Wednesday, October 21, 2009

||Demam|Cirit|Muntah||


Dah lama aku tak memblog kat sini...hmm aku bz sgt ngn program JICA 2 minggu ni...Minggu ni diorg last kursus persampelan ternakan unggas, lembu & kambing.So secara tak langsungnya aku ditugaskan utk menyelia 1 group yg tdiri dr 4org doctor dr luar negara..2org from Myanmar, 1 from Thailand & 1 from Vietnam huh..tgeliat meliat gak la lidah aku 2minggu ni ber"speaking" meking ngn diorg ni...yg tak fhm tu aku mmg taktau camna dh nk buat..segala mcm perumpamaan aku dah sebut huhu...

Hmm...minggu lps gak kesihatan aku agak terganggu :( y la aku kerap pedih perut, lama dh tak kena gastrik skali skrg ni makin mjadi2 pedih perut ni smp ke hulu ati :(( mkn tak lalu..bila mkn ja pedih sgt :(( Weekend lps my uncle buat open house kat umah dia so aku tak semena2 kena jd tuan umah dh sememangnya aku penjaga sepenuh masa kat umah tu.So aku dtugaskan myediakan rendang ayam utk mam ngn nasi impit..menu utama NASI DAGING,menu yg sedap camtu pun aku masih tak selera nk mam...jamah skt ja time is, penyu, kamen , tahir mai tu pastu aku tak mkn apa dh ..asik CIRIT BIRIT laaa :(( Pala ni jangan ckp la betapa peningnya...Memusing ja 360 :|

After kemas2 umah...ahad tu aku membuta smp ke petang :( bangun pun sebab ada someone call :| aku mmg cam pening nk naik hangin pun ada gak rasanya...y la bising sgt si lysa ni :(( . Petang tu semua dah balik tinggal la aku sorang2.Malam tu aku mam megi je sbb tak selera n pas mam terus aku membuta...mmg tak sedap badan..SEJUK BANGAT :((

Early morning on Monday....Sejuk sgt, pala aku berat sgt, mata aku dh bengkak2 ..kabur sgt pandangan...mau tak mau ku gagahkan juga bangun mandi n g klinik :( Doc say : u demam...badan u panas, mata u bengkak sbb panas, better u balik n rest....tekanan darah u tinggi..i bg u mc 1day..esk tak lega u dtg amik mc lg....Wait...kenapa siku u luka2? adoiii byk lak soklan doc ni :( takto ke siku aku tu alergik hahaha asik gatal jer... takpe2 nnt i bg u ubat mkn ..u mkn smp habis. now go back n rest.....Hmmm pas p klinik aku kuatkan hati g pasar kot2 ada lg roti canai, kuih o nasi lemak..tp hampa kol9.30 smua dh abis :(( takde benda lain dah aku tgk ikan, udang...so kena beli gak balik masak uwaaaa :((

Aku beli udang laut...sekati RM10 tuh mahal sehhhh tp teringin aku beli gak la...ikan temenung 2ekor...Smp ja umah aku menung ja taktau nk masak apa.Last2 aku tido camtu ja :( bangun just mam megi lg..pastu muntah :(( Malam tu aku bt nasi grg belacan letak ikan bilik n udang yg aku beli pg td..cadangan seseorang moga selera aku pulih tp hampa aku mampu mjamah 5sudu ja :( Arghhh muntah...muntah..muntah :((

Selasa aku cuti lg...aku bgun jam 12.55 Tgahari..camtu punya tpacak matahari atas bumbung pun aku mandi kesejukan cam kol 5 pg :( termenung ja la rini :| Minum susu n roti wif butter n peanut butter :| alhamdulillah tak muntah dh...cuma ada rasa2 cam nk termuntah ja :| perut ni mmg dok pedih ja memanjang.... :( lepas magrib aku kuar g beli benda makan yg aku rasa teringin sgt :| dan segala macam pesanan dr org2 tertentu utk lihat aku sembuh pun aku belikan gak...


1. Roti Gardenia
2. Cheese Slices
3.Mayonis Tuna
4.Susu low fat
5. 100 plus
6.Corn Flakes
7. Cookies Crisp
8. Aku beli twisti uhukkk (xda dlm list cadangan)so aku sorok :P

Hmm...dgn penuh doa dan harapan aku tak muntah lg pasni :| aku belasah 1 mangkuk Corn Flakes + Cookies Crisp wif susu....Susu 2 gelas. Kenyang...So, aku leh la beriang skt mlm ni tgk tv hehe...tak smp sejam aku mkn, rasa mloya mo muntah :| erk..kali ni aku tahan...takmo muntah agiii :((

So, aku layan ja tv ntah citer KASIH TERCIPTA....Pastu tgk ada org menari2 best bangat. Jam berdetik 10.05 mlm...erk perut aku memulas2 :(( aku malas nk citer lg....smp jam 2 pg.... 9kali aku masuk toilet uwaaaaaaaaaaaaaaa

PASAI PA NGN AKU WEYYYYY :(( :((
Hari ni mai keja mmg tak bermaya...aku takut nk makan pape dh..Aku bawak bekal sandwich tuna ja :( tu pun pedih ulu hati ni :(
*tuna tu TAK SEDAP!!!!

Aku tak berani nk makan dh weyyy :((
Sakit sangat :|



4 comments:

mama ain said...

kalu pedih ulu hati & angin, mkn lar gaviscon.. alhamdulillah.. mmg mujarab...

fuziana said...

thanks :D

[mohamadtahir] [mz] said...

hmmm.. kalu makan/sakit hati menangis la sendiri... cuba makan sabar+doa bnyk2:)

;))

wekk:P gagah jaa nk kedarah abih sndwich u tuuuuuu.... hehe

tu laa ajak kuar mkn x nak:-"

fuziana said...

matahir ::: hmm...makan apa?tak lalu apa...airmata pun tak larat nk kuar dh :|

betoiii sdwich tu buat i pening sharian...AMAT TAK SEDAP...bengong :|