Friday, November 21, 2008

::::KENAPA????:::::

21 November 2008 7.21pm...aku melangkah keluar umah menaiki keta mak aku, terasa sakit lagi urat belikat yg diurut kelmarin jd disebabkan malas nk main gear byk aku naik je keta mak aku yg Auto tu...mlm ni ada 2 tempat mau aku tuju, satu Sunway Carnival...aku janji nk amik beg kamera baru kat SirMart, tak g mlm ni mesti ada kutu yg sambar,disamping tu aku ada deting jugak ngn buah hati aku....lama tak jmp rindu sgt.tapi disebabkan aku ni aku tak waras dua,3 hari ni aku terus menuju ke sunway carnival..dah ku msg pada dia aku nk ke sana ntah camna la leh silap infomation time aku smp sunway carnival si dia dh smp area umah aku uwaaa cam nk nangis dh ni aku baru dok thegeh2 cari parking...dh terlajak pulak parking kat tingkat 4...dgn kelam kabutnya aku terus ke Starbucks cari SirMart....

Starbucks

Nampak je kelibat mart aku dh tanya beg baru aku tuh walaupun 2nd hand kan...dr melepas pada org lain....mmg tak nmpk dh sapa2 mlainkan aku nmpk sifu aku mac dok meet ngn ramai photographer...dh deal harga aku pun nk berangkat balik...sampai lak di Lipanz...segan plak aku nk angkat kaki balik, dlm hati ni dh ketaq dh ni cik abg aku dh menunggu nuh..adoi, msg btalu2 ni dh cuak takut aku nih uwaaa tolong la korang aku nk balik ni uwaaaa....dlm2 aku dpt memboloskan diri...semangat aku balik dgn beg baru aku yes...nk p jmp "dia" tunjuk beg baru Rinduuuu bangat sapa kamu nihhh....Dalam perjalanan tu aku terlupa lg, tiket parking belum bayar...adoiiii Q plak cam ampeh, dh elok2 camtu aku jmp pulak staff opis aku myembang plak spanjang tangga oiii awat la ada ja nk mlambatkan pjalanan aku nihhhh tolong..tolong...

Fikiran aku dh melayang2 dh ni, msg pun dok toktek dr td, aku parking tingkat 4 apa jadah lak aku p naik tingkat 2 cari keta nih....kaki aku dh ketaq2 ni ngn tak makan mmg tak mampu dh nk jalan ...tunggu lift lambat cam ciput..hangin niiiiiii................

4A yeahhh pintu lift dh terbuka yeyeee....hah, btl ke keta aku tuh..apasal lampu mnyala terang jerk tuh..erk, aku tak tutup ni "KENA DH AKU MLM NIIIIIII" try start haram tak leh, bateri kong cit pucit aku dh lambat ni hampeh...mmg dh gelabah tahap gaban dh ni ..hilang terus batuk2 aku mlm ni.Nasib la ada Security Encem aku pun kecek la kot2 ada servis jumper...masa tu la myumpah dlm hati keta mak aku yg mahal2 ni jumper RM25 ni pun tak mampu nk beli adoiii apasal la jd camni,...aku dh tak leh nk fkr dh ni mmg gelabah abis smp kena tego ngn mamat security tu, relaks dik kami tolong jangan risau...buleh balik umah mlm ni, tak kena tido aih kat sini..kurang asam sempat lg dia kenakan aku....Adoi ada org dh nak naik hanginnnn, ngeri aku malam ni...ampun la my sayang buah hati pengarang jantung kesayangan ku...uish, baru tingat Sirmart , Mac, Lipanz ada kat bawah lg..aku terus call mart..apa lg diorg ni lak bergegas naik tgk macam cemas sgt aku kat atas ni kan...hmm stakat temankan aku jer la,Mart & mac tolong p cari jumper smentara nk tunggu penjumper n jumper dr security ni dh hampir 1/2 jam lamanya...adoiii hangin ni...Dalam pada tu,aku ingatkan mart bwk jumper rupanya dia bwk lak si kecik SOPIX n da geng..leh lak mai sengih2 kat aku hampeh depa ni...rakam lak aku "on call" ngn muka nk nangis2 tuh...korang bg balik video korang rakam tu...uwaaa....aku dh tak tentu arah jdnya nk ja aku terjun dr tingkat 4 tu bila ada msg2 berbaur marah dr si dia...."yana tak mintak pun semua ni jd...tolong la fhmmm"arghhhh bengong la aku mlm ni, nape la aku ni lembab sgt...DUGAAN allah hari ni mmg tak mampu aku tanggung lg...Aku pun kesian jugak kat dia...dr janji nk jmp kat Tasek Gelugor dia dh bergerak ke Teluk Air Tawar port selalu aku mam ngn dia...mana la dia tak hangin dh makan licin aku tak smp2 jugak, dh la hari ni dia keja smp ptg amali lak tuh...mmg la aku kesian tapi nk wat camna dia pun tduga gak dpt aweks cam aku nih, sori yer ...sori sgt2

Akhirnya....kini pasti keta dh leh start beb bestnya. abis aku tinggalkan dak2 tu kiki mau bergegas jumpa yg tersayang yg lama menunggu aweks dia merayap huhu cuakk beb bila kena marah kaka...to u all guy yang tunggu aku kat parking tu nanti yana banjer u all yongtofu k, thanks sgt2...

