Sunday, March 29, 2009

||Family Day||

Sudah lama tak g berehat ngn kawan so, dalam keterpaksaan dan kesibukan yang melanda aku celahkan sedikit masa utk kawan-kawan aku weekend lepas kat Bukit Merah Resort.Best bangat lor...lg plak dpt masuk ngn harga yang agak murah huhu tq mr.isma n adinda azrul guek cayunk sama kamu hehe...Agenda hari bersama keluarga kali ni agak meriah dan every year mmg kami akan outing sama-sama disamping merai hari kelahiran sahabat handai...Ku hitung masa rupanya telah 4tahun kami bersama sekeluarga begini dan alhamdulillah tahun ini masih disempatan yang sama kami bersatu kembali....Ditambah pula dengan ahli keluarga baru so bertambah meriahlah nanti...So, takmo lg citer panjang2 mau layan pic kat sana jer hehe.

Yang aku dpt citer kat sana mmg best sbb ada kes membuli dan dibuli huhu...

takut lorr...aku tak pandai berenang hehe

mmg aksi azwan ni wat org pecah perut :P

My nurin...muahhh :*

Pengasuh je aku kat sana :D

family baru :D thanks for coming -- eila, as , angah n comei adila :D

Agenda tak berenti di Bukit Merah Resort, we all gerak ke Taiping mau p Zoo Taiping...but mmg takde rezeki kali ni hujan turun dgn lebatnya so kami melepak je kat terowong at last menyicah je kat taman...mlayan budak2 main kat taman mainan smpkan ada yg terjatuh buaian hehe but not me :D

Baby Nurin dh 1thn 6bln =12kg berat ooo :)

suka dia dpt main :)

Muncung nya...nurin wif along yana

Bukan stakat budak..org tua pun teringin..ceh :P

wanna join adila n is huhu

Beshh ooo dpt peluk adila ..wat aku rindu je sama dia hehe.Pasni mrs.isma kena bawak dia slalu tau huhu :D . mr.isma jgn peluk nnt mrs marah lorr hehe :P

Taman Tasek, Taiping

masing2 tak hingat :P


Puas menyicah n posing we all siap2 mau balik...agak lewat gak la smp umah,xcident lak kat hway...teruk siut.Dah la menumpang si isma so kol bape dia balik kena la aku ikut smpt lg kami tamatkan agenda malam tu ngn aktiviti riadah huhu "rahsia" thanks to azwan n adinda azrul,korang mmg rock huhu...So, next agenda aku serahkan kat u all aku follow jer :) pastikan projek oversea kita jd k :)


Thanks to being me smile
||Tamat suda lorrr||

Wednesday, March 25, 2009

||Makan||Meeting||


TEMPAT ::: Nash Donut, Perda
TARIKH : 25 Mac 2009
JAM : 5.20 Ptg

25 Mac 2009 alhamdulillah suda gaji hehe...kisahnya hari ni mmg hari makan dr pagi aku dh isi perut aku ngn bihun + karipap 2bijik hehe tengahari plak p lunch kat bawal goreng dengan Dila, Arman, Penyu, Wazi, Tahir & Mie...walaupun aku just mam ns putih ngn sotong itu sudah memadai dengan kemeriahan yang ada..suda lama lor tak kuar camtu :-ss salah aku gak asik bz jer kan huhu....Agenda makan hari ini blm tamat, petang nya aku mmg mau bgegas pulang maklum la my mum takde so aku kena jadi org rumah la minggu ni, mmg agak bz la rutin aku...so, after keja mmg mau p amik gaji sekali ada la makhluk2 yang mula menyetan aku Ice Choc huh cukup mengiurkan.Mentang-mentang la sejak 2 menjak ni aku agak kurang selera makan diorg nk menjamu aku ngn benda alah yang blh menggemukkan aku mcm ROTI lorrr hehe...Untuk tidak menghampakan aku join la gak, skali camna ntah ku pandang, ku lihat ada seseorg yang ku kenali ciss PENYU...mmg sengaja nak melambatkan pjalanan aku pulang ke umah.But its ok aku leh gak layan SPA Q 2 episod yg ke 59 so esok last episod huhu mesti best :)

Sembang punya sembang tkuar plak event weekend ni n next project bln 7 ni..huru hara gak la idup aku ngn event yang bakal tiba nanti...Si treasurer lak dah bayar aku yg vice treasurer ni blm wat bayaran g hehe masih awal ada 3month lg :) Meeting nyett2....abis ngn makan ja lebih. But masih ada agenda yang blm aku settle kan ngna vice director coz dia ada kat kl skrg ni..so, for this weekend siap la director, treasurer n bung man...Huh malas lagi mau citer banyak2 so kita tgk ja gambar2 n citer yang bakal aku uplod kat blog ni kelak...

