Friday, October 30, 2009

||Feminin||

Hmm apa yg mampu aku nyatakan kat sini...sambil jariku enak menari2 ria di atas keyboard ni sebenarnya sebuah senyuman terukir dibibir aku...Tfkr sejenak kadang2 aku ni mmg suka bertindak diluar kawalan...But utk hari ini bukan lg kadang2 ia dh mjadi kekerapan dalam kehidupan seharian aku. Mmg keputusan aku amat diluar jangkaan ramai...

Why la aku skrg ni amat pelik...pemakanan aku jgn ckp la, apa yg org tak suka mkn yg tu jgk la aku nk makan...Orang paling geli makan itik sebab sudunya myudu dimerata-rata tempat...sbnrnya sudu itik tu dh menyudu selera aku sejak abah aku membelanya...Ntah tak semena-mena minggu lepas aku bkelakuan pelik lg...Kepingin sangat ngn itik ...adoiiii 2minggu oiii aku tak selera rupanya mo mam itik hehe, tak terlintas difikiran aku utk menghubungi seorang teman yg mmg bkerja di tempat pemprosesan itik dan ayam ni tp utk ptg tu adoiiii air liur ni mmg berkecur2 dh mau tak mau aku gagahi jgk call abg din...huh malu pun ada...dia siap sound "tak sangka pulak aku hg ni suka makan itik...nnt la aku bwk balik kat hg no..hg bkn nya mgandung pun nk mkn cpt2 kan?" "erkk...aku iya kan ja la..., a ah bila2 abg din senang la no..ok t.ksh" Pemutusnya disitu..mmg agak sedikit kecewa namun aku tak kisah asalkan aku dpt mkn itik puas2....

Kebetulan hari tu aku mo p jmp sorang kawan, mmg jiran abg din ni la...hehehe dia pun tau aku nk ke sana...Lewat ptg tu aku tgk abg din call...so mmg tak de la fkr pape terus ja angkat....blm smpt bg salammm "ha..hg kat mana ni yana...abg din dh bwk blk kt hg itik....3kg lebih gk ni...kata nk mai rumah roni amik gambar.Abg din tggu tak smp2 cpt skt kak ina dok tnggu ni" "tcengang aku...kata nnt tapi ptg ni dh siap ada itiknya..." :-ss So...ptg tu aku cuma DPT bwk balik itik...so plannya esk baru mo masak...hahaha tp selera aku masih membuak2....hikhikkk...

Selama 2hari mc tu aku dok umah cuma mam sambal udang and telur dadar..2nd day aku belasah megi..tak larat beb mo masak :(

Pagi td...otw g opis aku msg abg aku ni "oit..kt mana?teringin kfc la :( " "sapan? :) "hehehe slalunya bro aku ni mberikan respon yg bgitu baik kalo aku teringin mam bukan2 hahaha...lepas ja tekap jari aku kat scanner kejadah apa ntah kat opis aku tu..parking ja keta terus aku nek myvi kaler itam bkilat tu p sapan...huh ingtkn dh dpt kfc skali g mam roti cheese telur la ...tkpe2 aku tetap bedal smp abis. So..selera aku dibawa ke tghari..mmg mo belasah gila2 ah tghari ni..hampanya...pas bwk rizal g beli kamera yg dia tempah sminggu lepas tu balik ngn perut yang amat kosong uwaaaa janji tinggal janji nihhhh :( tak leh jd ni...Jam menunjukkan tepat 6.16ptg aku melangkah ke Jusco,Perda...arghh aku g mam kfc weyyy hahaha...sbnrnya aku bukan nk mam sgt kfc tu tp aku nk keta volkswagon mini tuh..Smp ja kat kaunter blm smpt dia tanya mkn aku dh tanya "dik keta volkswagon ada lg tak?" "kak...keta tu dh lama abis" "eeeiiii aku cam nk tumbuk2 kaunter tu bg pecah tau....hampa lg hari ni :(" sebabkan lapa...n kesian kan budak tu aku pun mam gak la snack plate :|

Aku g ronda2 tgk buku...sj nk menambahkan bahan bacaan kat umah tu.Bosan2 leh gak aku menambah ilmu..hehe sebenarnya ayat je tuh tp blm smpt aku g mentelaah buku2 kt Popular mata aku dh terpikat kat benda alah tu yg korang tgk gmbr kat atas tu huhu...aku bukan saja2 letak gmbr tu sbnrnya...Aku nk bgtau ni...AKU MEMANG DH PELIK2 skrg ni..sbb aku dh mula minat jam yg ber"glittering" & "berantai2" camtu hahaha...sgt FEMININ kan...sesuai ngak ngan aku? :"> Offer PUNYA pasal aku pun beli tanpa pengetahuan seseorang...kalo dia tau mesti dia tak percaya kan....Aku nk bgtau kat sini KORANG PERCAYA ja la ngan perubahan gila aku nih huhu.... :P

