Monday, September 29, 2008

:::28 September 2008:::

Hampir melewati akhir Ramadhan ni, makin tergugat pulak iman aku ...cuaca yang makin panas sejak akhir2 ini aku tak mampu nk menahan dari minum air berais je...hancusss plan aku hampir 2bln tak minum ais, gara2 mau kurus hehe...but dway ada kuwus skt tau 5kg sudah turun, mau turunkan lg 4kg dong...hehehe...harap2 mjadi la plan aku kali ni..Alhamdulillah sejak ramadhan ni aku tak selera sgt nk mam...sahur pun tak ku jamah, mloya lebih dr org mgandung plak haha...apapun alhamdulillah allah kurniakan aku kekuatan utk jalani kehidupan seharian...

Hm...2 hari lagi Syawal pun menjelma tapi tahun ni persiapan aku ala kadar ja walaupun my mum punya la beria tukar langsir la apa la...pening pala aku nengok hehe..aku plak tahun ni tak excited spt slalunya..mmg teruk skt bulan ni wlaupun Pak Lah bg Bonus hehe bukan apa bulan ni jgk "Road tax & Insuran" keta aku mampuss..nk servis keta lg...waaa manyak betoi aku nk guna duit bulan ni..disamping side mirror aku lak org langgar hampesgasss betoi la...esok kompom mlayang 2ratus, dh hampir sbulan aku bawak keta takde side mirror huhu

--Tadaaa ni side mirror aku belah kiri lawa tak, belah kanan cedera takleh tunjuk hehe--

Kiki....Macam2 berlaku dalam hidup aku sejak akhir2 ni (citer macam jiran aku plak -Encik Matahir tuh hehe)apapun semua nya secara kebetulan....bukan pasal CEMBURU mahupun WANG yang ingin aku ceritakan sbb tanpa Wang mana nk hadirnya Cemburu kan..mesti la ada perasaan CEMBURU baru la Wang tu ter"habis" beli sport rim baru tak pun visor baru huhu baru la lengkap kehidupan yang penuh kasih sayang...ada cemburu, ada gurau2 manja, ada majuk2 sayang wahhh pandai2 je aku ni hehe...Maaf la citer i ni "MEMANG" kena mengena ngn insan- dsekeliling i...sj wat tauladan mana yg elok muahaha...

Sebab CEMBURU juga hari ni aku tak lepaskan peluang mengagahkan kudrat ku ke Sungai Petani ..bukan nya apapun nafsu jgk ni, sedangkan bersepah2 tudung2 yg dijual di Kepala Batas mahupun Bukit Mertajam tapi pedal minyak keta aku tetap gak nk p Kedai Pemborong Tudung Bawal kat SP nuh...ntah la mungkin juga ada yg Cemburu bila aku dpt beli tudung ngn harga yg murah sbb ada juga yg terkilan pergi sejauh Sungai Petani tapi akhirnya pulang jua ke pangkal jalan Perda mendapatkan barang disana hehe...itu la rezeki namanya, Wang juga mjadi ptaruhan demi kasih dan sayang kepada si "Dia" hehe. Alhamdulillah aku ni tak la secerewat Perempuan yang lain tak smp 1/2 jam aku dlm kedai tudung tu aku dh dpt apa yg aku hajati...perghh mmg menarik tertarik bila aku pakai nanti sbb ada org suggest la katakan hehe...Huh, agak letih gak hari ni, aku meronda hampir segelinap pekan SP, bukan beli apa pun window soping ja ..smbil nk berbuka tu siapkan Projek Custom Album Noraini & Salehuddin...esok dh leh p printing.Syukur Alhamdulillah projek kali ni just amik masa tak smp 2minggu.Kepada pengantin yg dh lapuk maaf la terlambat lak servis hehe

6.30 petang aku dan si ... menyusuri pagar Tesco memanjat galang Village Mall untuk ke destinasi berbuka puasa kami petang ni...wahhh terasa kurus aku bila tak terasa tsepit perut ni haha...Hmm, aku sbnrnya mau makbulkan perjanjian aku yg hampir 3bln kepada si ... ni...aku yg berjanji smp kurus tunggu aku banjer huhu, Maap ye muahhh :*

Jeng jeng jeng...Pizza Hut nyumm nyumm nyumm

Wehh, lambat mau buka posa...guek suda lapar

Wahh dapnya aisss....

huhu...1st serve nyelerakan

Mcm pelik ja muka aku sekarang ni kan..nape ekkk?

