Friday, October 30, 2009

||Feminin||

Hmm apa yg mampu aku nyatakan kat sini...sambil jariku enak menari2 ria di atas keyboard ni sebenarnya sebuah senyuman terukir dibibir aku...Tfkr sejenak kadang2 aku ni mmg suka bertindak diluar kawalan...But utk hari ini bukan lg kadang2 ia dh mjadi kekerapan dalam kehidupan seharian aku. Mmg keputusan aku amat diluar jangkaan ramai...

Why la aku skrg ni amat pelik...pemakanan aku jgn ckp la, apa yg org tak suka mkn yg tu jgk la aku nk makan...Orang paling geli makan itik sebab sudunya myudu dimerata-rata tempat...sbnrnya sudu itik tu dh menyudu selera aku sejak abah aku membelanya...Ntah tak semena-mena minggu lepas aku bkelakuan pelik lg...Kepingin sangat ngn itik ...adoiiii 2minggu oiii aku tak selera rupanya mo mam itik hehe, tak terlintas difikiran aku utk menghubungi seorang teman yg mmg bkerja di tempat pemprosesan itik dan ayam ni tp utk ptg tu adoiiii air liur ni mmg berkecur2 dh mau tak mau aku gagahi jgk call abg din...huh malu pun ada...dia siap sound "tak sangka pulak aku hg ni suka makan itik...nnt la aku bwk balik kat hg no..hg bkn nya mgandung pun nk mkn cpt2 kan?" "erkk...aku iya kan ja la..., a ah bila2 abg din senang la no..ok t.ksh" Pemutusnya disitu..mmg agak sedikit kecewa namun aku tak kisah asalkan aku dpt mkn itik puas2....

Kebetulan hari tu aku mo p jmp sorang kawan, mmg jiran abg din ni la...hehehe dia pun tau aku nk ke sana...Lewat ptg tu aku tgk abg din call...so mmg tak de la fkr pape terus ja angkat....blm smpt bg salammm "ha..hg kat mana ni yana...abg din dh bwk blk kt hg itik....3kg lebih gk ni...kata nk mai rumah roni amik gambar.Abg din tggu tak smp2 cpt skt kak ina dok tnggu ni" "tcengang aku...kata nnt tapi ptg ni dh siap ada itiknya..." :-ss So...ptg tu aku cuma DPT bwk balik itik...so plannya esk baru mo masak...hahaha tp selera aku masih membuak2....hikhikkk...

Selama 2hari mc tu aku dok umah cuma mam sambal udang and telur dadar..2nd day aku belasah megi..tak larat beb mo masak :(

Pagi td...otw g opis aku msg abg aku ni "oit..kt mana?teringin kfc la :( " "sapan? :) "hehehe slalunya bro aku ni mberikan respon yg bgitu baik kalo aku teringin mam bukan2 hahaha...lepas ja tekap jari aku kat scanner kejadah apa ntah kat opis aku tu..parking ja keta terus aku nek myvi kaler itam bkilat tu p sapan...huh ingtkn dh dpt kfc skali g mam roti cheese telur la ...tkpe2 aku tetap bedal smp abis. So..selera aku dibawa ke tghari..mmg mo belasah gila2 ah tghari ni..hampanya...pas bwk rizal g beli kamera yg dia tempah sminggu lepas tu balik ngn perut yang amat kosong uwaaaa janji tinggal janji nihhhh :( tak leh jd ni...Jam menunjukkan tepat 6.16ptg aku melangkah ke Jusco,Perda...arghh aku g mam kfc weyyy hahaha...sbnrnya aku bukan nk mam sgt kfc tu tp aku nk keta volkswagon mini tuh..Smp ja kat kaunter blm smpt dia tanya mkn aku dh tanya "dik keta volkswagon ada lg tak?" "kak...keta tu dh lama abis" "eeeiiii aku cam nk tumbuk2 kaunter tu bg pecah tau....hampa lg hari ni :(" sebabkan lapa...n kesian kan budak tu aku pun mam gak la snack plate :|

Aku g ronda2 tgk buku...sj nk menambahkan bahan bacaan kat umah tu.Bosan2 leh gak aku menambah ilmu..hehe sebenarnya ayat je tuh tp blm smpt aku g mentelaah buku2 kt Popular mata aku dh terpikat kat benda alah tu yg korang tgk gmbr kat atas tu huhu...aku bukan saja2 letak gmbr tu sbnrnya...Aku nk bgtau ni...AKU MEMANG DH PELIK2 skrg ni..sbb aku dh mula minat jam yg ber"glittering" & "berantai2" camtu hahaha...sgt FEMININ kan...sesuai ngak ngan aku? :"> Offer PUNYA pasal aku pun beli tanpa pengetahuan seseorang...kalo dia tau mesti dia tak percaya kan....Aku nk bgtau kat sini KORANG PERCAYA ja la ngan perubahan gila aku nih huhu.... :P

Jangan diTANYA kenapa selera aku pelik2....Jangan diTANYA kenapa perangai dan kehendak aku sangat pelik2 sbb sememangnya aku pelik sejak2 ni...Haru biru, carca merba, tak tentu arah..... :P

||PELIK AKU||
||TAKkan MENYUSAHKAN Sesapa||
||Sebab||
Aku suka begini
Biar ADA yg TERTANYA
kenapa aku begitu???

akhirnya aku mau bertanya KEMBALI....
Baru kau sedar AKU BEGINI...kenapa selama ni kau tak sedar
KAU JUA BEGITU...Amat PELIK...
sO...sangat ELOK la sama2 PELIK-nya...

Macam GOOD2 ja kan :-"

Daa~~~~~

3 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

pelik tp benar....
pelik kalu diam tp lg pelik kalu dlm diam2 terus diam senyap bisu...

rancang lain jd lain.. normal arr..xdpt kepsi dpt mekdi..
hehe..

cms said...

wei ...aku janji memang nak mam tapi dah lewat kan petang tu....
Aku ok je
aku tunai janji nak ajak hang mam nanti... kepsi @ mekdi pun tak kisah
Pizza aku dah kena hehehehe....

fuziana said...

hampa merepek pa weyyy pasai mkn ni...aku on diet la hakhakkk :P