Jangan diTANYA kenapa selera aku pelik2....Jangan diTANYA kenapa perangai dan kehendak aku sangat pelik2 sbb sememangnya aku pelik sejak2 ni...Haru biru, carca merba, tak tentu arah..... :P

||PELIK AKU||
||TAKkan MENYUSAHKAN Sesapa||
||Sebab||
Aku suka begini
Biar ADA yg TERTANYA
kenapa aku begitu???

akhirnya aku mau bertanya KEMBALI....
Baru kau sedar AKU BEGINI...kenapa selama ni kau tak sedar
KAU JUA BEGITU...Amat PELIK...
sO...sangat ELOK la sama2 PELIK-nya...

Macam GOOD2 ja kan :-"

Daa~~~~~

||Terima Kasih CINTA lalu-ku||

Kembali tersenyum...pada CINTA lalu yang satu ketika dulu amat memeritkan aku....Terima Kasih Cinta lalu-ku kerana hari ini mampu melihat kebahagiaan diriku...Buat Cinta lalu-ku....Alpa ku pada Janji bukan kerna mengejar CINTA duniawi tetapi Cinta lalu-ku mengajar aku suatu pengorbanan pada Cinta hari ini...

Sungguh luhur dihati ini, tiada siapa mampu menandingi Cinta lalu-ku itu kerna begitu banyak kenangan tercipta...Dan bukan kerana itu jua aku hari ini sekeras batu tapi percayalah ia ketentuan ILLAHI di atas ujian dan rahmatnya untuk Kita yang BARU...

Bukan salahmu mahupun diriku...biarpun "gangguan" seumpama syaitan sekalipun yang bermain diigauan...Tetapkan dihati "Dia mendatangi kita untuk mematangkan setiap percakapan, setiap tindak tanduk perbuatan bukan menghukum mahupun seksaan"

Terima kasih CINTA lalu-ku membuatkan aku setabah hari ini...Jangan lagi ditanya CINTA Semalam kerna yang berlalu tetap akan berlalu pergi...takkan lagi kemari seperti dulu..Namun itu tak mampu kita halang andai telah tertulis untuk nya masih ada jodoh di persimpangan jalan yang Dia hulurkan pada kita....Berdoa pada dia yang satu Andai bahagia hari ini MILIKKU...pasti jua ada BAHAGIA Milikmu .... DIA pasti mengimbangi kita seadilnya sepertimana tulusnya hati kita menyerah pada-NYA....

Cinta lalu-ku....Percaturan dulu mungkin tersilap langkahnya dan itu mungkin titik hitam dalam hidupku namun tak sekelumit pun dihati ini mahu menghukum insani selemah kita...Dia maha mengetahui SIAPA AKU SEBENARNYA....Terima kasih memberi aku ruang menjalani hari-hari bahagiaku...

Wednesday, October 28, 2009

||Cinta Sempurna||

Entah kenapa sekarang dengan aku...bingung bila fikiran mulai celaru, dikotak fikiranku berceramuk dengan tindakan aku sendiri...Jari aku semakin rajin menaip disini, sedangkan aku sendiri tak tahu apa mahu ku DISINI...2hari aku menahan sakit dibadan, berminggu aku menahan tekak yang perit hari ini bijirin yang tawar ku rasakan manis...apa nikmah semuanya ini???

Tetiba terbit difikiranku Cinta SEMPURNA...aku mulai terfikir tentang apa itu Cinta Sempurna, mampukah aku miliki sedangkan separuh jasadku dimamah usia...Pudar segala kemanisan hidup ini dengan pengalaman lalu. Tawar hatiku pada CINTA ...biarpun masih ada yang membajai. Musnah kasihku pada sayang yang ditabur untuk ku pabila saat menyinta semua itu disentap kembali. Rabak hatiku ketika itu tak siapa yang tahu...Ku sedar mana mungkin aku melawan takdir ILLAHI andai itu yang tertulis untuk ku...

