - 4.30 ptg


Hari ni aku masuk competition anjuran Taman Rama-rama ngn geng Flickr Penang.1st time gak la aku join depa ni p shoot macro..hmm rupanya best gak la amik macro ni..mmg teruja betul aku kat sana...hehe.Aku taktahu la kan hasil aku tu ok ke tak tapi sblm apa2 korang layan dulu la aksi aku kat sana b4 tgk hasil keja aku ye hehe...

Model Habib Cacing kaka....

Amcam kerongsang Baru lawa tak kiki...

I like this scorpion...

Beh woo posing ngn kumbang besar kiki

Basah siot posing punya pasal kaka

Lets go ..Shoot wif me...

d`edge penang flag.....

My 1st snap at butterfly farm..

Setitis embun pg...sesuci lembar sayap rerama

Share wif me d`sweet flowers...

Woww...my prince...Mr.Frog

Cak....Wanna kiss me...huhu

Pose maut mr.frog haha.

Dan kini pasti....akan ku sentuh segalanya, akan ku harungi, tempuhi segalanya utk memastikan segala impianku menjadi kenyataan insyaallah

Walaupun petikan lensa ku tak sehebat kala jengking tapi akan ku buktikan jalan yang berliku itu pasti suatu hari meninggalkan kesan sptmana bisanya sengatan KALA JENGKING...

Jadikan aku pelengkap kepada si dia agar senyuman ini sentiasa menghiasi bibir...
Doakan aku agar selalu diberikan keberkatan dalam menempuhi ranjau kehidupan ini...

Apapun hari ni aku enjoy belajar sesuatu yang belum penah aku terfikir aku mampu lakukan..dan semua itu menjadi mudah dengan kawan2 yang sentiasa memberi aku sokongan dan tunjuk ajar....Terima kasih.....

:::Enjoyed....:::

~~~~~~~~~~~~

2 November 2008

Letih semalam masih aku terasa tapi disebabkan esok aku akan bertolak ke Johor...aku gagahkan jugak berkemas2 barang dan dalam suasana yang agak kelam kabut dan suram ptg tu baru aku teringat pada 2org kawan aku, agak nya dh hampir 44hari dalam pantang tapi aku masih tak dpt luangkan masa utk menjengah keduanya ...so, dlm masa tu aku tekadkan hati utk melawat my friend Aya & Dila yang selamat melahirkan Baby Gurl...Tahniah...

Sayu hati bila tgk anak kecil comel tido dibuaian...sesuci kain putih dilahirkan, mengharapkan kasih dan sayang dr seorang ibu dan bapa, indah dikurniakan harta yang tiada tandingan mahalnya dr Allah swt dan aku amat bersyukur dilahirkan hari ini.

Lama juga aku tak jumpa aya ...maklum la sejak kawen dh berpindah ikut suami ke kl.Rupa parasnya masih tak berubah dan kini dihadiri dengan bayi yang diberi nama "dia"...Comel sgt , sempat jgk la aku berposing ngn baby aya ni...

my name is Dia...chumelll

Ala ucuk-ucuk..nangis pulak hehe

Seronok rasa hati bila dpt dukung baby...lgpun aku mmg suka budak2 hehe, mcm nk bwk je balik umah tapi bila tkenang masih ada bayi yang dibuang terasa sayu dihati kenapa la masih ada manusia yang sanggup melakukan demikian sedangkan masa kecik seekor nyamuk pun terhinggap di badan.Nauzubillah moga2 keturunan aku tak diberi ujian begitu ....

Agak sayup hari ni melayani "Dia" hinggakan terlupa Badrisya masih menunggu aku bersama Mamanya di Pekan Darat ....Kesian Badrisya demam, sian jugak kat mama dan abah badrisya kena jaga dalam pantang ni...apapun harap2 kalian berdua tabah menghadapi...Maaf la yer gambar badrisya tak sempat aku rakamkan disebabkan baby badrisya demam, merengek2...tapi sweet sgt cam abah dia...Tahniah Dila & Arman....

Maaf yer lambat melawat kalian dan anak....Apapun aku mendoakan kalian sekeluarga bahagia dan diberkati Allah swt hendaknya...AMIN....


Balik ja dari melawat baby DIA & BADRISYA aku kuar lagik...menunaikan kewajipan hehe maklumlah nk outstation lama kat johor hehe...So, BIARLAH RAHSIA....Lewat gak smp umah, packing baju n tak tido malam...takto nape susah betoi aku nk lena skrg ni.,,,MIGRAIN..........arghh, SABAR jer la kan...apapun cukup smp disini citer aku ....


"""babaiiiiii""""

9 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

...bila tiba waktu bz ingtlah waktu x bz dlu seblm dtg lagi waktu bz!!!

bila rasa cmna bz ingtlah org len pn pernah rasa bz jugak... :))

so moralnya... samada bz atau x bz, buat2 la bz :P

akubudakjahat said...

bz tue satu keindahan sebenarnya beb...kakaka

fuziana said...

matahir ::: aku sbnrnya bkn la bz mana tapi pala otak i ja bz kaka....

u mmg la slalu wat2 bz kiki :P



paie ::: hehe mmg la indah tau2 hari dh abis :-"

Carimakansedap @ CMS said...

bz mem bz ni semua orang pandai buat.....

Kalau tak pandai buat bz akan kena di"bz"kan :)) :))

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> bukan indah tau2 ari dh abiss... tp indah tau2 dh tua :))kakaka


lang---> indah kerr?? :P

fuziana said...

cms ::: ala....tmasuk la hg gak kan kaka takpa janji keja siap :P


matahir ::: bila hari yg blalu tu mbuatkan kita indah dgn umur kita yg tua bmakna semua yg dialami dr shari ke shari sememangnya INDAH ....BZ DAN BZ INDAH TETAP INDAH :D

[mohamadtahir] [mz] said...

ermmm...ya x yaa...kalu indah hanya sementara, andai bahagia hanya seketika.. syukur la nikmat yg ada.. dunia hanya pinjaman... :)

Nuriman said...

wah syok masuk hutan. G la pulau tuba langkawi, best kehidupan nelayan sane

fuziana said...

nuriman :: bukan hutan la...taman rama2 la hehe :D