Saturday, October 25, 2008



:::My Hobby, My Job on Weekend:::

25.10.2008
Hari ni diatas permintaan seorang kawan baik aku mengagahkan diri bangun seawal pagi utk mengotakan niatnya...Kelam kabut gak hari ni bila dh lama tak menjalani keja2 luar dihari minggu, maklum la musim posa mmg aku tak kuar mana....hehe.Dh masuk syawal asik makan ja naik lemak la kan nk bangun awal n kemas2 umah huhu...

Tak kisah la kan semua tu....Jam 9.40 aku bertolak dari rumah ke masjid penanti, sebenar mam kat situ je...aku plak jenis wat keja tak reti nk berenti makan so,awal pg aku dh kedarah nasi huhu...gulai lak tu kiki.10.30 aku wif my kawan + wife menuju ke Bandar Sunway untuk memulakan tugasan yang diberi, dh lama rasanya aku tak wat aksi2 ni, kena study balik b4 buat job sendiri pasni. Rasanya korang mesti dh tahu kan aku wat keja pa rini.. :) aku takmo tunjuk hasil keja aku yg masih blm siap spenuhnya rini...just nk smbg2 je apa yg aku leh kongsi hari ni utk kita sama2 renungkan hehe....

Sejak byk mendapat keja2 yang bkaitan dengan seri pengantin ni...baru la aku tfikir2...sampai bila agaknya aku nk menapak seorang diri begini, berdiri sendirian tanpa ada pimpinan,apapun aku sedar semuanya ketentuan illahi dan aku hanya mampu berdoa dan berserah seadanya kepada yang Esa.

Eh, ini bukan sj pasal jodoh tau tapi hari ni kisahnya...Aku memulakan hobi yang merangkap kerjaya suka2 aku seorang diri, gentar gak aku hari ni lgpun blm biasa p shoot sorang tanpa ada kawan2 photografer cuma ada teman yg menjemput aku utk keja ni hehe...maceh la.Mula nk berdiri seorang diri walaupun dok takteh lagi :-ss


Apapun aku masih belajar dari sehari ke sehari utk lebih mantap dlm apa jua yang aku ceburi.insyallah harap2 impian aku terlaksana jua nanti :D

Letih seharian smp ke agenda yang agak kelam jdnya bila shoot outdoor dh malap...ptg dh , apa sgt yg cantik kan...belasah ja la janji pengantin puas...aku pun dh kepenatan sgt dr pg smp ptg, takda rest rasanya...apapun semuanya dh selesai...takda yg happening pun rini cuma biasa2 ja...keja2 keja2 ntah bila la aku nk mahir kan...usaha tak penah nk jemu cuma ntah dimana pintu kejayaan utk aku...kita tunggu dan lihat :D

My Next Client...hehe...En.Isma Izwan Ismail, muka ngah pucat tu tempoh mak dia bg sampai bulan 3 2009 ja tuh..hehe.Cpt2 skt, 10k dh ada tunggu apa lg...lambat sgt mlepas kot nanti :D

Semoga semuanya berjalan dgn lancar spt mana impian2 ku insyaallah.


--->aku pun takto aku taip apa kat atas tu...men belasah ja, pala aku dh berat sgt tapi jari aku cepat ja menaip..korang baca je la apa yg aku citer tu yer..ntah apa2 ntah hehe...maap takde niat aku nk kata or kias ke sapa2 ..hehe


:::END:::



13 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> makaceh bnyk2... good job walau u wat sorang2.. sj i tgglkn u kt dlm tu walhal i x bnyk pn amk pict kat luar ;)) hehe..


anyway skill u semakin mantap n makin terrer arrr....

fuziana said...

matahir :::: ooo, suda plan tinggai i sorang2 no...takleh len kali kena ada back up jgk :)

pro pun mai 2 cameraman tau :-"

thanksss i wat yg tmampu ja...tak da la semantap mana :P

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> i wat cmtu coz nk saiko u... bg bani lg kalu ada job yg kna wat srg2... smlm tu ok paa :X

fuziana said...

matahir ::: takyah saiko...mmg dok wat sorang pun...kalo wat 2 team pun kena wat part masing2 mana leh ngulat :-"

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> ya laa tuu....:)

fuziana said...

matahir ::: nanti ikut i tau :>

PenyuXP Professional said...

bagus2.. good job.. ehehehe...

fuziana said...

penyuss :::: apa yg bagus?

[mohamadtahir] [mz] said...

yana--> orait!! tp u know me... always bz :( ok kalu kena gaya, ari dn masa sesuai i mmmg ikut!!!

fuziana said...

matahir :::: eleh u tu mmg..kalo rasa2 hari2 cuti u tu dpenuhi dgn baja taik mata tu calling la i :-"

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> baja taik mata baja kompos.. baik utk tubuh badan!! bukan senang nk kumpul sekilo!!! :))


orait:D jgn u pn wat baja taik mata jgk dh laaa...

azri said...

well done..good jobs yana..trust ur self u can do it..gud lucks!
kasi chaiyok2 lagi ok!

fuziana said...

azri :::: macehhh.....

i try d`best insya allah