Seketika aku termanggu mengenangkan teguran teman...persoal diri pada "buatan org" . Sepanjang 2tahun kebelakangan rasanya dah beribu kali aku dipersoalkan begitu...rasanya dah beribu kali jua aku ditawarkan utk "berubat" tapi aku sendiri hilang kepercayaan pada diri aku sendiri..mana mungkin mampu untuk aku berdepan dengan semua perubatan itu :| Maaf buat teman...bukan aku menolak tapi diri ini seperti terikat pada sesuatu yang aku sendiri tak mampu untuk merungkainya...Percaya ku pada DIA yang satu. Mungkin kekalutan hari ini ada sesuatu di depan yang kita tak nampak..Biarpun tangisan demi tangisan yang mengalir di pipi ini...

Sehingga hari ini aku tak tahu bagaimana lagi penipuan demi penipuan akan berlaku dalam perhubungan yang akan aku jalinkan...Aku sendiri tak mampu utk mengongkong atau menghalang setiap perlakuan yang dibuat kerna aku kerdil sebagai insani...Mata yang melihat mampu dipejam menutup segala perlakuan dipandang...tangan digenggam mungkin terlerai longgar...pelukan erat mungkin suam rasanya..itu cinta yang semakin pudar mencalar diri...

Cinta Sempurna yang ku cari...tak mungkin sempurna kerna terlalu tawar cinta ku disaat ini...terlalu pahit untuk ditelan...Sehingga saat ini aku masih menanti pada cinta tulus itu mendatangi aku menghalalkan setiap Pandangan, Genggaman dan Pelukan...Sabarku menanti, terlupa akan "buatan org" mungkin "terubat" sendirinya Nanah dan LUKA yang terguris dihati...Siapa tahu? Hanya kita mampu berserah pada DIA yang satu....

||Pandangi AKU||
||Kasihani AKU||
||Itu TAK PERLU||
||Kerna KERASnya HATI AKU||
||Tetap SATU||

Tuesday, October 27, 2009

CINTA Semalam

PECINTA-ku...
Usah kau tanya akan Cinta Semalam
Usah kau tanya Kasih Semalam
Usah kau tanya Sayang Semalam
Usah kau tanya KENANGAN Semalam
Usah kau tanya SEMUAnya pada-KU

Kerna telah lama aku melemparkan IA jauh dr ingatan ku

Usah kau tanya
KENAPA, MENGAPA aku berdemikian

Kerna jawapannya telah sekian lama kau pahatkan
dihati dan diingatanku...
Sebujur tubuhku menjadi saksi ,cukup sudah JANGAN kau bertanya lagi
Dimana JANJI semalam...

Dek Kerna JANJI yang tertabur targadai maruah yang ada...
Jangan disesali andai AKU KERAS untuk menerima kehadiran HARI INI...

Jika dulu ITU BUKAN KAMU...
dan HARI ini diri ini BUKAN lagi AKU yang Semalam...
Tidak lagi AKU...TIDAK..

Pecinta-ku
Rela ku PUJUK...
Hatiku yang berduka Semalam ...demi perjalanan yang jauh
Rela ku PUJUK
Tangisan darah yang mengalir hanya untuk secebis harapan...

Rela ku MUNAFIKkan
Suatu PERJANJIAN kerna PEJANJI yang Menodai
CINTA suci ku...

Tak mungkin aku menyerah buat sekian kalinya hanya utk menghampakan
Harapan Insan lain....
Detik ini, Saat ini...Hati aku terbalut dek KETULUSAN
KASIH, SAYANG & CINTA
Hati Sang PECINTA selain diri mu...

Pintaku...PERGI saja...
PERGI jauh bersama KENANGAN yang pergi meninggalkan AKU...
PERGI saja sptmana PINTAmu SEMALAM padaKU...
Usah KEMBALI lagi membuat aku
berduka kan terluka...

Usah ditanya kesempatan untuk membuktikan sesalan
kerna itu hanya bisa membuat HATIku kembali BERNANAH....

Monday, October 26, 2009

Rentetan Majlis Perkahwinan Azie & Zam di PERMATANG RAMBAI
My Mood ::: Editing & MOODY :| dO Not DISTURB me... :|

Saturday, October 24, 2009

||Partime4fun||

TEMPAT ::: Masjid Permatang Rambai
TARIKH ::: 23 Oktober 2009
Jam ::: 10.00 Pagi

MONTAJ : Pernikahan Azie & Zam
Episod berSambung ke Esok harinya....TUNGGUUUuuuuu...