Dgn rempitnya aku terus jer balik ....si dia dh tggu tu.Dr jauh dah nampak keta dia, ish risau gak aku nk jmp dia nih...dh lama aku matikan enjin dia tak kuar2 takde ke lam keta sunyi jer...Ya allah..sayu nya hati aku, sedihnya bila tgk dia tido keletihan tunggu aku, Ya allah bersalahnya aku...bila aku ketuk ja keta dia terus bangun, perbuatan pertama dr dia utk aku ---> SENYUMAN, aku taktau nk ckp mcm mana lg dh, td mmg aku btl2 susah ati bila dpt msg dr dia...takut aku nk jmp dia,tapi bila tgk dia SENYUM terasa mcm aku dipermainkan plak,,.aku punya la susah ati dia leh lak senyum td bkn main dia kata2 aku....Aku pun apa lg mula la Rajuk yg dh lama aku tak buat tu, muncung sedepa kiki....Cian dia kan dh la tggu aku lama pastu nk memujuk la pulak, mmg krek la dpt aweks cam aku hehe...Sayang jgk dia kat aku kan...ingatkan td masa aku rungut2 aku pun letih tak makan dia tak hiraukan lg, rupanya dia nk bwk aku g makan, alahaii ni wat aku cair ni...aku pun ngn muncung 3depa tu naik gak la kan org dh ajak takkan nk jual mahal, mula2 tu bukan main lg aku nya majuk hikhik....pastu adegan turun keta lak aku ter la pulak...tutup pintu keta kuat mesti dia terasa kan, adoi kasar betoi aku nih...erk, lamanya dia lam keta watpa tuh, aku dh bsalah ni...cpt2 p tgk huhu....berani2 takut jer aku ni haha...

Ku tinjau2 medan selera pilihan aku tu..kot2 ada yg kenal erk...ramai la pulak org kampung aku, siap tok imam masjid pun melepak skali,hehe cuak betoi aku hari ni tau...jeng jeng jeng...bermula la episod ku tak puas ati last2 aku merajuk dan dipujuk haha....sj je tuh nk test, kan ke dh lama tak bermesraan begini ...best gak sesekali merajuk ni kan, nikmatnya mmg la terasa smp "berdebar2 hati ku berdebar"... Dpt tgk org dia pun aku dh tak jd marah, apatah lagi nk rajuk lama2..aku pun tak smp hati. lgpun benda2 camni ciput nk panjang2 kan x best la kan...kena la tolak ansur skt..apapun Malam ni mmg best , dengan dugaan yang mendatangi aku malam ni hingga kan KEBAH jugak demam aku, dek kepanasan, peluh yg membasahi aku sebab takut dimarahi oleh si dia...huhu kontrol je tuh depan mart, lipanz,mac n sopix d geng ....


Sekitar jam 7.21pm - 11.05pm terlalu byk perasaan yg menimpa aku....kesian, sesal, seronok, sedih,gembira, rindu, sayang, benci, sayu...hiba....semua perasaan yang akhirnya menjadi satu...Ada hikmah nya bila sesuatu yg lama kita rindukan terbit kembali spt dulu, ingin sj ku genggam di tangan kanan ku agar takkan lepas lg ke musim yg lain...dan ku belai di genggaman kiri ku agar kasih dan sayang itu sebati utk aku dan dia insyaallah....

Kepada kawan...tiada yang bermakna jika kalian sentiasa disisi, myinari setiap detik dan langkahku bersama insan yg ku syg kerana kalian ibarat cahaya yang sentiasa menyinari....

Allahmdulillah dugaan ini dpt ku tempuhi dengan tenang...Segalanya telah selesai dan esok masih ada menanti kematangan dan kesabaran aku sbg umatnya....

:::end:::

6 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

hmmm.... dugaan sntiasa menguji setiap insan sebelum sampai di penghujung kehidupan kerana ada kematian yg menanti....


...semoga kebahagiaan itu melenyapkan duka lalu.

:D

Sir Mart said...

sabaq byk tu ada hikmahnya..
mau link itu video ka? hihihih

fuziana said...

matahir ::: setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya dan hrp masih ada kwarasan utk diri ini :)


mart ::: sabar la ni :) nk la link nya mehhh ar :-ss

mohd shazwan nabil said...

alhamdulillah... Allah sentiasa memberi dugaan kepada umatNya supaya kita sentiasa ingat kepadaNya. hehehe...

actually benda ni nak uji.. uji yana dan jugak pasangan... apa apa pon, alhamdulillah semuanya dah berlalu... hehehehe...

panjangnyer dok baca blog yana nih. :P

add laa blog kami lam blog yana plak ! :P

Carimakansedap @ CMS said...

cerite yang sadis nak dengar.... tapi ending nya apa .....

Moga ending yang sebenar bahgia hendaknya :D

fuziana said...

lipanz ::: ok ok sat nk p add hehe


cms ::: takto lg nk jd apa bro...tggu ja la no :)