Tuesday, May 26, 2009


"Kadang-kadang Allah sembunyikan Matahari, Dia datangkan petir dan kilat... Kita menangis dan tertanya-tanya... Kemana hilangnya sinar... Rupa-rupanya Dia hadiahkan kita Pelangi yang indah..."

||Syukur ku Sedar||


Monday, May 25, 2009

||Family Day..My Lucky day||

Jumaat lps aku ngn my housemate telah dipaksarela oleh j/kuasa kesuvep utk join Hari Keluarga yang diadakan di Pantai Merdeka...adoi atas alasan kukuh yg telah dibentangkan oleh mereka aku & my housemate terjebak utk meng"havoc" kan hari keluarga tahun ni hehe...Memang liat betul nk gerak ke mana2 sejak akhir2 ni tp takpe la utk jabatan huhu...so, ptg tu aku gerak awal konon nya nk shoot la kat sana..mmg best pun lama tak shoot panorama kat sini :) dpt la model budak2 n housemate aku tu hehe...cantik tak aweks tu? jgn nk cuba2 ngorat okais :>

Sebenarnya aku malas nk citer panjang pasal hari keluarga yg blangsung kat kat blog ni tp disebabkan hari2 yang berlalu antara yang bertuah utk aku so aku pun sj la menjajakan diri huhu...Alhamdulillah tak ku sangka begitu bertuah sgt aku tahun ni setelah hampir 7tahun bkerja baru kali aku terasa teramat la bertuah hari2 aku dlm jabatan hehe...Sebelum aku citer ngn lebih lanjut jom kita layan gambar2 yg aku hidangkan kat korang smua :)

sorang2 nya pegawai yg dtg hehe buli tu :P
antara hadiah dan cabutan btuah yg mjadi idaman kalbu :-"

Terliur je aku tgk hadiah yg ada atas meja tu...kalo la dpt best kan ...target aku tahun ni nk kipas or blender ja hehe...walaupun sblm ni tak penah dpt aku tetap impikan moga2 dpt huhu..mmg berangan abis la kali ni ...tahun ni aku tak join apa2 acara cukup skadar jd jurugambar :)

Byk gak la acara best utk kakitangan & keluarga yang telah diaturkan...mmg terhibur walaupun aku sekadar pemerhati :) jom tgk apa diorg wat utk memenangi hadiah hehe
peserta cilik baru 3tahun
tak smpt nk shoot laju betul dak2 ni lari huhu
-----------------------
Acara Orang Dewasa

Kerusi Berirama
huhu....sakan pak ngn anak sama naik ja hehe
3 peserta yang mmg konker abis hehe
akhirnya menang jugak hehe siap main tarik kusi haha
tahniah pakya
Acara Sambut Telur bersama pasangan
Gaya Pasangan Juara
tahniah Pn.Salmah
Pemenang bg Kerusi Berirama Kanak2
(Anak pakya ni..pak dia peturun ilmu hehe)
Buat tahun pertama mjadi ahli kesuvep telah berjaya membolot pelbagai kemenangan...semua dia amik huhu En.CC Zainal Naim...dpt Cabutan Bertuah Hadiah Utama, tak sia2 mai...Tahniah
My Housemate pun dpt gak walaupun kecik hehe
Jeng2...akhirnya aku telah menjadi antara yg btuah hari tu dengan mendpt Rice Cooker hehe
best..mmg best tak sgka plak dpt huhu..tp aku nk kipas uwa....sebenarnya umah aku kurang kipas...so mmg aku nk sgt kipas...sblm abis majlis smpt gak aku ayat Yang Dipertua Kesuvep hehe bkn apa dia dpt kipas idaman aku ....Ayat punya ayat skali wife dia bkenan ngn rice cooker yang aku dpt..so kami tukar sama suka..ye ahhhh aku bjaya mendapatkan kipas baru
huh penuh bonet keta aku ngn barang hehe
my housemate wif cabutan btuah...no.19 sama ngn umur dia tahun ni...Sweet 19 :D

Bukan nk menayang tapi itu la hakikatnya haha...aku ngn barang2 yg bjaya aku & my housemate kaut pada hari keluarga yang lepas...hehe
Jom pasang hehe
huhu..apa la nk jd ni mmg jaki abis
berpeluh2 pasang kipas kecik ni...
akhirnya...
mmg milik aku kipas ni haha...
bape hinggit ja pun tp kalo p kedai st nk beli , st tak mau beli tak guna gak kan..
bguna gak la p hari kluarga sbb takyah kuar duit dpt free je huhu...

so...weekend lps mmg best wlaupun letih sgt, sakit pala gak la balik umah. ingat nk leh mbuta tak leh sbb my uncle n my auntie jaki aku dpt cabutan bertuah terus balik umah hehe...mengacau aku ngn housemate nk rehat je...apapun semua itu kenangan :) hope akan ada lg yang best pas ni....