So..untuk menayang apa yang kami mam td sila la layari gambar kat bawah huhu : teristimewa buat MAMA DILA yang sedang jaga Ain kat umah huhu

Sebabkan Ice Choc ni la aku terlibat sama huhu
Tayang dkt skt my fav donut huhu

ni habuan PENYU hehe

So, mama dila jeles lagi ke? huhu kalo jeles ajak la papa mam p mam esok leh la kami join plak...hehe .

Rasanya hari ni mau 2kg plak berat aku naik huhu...Huh, mau pulang , mau masak....So, tamat di sini dulu...Next meeting 18 April 2009 insyaallah kalo rajin aku join lagik huhu. Daaa~~~

Tuesday, March 24, 2009

||Antara Hati||Perasaan||

Sesaat ini aku mencari titipan kata-kata...tarian jari ini jelas sekali kaku menghabiskan baris-baris ayat...Aku buntu, aku rungsing kenapa aku tak mampu berkata-kata.Sesaat lalu terlalu banyak butiran kata yang ku lepaskan dari bibir ini dan mungkn saat itu terlalu indah warna-warna pelangi yang mewarnai hati ini...

Sesaat perjalanan ku hampir ke temu penghujungnya...dan sesaat perjalanan ku terdampar dilautan sepi yang mana mungkin mampu aku berkayuh ke penghujung dunia...Itulah aku antara insan yang sering dikelilingi hati dan perasaan...Jauh aku berjalan, jauh aku berlari, jauh aku berenang...penat, lelah ini sering tersadai dipersimpangan.Owh duniawi aku kelam dalam keterangan...aku kabur dalam cerah mentari...namun yang pasti masih terpancar secebis senyuman untuk aku melarik perjalanan yang entah di mana penghujungnya...Mata pena ku mungkin kekeringan dakwatnya, begitu jua keputusan ku...begitu jua penghentianku ini....

Adakah hentiku ini, diam ku ini, bisu ku ini mampu memberikan aku jawapan kelak...mampu kah kelu ku ini menghabiskan sesaat menjadi masa penentu penghujung hidupku???Mampukah sabar ku ini mendoakan bibit-bibit cinta untuk insan yang aku sayangi??? Siapa aku untuk meminta, siapa aku untuk mengharap kerna ADA yang TERTULIS untuk kita...Cukup bagi aku begini!!!cukup hanya aku menerima dan tidak perlu aku membalas setiap bait yang menyakitkan kerana ku tahu semua itu bukan noktahnya aku mampu MEMILIKI...sesiapa pun takkan mungkin MEMILIKI andai bersikap demikian hanya kerana EMOSI, hanya kerana DENDAM...Aku percaya padamu yang ALLAH ...Keredhaan darimu adalah DOAKU...bukan lagi kekusutan mahupun belitan tomahan yang membadai langkah tariku....

Bukan niatku untuk menyakiti sesiapa..sungguh, demi allah.
kenapa mungkin aku perlu bersikap demikian untuk sesuatu yang aku belum pasti. Kenapa mesti memikir kehendak hati dan luka hati sedangkan pernahkah ada yang tahu luka , pedih , perit ini???Aku tak mahu menikam lidah, aku tak mampu membelit kata...Percayalah nanah ini makin membarah dan melemahkan perjalananku.Tahukah hati ini hancur memecah kusut antara hati-hati yang ada.Tahukah untuk apa aku lakukan...tahukah di mana aku sekarang??tahukah hati ini menangis perit, tahukah hati ini berdarah???Mungkin kita tak tahu disebalik kejadian tapi percaya lah kejadian itu membuatkan kita antara tergolong insan yang diduganya, mematang setiap tingkah laku, mematang setiap keputusan, mematang setiap kata-kata...Tidak perlu menuding , menunjuk kuku yang melekat dijari kerna isi dan kuku sentiasa akan begitu kerna ia tak mungkin berpisah....MANUSIA ini EGO....kerna ALLAH mengurniakan nikmatnya berpasangan dan atas sebab itu jua aku percaya KITA takut untuk SENDIRIAN!!!! Aku percaya pada setiap perlakuan itu, Aku percaya jua sendirian itu pastinya kita selalu ditemani CAHAYA yang kita tak pernah nampak pada mata kasar ini...Mungkin sesaat cahaya itu membias...akan terjentik dihati ini seketika kekosongan, kesepian mendiami diri...Siapa tahu, di mana datangnya...ke mana perginya....BILA?tak mungkin selamanya kita tak berdaya kerna hari ini kita masih didugai pada perjalanan yang sentiasa ada untuk kita....Berikan ruang, peluang...KERNA MASIH ADA YANG BINGUNG DALAM PENCARIAN...

*Maaf penulisan ku cukup membiaskan cermin diri ini,bukan utk sesiapa HANYA UNTUK DIRIKU*

Monday, March 23, 2009

||Mirip||Rindu||

Sejak kebelakangan ini emosi aku sering saja terganggu...entah kenapa, hati aku teramat sayu, rindu ..dan terlalu rindu.Kerapkali bayang ini mendatangi tidurku...Ya Allah betapa aku rindu pada Mirip wajah di atas...Aku bermohon pada - Mu Ya Allah kau berkatilah nenda ku disana dan sejahterakan lah beliau bersama insan2 yang beriman.Amin.......

