Sunday, October 19, 2008

:::Bored:::

Argh, bosan...itu la yg boleh aku katakan cuti hujung minggu kali ni...
Ntah apa yang tak kena lg aku pun tak tahu...makin terasa spt ada sesuatu hehe perasaan aku jer tu kiki...

Plan sabtu lepas mau p shoot area penang tapi akhirnya aku tak pegi sbb ada urusan yg perlu aku selesaikan dan ptg nya mau pegi jogging sambil cuci mata yg dh makin bsarang ni...Semua plan aku tak mjadi pada sabtu 18/10/2008 yg jadinya kuih makmur hehe utk raya minggu depan...aku ler baru nk raya huhu


AHAD

Sunday morning..wake up n surfing my flickr...urghh, ngantok bangat pg ni, bergegas aku bangun mandi, kemas n masak...ada sorang kawan invite p sp shoot kolam ikan tapi terpaksa aku tolak saat2 akhir,..sori la bro, aku bz :| :|

Tgahri aku layan jer Csi smp petang...elok nk layan Csi Miami huhhhh ujan selebat2 nya...uwaaa siaran aku tgendala la pulak...

So, bg mengurangkan aktiviti menambahkan berat badan aku yang dh makin maintain ni hehe...aku sebolehnya tak mo tgk katil n bantal bucuk aku haha kalo tak membuta ja sejuk2 ni ...

Ku tinjau diluar jendela....kelihatan curahan deras air hujan menimpa bumi sehingga ke titisan2 terakhir...

Mungkin itu tandanya khidupan...realiti...pasti ada pasang dan surutnya ...pasti lebat limpahan nya shingga ke kontang tadahannya...ibarat kasih dan sayang, ibarat rindu dan cinta sepasang kekasih, hari ini semekar bunga dan esok semakin layu andai tiada siraman air dan baja...membelai indah sehingga ke akhirnya....Hmm, terjiwang plak aku ni hehe...Sori la kawan...
Aku nk berenti jap jiwang 2,3 hari ni ngehh ngehh

Busan ngan fikiran yg buntu aku snap pic ni...asah skill :D

Ha`ha.....
Biar berderai lajunya titisan itu mengalir...
bumi sentiasa bersatu menadah, membasahi tumbuhan yang ada agar takkan kontang, kering dipanah mentari....

Biarpun rumpai...rumput....andai terpercik titisan suci itu, pasti kan subur jua tumbuhnya..
begitu jua manusia, seburuk mana lakunya...sejelak mana perangainya..andai dibelai, diasuh, dikasih, dmanja pasti thindar jua kehitaman akhlaknya....Tiada yang teristimewa andai saling memberi dan menerima....

Dan saat itu...siapapun kita pasti akan terbang sebebas burung....menuju ke puncak yang sama, tiada lagi kegusaran...tiada lagi halangan jika segala kesulitan, ujian yang esa dpt dtempuhi bersama...insyaallah...

----------------------------------

::::My Lens wif En.Mus :::::

Hari ni aku jumpa seorang kawan baru...pelik kan...tiba2 jer pkenalan ini mjadi akrab...
ntah la mungkin terlalu bosan aku mula mjejakkan kaki mcari sesuatu yg berbeza hari ini...

(Musang Pulut a.k.a Comman Palm Civet)



Comel tak kawan baru aku ni...manja kan rupa dia...tapi mmg comel pun, dan agak manja ngan kita..walaupun baru jumpa tapi sweet sgt....lama gak aku bmain ngn dia td...mcm tak mau balik ja..lepas ni tiap2 hari kena la aku mjengok si mus sblm masuk pintu umah aku hehe...

Nk mam la tu hehe

Ala...chumell nya...tido lam buaian ni kalah baby tau hihi

nk main je keje dia nih....

pose ayu dr mus....

