Thursday, July 15, 2010

Darah ku diambil lg....



Malas nk tulis byk2 kt entry ni...tahun ni je dh 2kali kena test darah. Hope takde pape la yg tak diingini berlaku...dan tak lama lg, kena amik darah la utk test "tersebut" haih...nasib la aku ni jenis byk darah...huhu.....Utk kali ni just utk test Penyakit2 Zoonotik yg semakin berleluasa, al maklum la bila dh keja ngn haiwan ni mcm2 benda dirunsingkan....

So.tggu je la result nye nnt...bye...

Thursday, July 8, 2010

Terima Kasih SAYANG kembalikan SENYUMANku

Aku baru je balik dari sana....br sgt2, 3hari jer nape la kejap off kejap on ni.Plsss jgn la wat cmni, dh hampir tiba masanya. Separuh jiwa ku telah ku serahkan utk separuh perjalanan ku ini,Jgn kau calitkan dgn sedikit kekotoran duniawi itu syg... :|

Semalam aku tahu apa yg blaku walaupun kau nafikan..dan berkali ku katakan...biar apapun yg kau selindungi aku...biar apapun yg kau bohongi aku SEMUAnya aku tahu....cuma ku harap kau hormati kesabaranku ini....

Duhai CINTA,KASIHku
Usah kau gusarkan lg PERMATA yg dicari
kerna ku ingin mencari pemilik duniawi yg boleh membawa aku ke sana...InsyaAllah
Sayang...
Selalu ku ucap
betapa gusarnya hati ini, betapa risaunya hati ini....
betapa takutnya diri ini menanti hari2 itu...ku kuatkan semua ini demi kamu.
tolong la pelihara sptmana aku peliharainya utk seketika masa yg bakal tiba itu syg,,,

--------------------------------------------
Episod CINTA kita

Sunyinya hari ini...
Suramnya pagi ini....
Aku masih dikamar....SAKIT, PERIT
menahan kesakitan duniawi dan hakiki...

"Tolong check lagenda budak setan ader lagi tak?"

aku terus call...tp tak berjawab :|

aku msg

"syg silap msg ke?soh sapa check?awat tak angkat phone"

"syg la...dlm meeting ni"

huh dlm meeting tp blh lak msg...hati ku bkata sndirian.mesti nk dtg sini kan...hatiku berbunga riang...lantas ku cpt ku menaip lg...

"Oooo, nk mai sini kan...yeahh bestnya...."

tp DIA balas

"mai mana?"

HAMPA :(

ku tak putus asa...ku persoalkan lg utk kepastian

"dh tu watpe tanya...mesti nk mai sini kan..kan dh janji mesti p tgk sama2....btl kan nk mai..."

"check jer la...xble ke?"

aku tau tu nada yg aku paling tak suka , dgn hati yg merundun saut ku

"ble...jp g ye..."

"tlg yer"

"ok"

"nnt ** bg upah...thanks syg"

"ur welkem"

dlm hati ni tak terkata..hati perempuan sgt kuat mencurigai...adakah kerana semalam, hari ini dia mlupai janji2 dan kata2 yg penah terungkap...Ya Allah kau kuatkanlah hati ini menempuhi dugaan ini...Dalam sebalan dihati ku penuhi jua pemintaan dia...tp tayangannya dh abis...

"lagenda budak setan dah abis tayangannye."

msg tak bjawab....

"syg...."

"syg..."

call tak angkat....aku msg lg....

"syg"

"yer syg..awat?

"syg kt mana?meeting lg ka?"

"br kuar ni...awat?"

dlm hati ni sakitnya tuhan je tahu...kot la nk call balik...psoalan AWAT tu mmg pantang btl...Arghhh sedihnya :((

"takde la..nk call, nk cakap....hari ni blm smbg lg kan :( "

"awat ni?msg jer la"

hurm...ntah la hati ni...dr pg td...smp jam 5.33ptg dia lansung takmo angkat phone.... :(

5.47ptg call masuk.... [malas nye nk angkat, mata dh membengkak ni...]

Assalamualaikum syg...

"wslm"

"btpe tu?tido lg ke?sakit lg?"

"tak buat pe...a ah sakit lg..sakit ati pun ye gak...p mana?call takmo angkat?"

"ada la...kan ckp dh td meeting...sabar la...." [nada gelak2]

dia ni takto ke aku ni sakit ati :((

"syg..esk keja tak?"

"keja kot..tgk la kalo keja pun sat ja, tghari dh kat umah nape?"

"esk kita bfast sama yer syg..."

