Monday, November 9, 2009

||Hariku yang MELETIHKAN||

Bermula hari ini aku mulai sibuk dengan tugasan hakiki yang perlu dilangsaikan sebelum hujung tahun ini...Arghh baru ku rasa betapa meletihkan kehidupan ini :| Seawal pagi aku bersama pegawai kesihatan veterinar penang telah bertolak ke Baling ,Kedah untuk membantu dalam mengawal Penyakit KUKU & MULUT bagi ternakan lembu...hmm almaklum la Raya Korban pun dh dekat penyakit pun apa lg semakin mendatangi ternakan...

Lepas dengar taklimat serba sedikit dari pegawai veterinar daerah Baling kami dibawa oleh seorang runner...hehe org vet gak...tukang tunjuk jalan ma...nnt sesat p cucuk lembu org hehe...Hari ni cuma edisi memanaskan badan so ternakan pun tak smp 60ekor disuntik..aku tukang amik ubat je n kira hari ni hahaha.....selebih tu aku skodeng :-"

Jom tengok org yang sangat rajin bekerja Pakcik Brahim n Pak Lan :-"
ni Pn.Lily... PR international hehe
yang ni plak...takkan korang tak kenal hehe
takde org amik gmbr aku so kt belanga besi pun jd hakhakkk

Dingdong2 keja pun dh siap hehe...so we all balik awal skt rini >:)
Cerita dalam perjalanan PULANG...semua LENA tak termasuk pemandu okais huhu :-"

Sampai je perut aku dh bernyanyi2 :( nk p mam matahir lak bz, sangat kecewa =(( ntah camna tertengok msg...hehe ada mangsa >:) pg td ada sorang kawan ajak aku lunch hihi mentang2 la dia tak keja [-( After selesaikan smua keja2 aku kat PERDA aku pun g angkut mamat ni ..kununnya mo p mam ja..skali dia kuar bsama bola dia la :-ss ni wat aku gerun ni :( dia dh racun aku men boling la uwaaa..mo tak mo aku g gak summit bm ngn dia...hampeh tak jd mkn p men boling ja...Sangat bisa dia punya racun :(
ini wajah mamat yg bjaya meracun aku...arghh sgt bisa [-( nsb aku tak teracun beli bowl haha
aku tak penah men kat lane ni..sgt tak biasa lorrr :(
sgt tak siyok tgk benda ni :(
Aksi cam bagusss...sgt bedesuppp haha
walaupun tinggal 2org geng buli kami tetap "on" je aktiviti ok...2org lg tu u all buat la keja2 u all tu k... >:)

Perut aku yg lapa ni dh sumbat ngn laici n sandwich..ntah la aku rasa sedap ja benda alah tu..lapa la katakan haha. Pas main terus ja blah camtu je..malas dh nk fkr apa...g amik brg je kat adik aku..antar is balik aku pun balik ke teratak buruk aku tu ngn mantok2 mata ni :(

Smp ja umah aku angkut smua yg ada lam keta tu...ntah la mata ni mmg tak larat nk angkat sgt dh men belasah ja...masuk ja lam bilik mata aku tpandang satu bungkusan...huhu..lupa is bg ada org bg sama guek :-"

Buat mrs.isma thanks sgt..tp mr.isma bg guek skt sgt lekat celah gigi ja uwaaa...mo lg la kuih "kasih sayang" tuh :X :X :X

"TART KASIH SAYANG" dr seorg Kawan
Jauh dtgnya...thanks sgt :*

Walaupun HARIku MELETIHKAN namun masih ada senyuman yg terukir tanda aku Bahagia dihari ini


3 comments:

Anonymous said...

semoga cepat sembuh..

((¯`•(¯`•.¸ Nur Natalia ¸.•´¯)•´¯)) said...

Finaly.. :p dapat gak yana tart tue erkk :p

fuziana said...

takde nama ::: thanks


nat ::: maceh yer :D sedap sgt :X