Thursday, October 22, 2009

||SESAK seketika NAFASku TERHENTI||

||SESAK seketika NAFASku|| bila terhenti nyawa dari jasadku. TERDIAM, terKEDU bila aku keseorangan melawan segala getir yang mendatangi aku...

Merekot aku kesejukan mendakap tubuh. Terlena lesu berlapikkan lengan,panjang lenaku sehingga aku tersedar nafasku TERHENTI seketika....Menangis aku keseorangan, baru ku sedar bilik ini kosong tiada siapa yang menemani aku...tiada siapa membantuku... Terlintas difikiranku AKU SENDIRIan melalui semua ini...Ia AKU SENDIRI...

Semalaman aku berperang kesakitan...Akhirnya aku terlena sendirian...tak tertahan lagi menanti kehadiran mentari subuh... SUNGGUH sesak nafasku...Bagai mau PECAH dada ini menahan...kenapa? Mungkin tubuh bujurku ini tak mampu lagi menahan kesejukan yang menyelubungi MALAM-MALAM -ku...

Tak mampu lagi aku menangis menahan segala kesesakan nafas yang berombak didada...berairmata darah sekali pun ia telah mendatangi aku dan kini hanya meninggalkan KETAKUTAN pada diri aku kelak....

Doaku dipagi hari ini...Semoga lena malam dingin hari ini melenyapkan peristiwa semalam...Biar lenaku bertemankan mimpi-mimpi indah...Lepaskan aku dalam jerat KESESAKAN Nafas INI...Andai TERHENTI lagi mana mampu aku BERNAFAS lagi....

Ruang |Peluang | Tak Mampu | AKU HINDARI....Ia ADA utk setiap perhubungan....
Cuma LELAH-ku ini kekadang tak mampu mengizinkan nya...Maaf !!!

Wednesday, October 21, 2009

||Demam|Cirit|Muntah||


Dah lama aku tak memblog kat sini...hmm aku bz sgt ngn program JICA 2 minggu ni...Minggu ni diorg last kursus persampelan ternakan unggas, lembu & kambing.So secara tak langsungnya aku ditugaskan utk menyelia 1 group yg tdiri dr 4org doctor dr luar negara..2org from Myanmar, 1 from Thailand & 1 from Vietnam huh..tgeliat meliat gak la lidah aku 2minggu ni ber"speaking" meking ngn diorg ni...yg tak fhm tu aku mmg taktau camna dh nk buat..segala mcm perumpamaan aku dah sebut huhu...

Hmm...minggu lps gak kesihatan aku agak terganggu :( y la aku kerap pedih perut, lama dh tak kena gastrik skali skrg ni makin mjadi2 pedih perut ni smp ke hulu ati :(( mkn tak lalu..bila mkn ja pedih sgt :(( Weekend lps my uncle buat open house kat umah dia so aku tak semena2 kena jd tuan umah dh sememangnya aku penjaga sepenuh masa kat umah tu.So aku dtugaskan myediakan rendang ayam utk mam ngn nasi impit..menu utama NASI DAGING,menu yg sedap camtu pun aku masih tak selera nk mam...jamah skt ja time is, penyu, kamen , tahir mai tu pastu aku tak mkn apa dh ..asik CIRIT BIRIT laaa :(( Pala ni jangan ckp la betapa peningnya...Memusing ja 360 :|

After kemas2 umah...ahad tu aku membuta smp ke petang :( bangun pun sebab ada someone call :| aku mmg cam pening nk naik hangin pun ada gak rasanya...y la bising sgt si lysa ni :(( . Petang tu semua dah balik tinggal la aku sorang2.Malam tu aku mam megi je sbb tak selera n pas mam terus aku membuta...mmg tak sedap badan..SEJUK BANGAT :((

Early morning on Monday....Sejuk sgt, pala aku berat sgt, mata aku dh bengkak2 ..kabur sgt pandangan...mau tak mau ku gagahkan juga bangun mandi n g klinik :( Doc say : u demam...badan u panas, mata u bengkak sbb panas, better u balik n rest....tekanan darah u tinggi..i bg u mc 1day..esk tak lega u dtg amik mc lg....Wait...kenapa siku u luka2? adoiii byk lak soklan doc ni :( takto ke siku aku tu alergik hahaha asik gatal jer... takpe2 nnt i bg u ubat mkn ..u mkn smp habis. now go back n rest.....Hmmm pas p klinik aku kuatkan hati g pasar kot2 ada lg roti canai, kuih o nasi lemak..tp hampa kol9.30 smua dh abis :(( takde benda lain dah aku tgk ikan, udang...so kena beli gak balik masak uwaaaa :((