[bungkam hati ku...GILER ke nk aku g sana ke mlm ni, buang tabiat nk sarapan sama2 dh la jauh]

"mimpi ke?kan ke jauh ni..nk soh org p sana ke" [marah toi nada aku huhu"

"hihi...SUPPPRISEEE.... ** Kt P**** V*** ni....jom mkn syg,,, lapa la...."

sayu je aku dgr jawapan tu...hati aku dr semalam hancur, dia lg nk hancurkan lg....nk wat main2 ke dia dh dkt sini....

"JGN la main2,,,tak suka la!" td ckp dlm meeting....ni mcm mana blh smp sini"

"dlm meeting tu OTW la syg...suprise tak?hehehehe"

"benci arrr cmni...kalo org buat mesti kena marah kannnnn"

"tau takpe...hehehe...lapa la syg"

"tunggu yer jap g bekal akan sampai ye..."

"takyah la syg...nk tido je ni, mlm ni letih..."

"la mkn ler dl..tggu tau nk siap2 ni" wahhhh excitednya aku hahahaha

"takyah la...dh nk tido ni...esk ye mskkan sambal bilis ye syg..."

"btl ni?kalo camtu takpe la..esk la mskkan sambal bilis...esk je la jmp yer"

"ok syg..nnt ** call lg yer...i love u, miss u, muahxss "

"okais...love u too..miss u too...muahxsss"


Hehehehee sakit yg dok melanda 3hari lepas terus ok.dlm sakit pinggang,,sakit segala mcm tu pun dh lega.haih...rupanya sakit 2 dlm 1 huhu....

Tak berapa lama pastu...

"kau dan aku..adalah satu..tak kira apa...segala rintahan aku engkau selalu ada"
berdering lg....

"Assalamualaikum syg"

"syg... ** lapa la..."

"wslm...kan dah ckp takleh lena punya kalo lapa...tggu la jap yer nk g hntrkan bekal yer tp sambal tumis petai ngn ikan goreng je ye...."

"sedapnya petai...blh la..nnt smp call yer, ** tggu kat bwah ye"

"okais...."

So ...takyah tunggu esk ...ptg tu jgk dh dpt jmp huhu

"thanks syg..sori la yer...teringin plak nk mkn smbal petai...nk pejam pun dok teringat ja...hehehe"

"ur welkem...tggu yer"

Jam dh dkt kol7...hurm mmg tak smpt la nk dating, pas mknan je la..lepas magrib dh DIA nk g keja...takpe la asalkan ada depan mata aku dh lega.esk pas dia keja mesti dpt dating yeah...

Sebenarnya byk urusan yg nk diselesaikan bln ni...hrp2 2.3 pkara dpt kita selesaikan dlm ms yg singkat ni InsyaAllah...

TERIMA KASIH Sayang Kembalikan Senyuman ku...

Sayang Kamu

Wednesday, July 7, 2010

Kesedihan HATIku...BUNGKAM Rinduku...


Resah, Gelisah, Runsing,
dihati ini tak siapa yang tahu....

Siapa lg inginku kongsikan...
Perjalanan ini tak ku tahu di mana penghujungnya...
SABAR
Itu perkataan yang mampu disebut tp mampukah aku
mengertikan setiap perkataan itu dgn perbuatanku...
Ya Allah kau berikanlah aku
KEKUATAN & PETUNJUK...

Sabarlah Wahai HATI,
Wahai RINDUku...
Wahai Kasihku...
Wahai CINTAku...

Bungkam resah ini, ini ku leraikan
pada satu masa nnt..
inginku lemparkan ia jauh
moga bunga-bunga cinta itu
mekar mewangi utk membuktikan
ketulusan dan keikhlasan itu...

Cukuplah sudah
CERITA lalu yang membuat aku selalu
menitiskan airmata
Pergilah jauh meninggalkan semua kisah silam lalu...
Berilah laluan utk aku seketika menghabiskan
sisa hidup yg tak berpenghujung....
Itu pindaku
Sekudus manusia....