Aku takmau tunjuk pizza yg aku makan sbb dh biasa sgt aku tayang kat sini kan ....so rini aku order benda alah ni disamping chicken wing delight hehe...Ada kentang, ada udang n ada sotong...mmg aku suke bangat ini menu...sedapppp nyumm nyumm nyummm

Last ....nyum2 mam lagik....

Kali ni aku mmg makan smp nk terjeluak dh...muka naik sengal tak larat nk abiskan...mmg terbukti muka mmg dh muak tgk benda alah tu hehe. 1st time aku mam sup cendawan tak abis..my fav tu...

for d`end...mmg mbazir, mmg Cemburu tgk org order macam2 sbb tu aku pun terorder sama smpkan dh hilang perasaan tolak ansur ...huh rajuk2 manja jgk mau habiskan menu td hehe apapun mmg dua2 kedarah byk mcm membela la plak haha...Bagi aku tak kisah la membazir skali pun andai kita dpt membahagiakan insan yang kita sayang...permintaan kali mungkin yang terakhir dan siapa tahu akan ujian dr allah yang maha esa buat kita..jadi selagi mampu aku menunaikan, aku akan tunaikan demi membuktikan ketulusan hati ini...

p/s :::: Biar cemburu kerna itu akan hadirnya rasa Sayang...Biar rajuk kerna itu akan melahirkan rasa Rindu...Kerna CINTA takkan membataskan semua perasaan itu untuk memberikan kita kebahagiaan...


10 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

uit...yana!! kisah yg terang, jelas lg nyata!! 101% faham sepaham2nyaa! kakaka...:))

ermm..kebetulan lak kes cemburu jd citer kali nii... tp cemburu i x sama ngan cemburu u tuu... huhu

tp dgn cemburu kkdg 1 motivasi utk brjaya dn sempurna...!!

semoga bahagia :X:X

fuziana said...

uit...mmg i tak fhm pun tak kira la terang camna skalipun :-"


betul2 ...sbnrnya sifat cemburu ni byk memeotivasi kita agar lebih bjaga2 dan bertindak lebih cpt dr slalu...otak pun cerdas mrancang plan demi plan hahaha :P

Carimakansedap said...

Aku pun CEMBURU gak.....

Cemburu tgk blog hampa dua.... tambah2 matahir....:D

Seronok baca je.... dan ambil iktibar ....

Hang lak makin happy :D

BAHAGIA la hendaknya ye.....

fuziana said...

Cms ::: kalo rasa cemburu yg membina tu bagus la...apa lg...create la ur own blog my friends :)

hehe mat tahir tu mmg suka bcerita apa2 je ntah betoi ntah tidak haha

apapun mmg byk yg kita leh blajar dr blog dia 8->


pasai aku u jgn risau...i mmg happy walaupun dlm hati tak siapa yg tahu :D

[mohamadtahir] [mz] said...

x sapa soh percaya citer2 tuuu:-" :P:P

hgpa belajaR apa kt sana...
merepek?? :P:P buwekkk

fuziana said...

i tak la pcaya tapi terikut ja :))

erm..rahsia la masing2 punyai tafsiran :> buwekkk :P

Intan said...

dah kurus da dia :p

fuziana said...

intan ::: mana da kurus :-ss

pandai ja dia :P

Carimakansedap said...

matahir : aku baca je ....

Yana : Biarlah Rahsiaaaaaaaaaa

fuziana said...

cms :: u nk brahsia apa lak ni :-?

sejak bila ni :>