Aku beli udang laut...sekati RM10 tuh mahal sehhhh tp teringin aku beli gak la...ikan temenung 2ekor...Smp ja umah aku menung ja taktau nk masak apa.Last2 aku tido camtu ja :( bangun just mam megi lg..pastu muntah :(( Malam tu aku bt nasi grg belacan letak ikan bilik n udang yg aku beli pg td..cadangan seseorang moga selera aku pulih tp hampa aku mampu mjamah 5sudu ja :( Arghhh muntah...muntah..muntah :((

Selasa aku cuti lg...aku bgun jam 12.55 Tgahari..camtu punya tpacak matahari atas bumbung pun aku mandi kesejukan cam kol 5 pg :( termenung ja la rini :| Minum susu n roti wif butter n peanut butter :| alhamdulillah tak muntah dh...cuma ada rasa2 cam nk termuntah ja :| perut ni mmg dok pedih ja memanjang.... :( lepas magrib aku kuar g beli benda makan yg aku rasa teringin sgt :| dan segala macam pesanan dr org2 tertentu utk lihat aku sembuh pun aku belikan gak...


1. Roti Gardenia
2. Cheese Slices
3.Mayonis Tuna
4.Susu low fat
5. 100 plus
6.Corn Flakes
7. Cookies Crisp
8. Aku beli twisti uhukkk (xda dlm list cadangan)so aku sorok :P

Hmm...dgn penuh doa dan harapan aku tak muntah lg pasni :| aku belasah 1 mangkuk Corn Flakes + Cookies Crisp wif susu....Susu 2 gelas. Kenyang...So, aku leh la beriang skt mlm ni tgk tv hehe...tak smp sejam aku mkn, rasa mloya mo muntah :| erk..kali ni aku tahan...takmo muntah agiii :((

So, aku layan ja tv ntah citer KASIH TERCIPTA....Pastu tgk ada org menari2 best bangat. Jam berdetik 10.05 mlm...erk perut aku memulas2 :(( aku malas nk citer lg....smp jam 2 pg.... 9kali aku masuk toilet uwaaaaaaaaaaaaaaa

PASAI PA NGN AKU WEYYYYY :(( :((
Hari ni mai keja mmg tak bermaya...aku takut nk makan pape dh..Aku bawak bekal sandwich tuna ja :( tu pun pedih ulu hati ni :(
*tuna tu TAK SEDAP!!!!

Aku tak berani nk makan dh weyyy :((
Sakit sangat :|



Friday, October 16, 2009

Kenapa AKU?!!


Telah lama ku pendam dihati, telah lama aku cuba utk memahami, telah lama ku cuba merawat luka dihati kenapa masih ada yang cuba `tuk melukakan lg HATI yang telah lama luluh ini...Sungguh aku tak mampu menghalang setiap tingkah laku, sungguh aku tak mampu utk menjadi diriku sptmana mahu -mu ..Sungguh hati ini amat tguris !!!cuma mampu ku simpan di dalam hati...Sungguh aku akui kerna sedikit cela itu mampu membuatkan hati aku mati dlm percintaan ini...

Sunday, October 11, 2009

||BENARkah ITU Aku???||

Entah kenapa aku hari ni..hari2 yang blalu seperti tak keruan... Hari ni aku keja, bosan sgt bila janji lain jadinya lain :( Apapun aku tak de nk amik port sgt sbb aku layan kan kepala aku yang sedang sakit :|

hmm...aku keja rini cam g buang masa je sbnrnya jalan2 pandang2 ushar2 beli barang huhhh....tp aku pun cam pelik BENARkah ITU Aku??? Aku pun tak percaya akan pendirian aku hari ni...PELIK bila aku dh mula BELI handbag...bila masa la aku pakai handbag kan?hikhikkk....Selalunya aku galas beg kamera ja tak kira la aku pakai baju kurung or kebaya aku belasah ja beg galas belakang aku tu hahaha...tp cam pelik2 plak keinginan aku hari ni...Aku siap beli handbag ngn KASUT munga2 siot hahaha....But now hati aku tertarik pada warna SILVER huhhh cam best kan... :-"