---daaa~~~~ ---

Tuesday, May 19, 2009

||Aku disuntik!!!||


Argh 2minggu aku bgelumang dengan babi...heboh, hangat ...panas ngn citer H1n1....tapi amat sedih dengan ketakutan yang melanda tanpa ada apa2 penapis dalam diri aku antara staff yang mberanikan diri utk membantu mencegah penyakit ini....Alhamdulillah baru2 ini opis aku didatangi oleh staf Kementerian Kesihatan utk menyuntik Vaksin Influeza ...so,aku antara yang tlibat la disuntik kiki...selama hari ni dok suntik binatang ja hehe....

cuak gak tgk jarum sbnrnya hehe tapi bila dikenang mcm mana aku dok amik darah n suntik binatang hilang sikit resah hehe ....
Baru aku tau apa kesan2 lps suntik vaksin lam badan kita...adoiii mmg tak tau nk ckp camna, balik tu pala ni mcm nk pecah punya la sakit...panas semacam ja rupanya tu antara kesan2 bila vaksin bertindak balas dalam badan kita...mcm nk demam tak demam smua ada huhu..apapun semuanya hanya sementara dan harap2 semua ini dapat mencegah diri aku dari dijangkiti insya allah :D

Monday, May 18, 2009

::Outing::


Weekend lepas aku wif flickr penang mengaturkan plan ke Air Itam Dam, aduss aku mmg teruja sgt nk shoot lgpun sudah lama tak outing. Seawal pg aku dh bangun adoiii terkulat2 mata ni nk celik dh la takleh tido mlm tu uwaaa....Ingatkan pasal janji je aku gagahkan diri. Huhu aku terlewat 1ominit....7.40 am baru aku smp kat hospital, Mart & Sham dh terpacak tunggu ngn Persona Merah seakan mau menerkam aku hehe...So, meet azira, saiful,wandi, iz n wife kat penang...Bla bla...naik bukit yang bengkang bengkok akhirnya smp jua tempat yg dituju..perrrghhh mmg cantik bangat siot...i like....
Pemandangan yang amat menenangkan hati ini...sayu terasa dihati,betapa indah ciptaan Illahi dimukabumi ini...Subhanaallah.
Yok....kami dh ready menyusuri keindahan alam di pagi yang indah ini....

Aku pun taktau apa aku nk shoot rini depa semua dok layan macro aku ngn lens sedia ada mana mampu dpt hasil cam diorg huhu tp aku tetap nk promote hasil keja aku kat sini hehe...Mukadimah Outing hari tu biasa la, pasti aku ngn sukanya jd model huhu

peace ... :)

cam budak skema ja huhu
"pose"


Jauh aku berjalan hari ni...mmg terasa tegang urat2 kaki ni, tp bila tgk kawan2 asyik shoot aku pun smp lupa diri dok menembak sama...Mula2 tu cuak gak bila semua ada set macro aku, wandi & saiful layan lens sendiri ja...Kami menjelajah smp jumpa air terjun wahhh suka bangat mcm nk terjun mandi ja...Jom tgk apa aku shoot kat sana....tok guru aku hari tu wandi huhu thanks bro :D
kalo la dpt mandi huh mmg best :X :X :X

Dalam pada dok syok layan air kat sini, riuh rendah suara mart n iz kat luar...ingtkan ada apa...huh amat mengujakan buat pertama kali aku berjaya mengatasi kegelian aku terhadap spesis ni...hehe jom tgk menatang apa aku dh pegang huhu

Aku dh bjaya mgawal kegelian thadap spesis ular huhu
at last jd model kiki :P
huh snakehead....takleh nk macro sgt huhu
"close up" cikit pala dia hehe

tak rugi aku kuar outing kan..dpt gak mgawal segala ketakutan dan kegelian aku slama ni...dan pkara yang paling aku suka bila mana aku dpt tahu ada lg insan yg geli ngn ulat gonggok haha sham lu bikin malu ja la...haha...ular ye la geli ni ulat ja pun. tggu ar ada masa mesti tkena gak ngn yana nnt kiki....hmm ada 3keping ja macro yg aku smpt layan ritu wlaupun tk berapa nk macro sgt hehe
"skodeng" huhu
"beratoq...nk check baris ni huhu"
lega akhirnya aku sampai ngn selamat nya setelah berjalan hampir 4jam mcari ketenangan...walaupun hasil kurang memberangsangkan namun aku puas hari ni...letih bangat, kaki sengal, tegang urat2 betis adoiii...mau balik tido ja rasanya...So, around 1.25 pm kami bergerak utk mcari santapan mengisi perut yang kosong...lapaaaqqq...


"Selamat tinggal"
Moga ke temu lg...~~~daaaa~~~

Thursday, May 14, 2009

|| C.I.N.T.A||

Cinta
terlalu indah...
seringkali membuatkan hati ni
rindu...

Cinta
terlalu indah...
sehingga melupakan aku akan
kekecewaan

Cinta
terlalu suci
sehingga menjernihkan
kekeruhan lalu

Cinta
terlalu setia
kerana selalu mendampingi aku...

Terima Kasih CINTA

Wednesday, May 13, 2009

|| be a model ||

Walaupun bz ngn keja aku tetap gak kuar amik angin sambil2 belajar jadi model kiki...alasannya ada sorang photographer baru yang gian sungguh amik gmbr aku huhu....

Sememangnya aku kaki posing lorr huhu

TEMPAT ::: Taman Botani, Penang

huhu garangnya muka aku
ranting pun jadi kiki
huhu posing lentok :P
huh...spoil kat selipar kotor :(
"smile"
ayu gitu :P
opss...closed up :-ss
"give me ...."
"???"
huhu...
oit...udah2 la skodeng :">
"wekkk :P"
"plz let me go...."
"peace... :P"

mau pulang sudah...

Hari berlalu dgn cptnya...aku sudah mau pulang bersama teman yang dtg dr jauh semata2 mau shoot aku hehe...simpan baik2 yer, moga tak tcalar :D

Rupanya seronokkan bila org amik gmbr kita aku mmg suka wat2 keja camni hehe..ada kesempatan mau shoot lg...thanks to make my day so colourfull.

````daa````