Sunday, July 4, 2010

PENANG-KL AGAIN

2 Julai 2010

K.L aku datang kembali!!!!!
Huh rasanya dah hampir setahun aku tak menjejakkan kaki ke sana...
Hari ni Jam 9.45pagi aku dengan "excited"nya menaiki BUS KONSORTIUM ... Waaa....dah lama aku tak naik bus,rasanya last tahun 2005, dh hampir 5tahun. Dalam fikiran ni mcm2 yg timbul, selamat ke, lengoh tak nnt uwaaa tp demi "DIA" aku sanggup....Tunggu kt sana yer "m.u.a.h.x.s"

Alhamdulillah akhirnya tepat jam 3ptg aku selamat smp ke destinasi nya...peristiwa dalam bus jgn ckp ler, aku tido je sbb L.A.P.A.R yg melampau huhu...So, smp ke aku terus ke Puchong mengirimkan amanat dari seorang ibu buat anaknya...Aktiviti hari ni g tebuk Bola Boling yg "O.R.G" tu bg ikut saiz jari aku yg agak gumuk ni....Yahoo syok takto nk ckp la huhu.Makaceh SAYANG...
TIDO jom tido...ESK mau bangun awal nk men BOLING huhu...

---zzzZZZZzzzz---

3 Julai 2010

Jam : 8.30 pagi dah gerak g SUMMIT,Usj...adush resah, gelisah takto nk ckp lama dh tak main boling.FRUST ada org tu janji nk main, satu lane lg tp dia...hurmmm. takpe la malas la fkr biar la :(
Rentak permainan 1st game biasa la...Perasaan kucar kacir..mmg hancus la :(
but 2nd game pas arissa dtg terus strike hehehe caya la...penaik semangat dh dtg maceh arissa muahxs....not bad la kali ni 3rd game nk pulun pun aku dh terOPEN 2frame ark...mmg suwey la :(
takpe la janji dpt gak NO.6 dlm kumpulan hehehe...agak lumayan la hadiah kali ni.i like....tak sia2 aku p..thanks u all...

(KL kali ni tanpa KAMERA +tanpa KENANGAN mampu aku selitkan namun ada sesuatu telah ku simpan dalam hati sebagai KENANGAN TERINDAH)

Yok...aku mau pulang..mo rehat, rs sgt letih, sgt pedih, sgt lapa...tp semua tu aku dh tak peduli asalkan aku dpt bantal.syg tlg la...aku mau pulang...

"my dear, pas magrib siap2 k..kita g bangi..."

"owh...yes...orait babe... :* "

psttt...sapa jaga dl..calling2 okeh...ehekhek...

---------ZZZzzzZZZZ---------

TIME UP....let go ARGENTINA.....

Lapa perut ni jgn ckp ler...mmg taktau nk kata pe dh..sblm gerak ke bangi smpat la g pasarmalam kt MARDI,best aku bedal nasi lemurni...pastu teringin CENDAWAN GRG +sos LADA ITAM,,,,huhu sdap smp berebut2 ngn org tu hehehe kata takmau tp dia lak yg lebih ehekehe... :P

MALAM ni agendanya just lepak2 tgk BOLA

ARGENTINA vs GERMAN
nk ikut ckp sotong ke tak?hurmmm apapun GO ARGENTINA pedulikan sotong tu...
uish, ramai giler mlm tu jgn ckp ler...dlm ujan pun sanggup berbasah sbbkan GILA bola..tmasuk la aku...mlm tu ja 6kali aku tukar port..hahaha...
Geng mlm ni mmg ramai sebab semua lari dr AGENDA KENA TEPUNG ngn jaja...hihikhik..tlepas gak aku kali ni huhu....rasanya dkt 30org layan bola kat sana..thanks guys...

Penyu, is,kamen , matahir kompom dh terbungkang hehehe tu la...len kali mai awai mcm i.leh rest dl...huhu...

ERK....GERMAN menang...ARGENTINA dh jadik lauk beb 4-0 huh...sgt sakit ati, takda luck betoi la mlm ni...takpe kita layan la spain mlm ni....aku pun tkto kol bape nk balik syg aku tu siyok je layan kawan2 dia aku pun layan je la bola..hurmmm kompom la kol5 pg br nk nmpk bantal ni :| [takpe la skali skala teman dia kan bukan selalu pun....]

Yahoo...akhirnya kemenangan buat spain yes....3kali kena tiang br GOL......huhuhuk..apa lg. time ups..masa utk pulang...

tepat 5.05pg aku smp ke bilik..hurm..mmg ngantok ngenangkan ada org tu blm smp, aku gagahkan jgk menunggu....Pas subuh tbungkang la apa lg huhu...Hurm jam 8.30 pg aku dh tjaga hurmm nk tido dh tak lalu dh matahari dh terik...so bangun siap2 tggu "dia" dtg amik.Hari ni plan nk p MidValley..jln2 cuti mata, survey brg :)

Mid Valley-Bukit Raja

JAM:9MLM berangkat pulang

takmo ckp lg...SEDIH....
RINDU....