Musang pun musang la kan...tak sangka plak tok sedara aku bela mus ni, asik sgt dok snap cucu dia mandi ujan smp tsangkut ngn mus...
Hari ni takde citer best pun dari aku...just nk kongsi pic yang aku snap sharian melayan kebosanan kat umah...hehe

Kalo la aku jd spt mereka...pasti seronokkan...semua ini telah berlalu utk aku...dan hari ini hari mereka menikmati segala keseronokan yg ada...
Rindu benar zaman2 begini

peace ...

Bestnya dpt bhimpun begini...terasa ptalian takkan putus walau dicincang sekalipun..

Kenangan Terindah Zaman kanak2

Home Sweet Home

----------------------------
Niat petang ni nk p snap org mbajak sawah ngn bangau, dsebabkan ujan aku tsasar hingga ke seberang jaya..ntah apa aku ke sana pun aku takto...asik dok tengok awan je mana yang cerah mau p skodeng n tembak2 hehe...

Agak mengecewakan hari ni...akhirnya aku pulang ke kampung halaman ku jua...


Tempat ::: Taman Reakreasi Padang Cempedak, Tasek Gelugor
Jam ::: 6.30 ptg

Teratai Layu di tasik madu kiki...


ini je hasil utk ptg yang teramat suram...

:::::Cinta Dalam Hati:::::

:::END:::


20 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

waduh3...

xpa2 migu depan ada job!!! buleh la lepas gian tuuu:-" huhu

fuziana said...

matahir ::: kiki....

mmg gian dh ni, takto nk kata apa dh :-ss

job tu i sorang ke ngn u..or mau ajak teman:?

[mohamadtahir] [mz] said...

job tu ngan i laaa

huhu... job tu xda upah tauuuu...:D

kalu ajak teman tu pn xda upah gak laaa:) itu pn kalu 'teman' tu nk:-"

fuziana said...

matahir ::: owh..ok :D


buleh upah gulai skawah kot :)) :P


ok nanti i try tanya dia :X :X

Nuriman said...

wah musang pulut. saye penah tengok musang pandan je. berapa lama bela musang tu?

fuziana said...

nuriman ::: bukan sy yang bela....tok sedara bela :)

[mohamadtahir] [mz] said...

yana--> u dh ready ka ngan aksi2 jurufoto pro utk snap pict ngantin nti...?:Dhehe

fuziana said...

matahir :::: hmmm ready kot...u tgk ja la skill i nanti no kiki....

Intan said...

rajin dia jalan-2 asah bakat...gud gud

on the scene said...

salam...

menarik blog ini kerana ada foto2 nya menenangkan jiwa...!!!
tahniah.
dengan izin, saya memasukkan link anda dalam blog saya
ondscene.blogspot.com

fuziana said...

intan ::: hehe...isi masa lapang :P



on the scene :::: thanks....

ye dgn ini diizinkan :D

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> kalu smpat mna cadangan lokasi outdoor plak.... rel ketapi?? dak pn aksi pengantin men hujan sempena musim hujan la niii :))

fuziana said...

matahir ::: hmmm i cdgkan pengantin beraksi dlm ujan la ;)) tapi i dok kat tempat teduh la depa ja lenjan dlm ujan hehe amcam?''

hmmm, nk p rel ketapi ka? i tak kisah kena byr ar :-" kaka

fuziana said...

matahir :: ikutkan i nk soh diorg posing kat pantai...nk soh depa lari tepi pantai....bg kaki kain n suar basah :)

amcm?

akubudakjahat said...

sempoi seh picture ni smua

fuziana said...

paie ::: macehhhh :D

[mohamadtahir] [mz] said...

ermm... lari tepi pantaii??? hmm mcm menarik.. kita p pantai kamloon la cmtu:))

fuziana said...

matahir ::: mmg la menarik :D

i blm study lg nk shoot sabtu ni...depa pakai warna pa?

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> maroon!!! xyah study laaa... hentam jaaa huhu

fuziana said...

matahir --> hmm ye la...u lead no :D

i back up ja :P