Aku bersyukur padamu Ya Allah masih sempat diketemukan adinda nenda ku pada majlis yang berlalu tempoh hari...mungkin ini dpt mengubati kerinduan aku selama ini...menitis kembali airmata ini tanda ksyukuran aku pada Mu Ya Allah...Malam esok nenda timah ku akan berangkat pulang ke Singapore ..dan kenangan pasti akan menemaniku kelak...Harap hati ku tabah untuk mengharunginya...Yang pergi tetap akan pergi, aku hanya menunggu hari untuk turut pergi bersama rindu ini....PASTI dan AMAT PASTI...ia pasti mendatangi ku kelak....

Ya Allah Ampuni AKU.....


---emosiku---
---bebaskan aku---
---belenggu---

Sunday, March 22, 2009

||Wedding||



Tidak aku menyedari betapa cepatnya masa berlalu dan hari ini tanpa aku sangka adik yang selama ini ku anggap masih mentah untuk mengharungi kehidupan ini telah selamat melangsungkan perkahwinannya dengan pilihan hatinya...Sungguh aku bersyukur diatas nikmat allah kerna dipermudahkan perjalanan hidupnya dalam mencari pasangan hidup...Mata ini ku seka menakung titisan airmata yang bertakung...Ya tuhan tak mampu aku luahkan betapa Kelirunya aku namun aku tetap percaya pada QADA & QADAR - Mu....

Selamat Pengantin Baru

Mohd Shuhaizren & Hasfalina






Semoga Kekal Sehingga ke Akhir Hayat



Tuesday, March 10, 2009

||||




:::Pulau Pangkor:::

Mana mungkin aku mendiamkan diri tanpa berbuat apa2...spjg aku mem"block" blog aku ni, sebenarnya aku agak bz dengan keja aku...maaf lah, ramai juga yg pnc, email aku tuk mengetahui pkembangan terbaru n citer2 baru dr aku nih...hehe AMPUN ya.Aku sudah ketandusan idea utk menulis.

Hampir dua bulan aku sibuk melangsaikan Program FMD ...Alhamdulillah semuanya selesai walaupun dpt kesan 2,3 kes +ve di daerah seberang perai selatan...So, byk lg program susulan akan diatur selepas ini. Belum selesai program rawatan dijalankan aku bergegas ke Pulau Pangkor menghadari Mesyuarat Seksyen. Hati ni berat sangat nk pegi, ntah la kenapa....mmg aku moody sgt nasib la lensa aku ni selalu disisi...Tenang hati melihat keluasan mukabumi, lautan yang luas terbentang....

Alhamdulillah aku selamat menginap di Puteri Bayu....seronok sgt sbb dpt chalet cantik tepi pantai..leh la aku skodeng petang2 hehe...tapi itu semua angan ku.Sesampai di sana aku DEMAM :( ....Teruk jgk demam aku kali ni, tak penah2 smp meleleh2 hingusan, tak berenti bersin. Batuk jgn ckp la..sian kat roomate aku tak leh tido.Kepala ni mcm aku nk hantuk2 kat dinding pening taktau nk ckp dh..tapi aku still maintain hehe...balik meeting dok bilik je, tak leh nk skodeng :(
Walaupun demam yang agak melemahkan badan tapi aku smpt jgk pusing2 pulau, semuanya dh diatur so tak bagus la kan kalo tak join :D mcm nk tmuntah ja masa van naik turun bukit..huh, bpinau2 mata, naik pucat muka menahan hehe..nk bjalan punya pasal sanggup apa saja ...Aku malas nk citer apa yang dibincangkan dlm mesyuarat biar lah korang tahu aku pegi meeting utk berseronok hehe wlaupun byk jgk tanggungan keja yang tpaksa aku pikul pulang ke penang....
Penat sgt....DEMAM....aku taktau nk ckp apa sbb otak aku btl2 letih!!!mmg agak kurang waras....Layan je la pic aku ek kat sana :DSempat gak aku posing kat sana, asik amik gmbr org je hehe :D
Muka demam la kunun....

Aku dh selamat sampai ke rumah tepat jam 6.04ptg....Masih tiada masa utk aku merehatkan diri...terlalu byk perkara perlu aku selesaikan utk hari esok...Harap aku tabah menghadapi.Ada job...........Mau study....

~~~Daaaa~~~~











Sunday, March 1, 2009

:::Khilaf ku:::


Khilaf ku
Seringkali disalah erti
namun
tak siapa tahu apa yang sedang aku leraikan...
Khilaf ku
Sering memakan diri
namun
Siapa aku mahu menghukum
Aku, Kau, Dia
tetap berbeza, punyai khilaf berbeza...
mana mungkin kita serupa
mana mungkin kita selalu memenuhi
kerna khilaf ku sering menduga

Maaf di atas ketelanjuran aku
Khilaf ini...amat mematangkan aku