Hati aku mlm ni cam tak sabar2 nk tnggu esk...waaa mo pakai handbag baru ngn kasut baru hehehe....Adoiii apa kena la ngn aku hari ni kan ;)) takpe la mungkin pintu ati aku dh mula tbuka skt demi skt utk ubah cara pemakaian aku or ada benda2 lain yg org tak tahu ....Ntah la aku skrg ni mgkn dh tak seselekeh dulu t-shirt & jeans...pastu selipar bunga RM5 aku tuh hahaha....Skrg ni pala aku asik ingat blouse ngn tshirt lengan pjg adoiii cerewet cam org tua2 ja aku ni kan skrg nih huh...Peralihan umur yg amat mendadak :-ss

Semakin hari aku cam nk CANTIK ja...nk yang bunga2 adoiiii aku kan tak suka benda alah camtu uwaaa mmg aku sendiri pelik tp itu lah hakikat nya skrg ni...aku MENJADI2 peliknya... :| Arghh tak kisah la apapun yang penting esk aku nk pakai handbag baru sama kasut munga aku tuh ngeh2....ok la..takda apa lg aku nk ckp just nk bgtau AKU MMG PELIK skrg ni....korang jangan PELIK2 dh ek :P hahaha

smp sini saja....
~~~daaa~~


Saturday, October 10, 2009

.:Baby:.

Dalam kesibukan kerja yang mendatangi aku sejak akhir2 ni...sedikit sebanyak telah menganggu aktiviti bersosial bersama teman2...30 September yang lepas sahabat baik aku dianugerahkan hadiah terindah dr ILLAHI...Syukur kelahiran kali ni cukup sempurna seindah nama yang diberi....Nurul Arissa Damia. Tahniah buat Tahir dan keluarga....Malangnya keseronokan baru dpt aku kongsi hari ini...Seronok ada baby kan, aku mmg suka sgt budak2 so bila dh tgk si arissa ni cam nk bawak balik umah ja :| Adush bila la nk ada baby sendiri kan :(

Stop dulu la pasal baby sendiri .nampaknya mmg aku ni kategori orang yang akan lambat dpt anak huhu...So tunggu ja la satu hari PASTI akan aku upload gak dlm BLOG ni baby aku tu :D

So...kedatangan aku hari ni tak lengkap la rasanya kalo aku tak snap baby arissa ngn D80 aku tuh. Siap aku lak bposing lebih dr arissa hehe...Geram tgk asik tido ja tau arissa ni, baru 11 hari tp lasak cam dh sebulan lebih hehe tak padan ngn kecik....Buat abah ngn mama dia tggu eh nnt auntie yana mo gomoi2 lg arissa nih, tggu besar skt ja lg hehe.Mo upah ngasuh pun ok tp ujung minggu je la wekkk :P

Tak abis cerita aku kalo nk ckp pasal baby ni sbb aku suka bangat baby huhu...minggu depan mo p tgk anak mie plak,yang tu baby boy...mesti encem cam pak dia....So tggu je maklong yana p :D

Mo ckp apa lg eh...? ntah la...apapun buatmu Tahir & Kak Ani..Terimalah Anugerah ILLAHI seadanya penuh dengan KESYUKURAN..Kerna datangnya begitu SUCI...

~~~daaa~~~
Aku PERGI jua

Tuesday, October 6, 2009

||Duit RAYA||

Yeah...percaya mahupun tidak...korang mesti kena percaya yang tahun ni aku dapat duit raya banyak hehehe....Adoiii cam apa lg aku ni kan dah tua2 camni pun masih ada org mo kasi aku duit raya hikhik...

Untuk pemberian duit raya yang ke-2 ni cam best skt...Aku leh amik 2sampul tp cam tak sampai ati lak kan so aku amik satu sampul ja sama cam anak2 buah dia yang lain ...Aku kan beratur last skali utk kutipan duit raya hehe.....

Nilainya toksah la aku nyatakan berapa yang penting aku dpt duit raya ....Nilai terkumpul skrg dh kalah budak2 yang dok kutip duit raya dh hahaha....Ntah apa la bengongnya aku tahun ni kan...ringan ja mulut mintak duit raya, tp bak kata org malu bertanya sesat jalan kan..tak tanya tak dpt la duit raya huhu ...untung ayam nmpk dikaki manusia tak siapa yang tahu :D

Aku ni asik dpt duit raya je kan...tp posa 6 pun lom buat.Adush terlalai plak menunaikan ibadat sunat di bulan syawal tahun ni..so apapun i start by next week...ngeh ngeh....So, for d end entry kali ni aku ucapkan SELAMAT BERAMAL....

~Daaaaaa~

Friday, October 2, 2009

.:Aku dan Dia:.

Hari-hari yang berlalu kini mendekatkan aku pada suatu angan yang pernah bermain difikiranku...Biarpun hanya ilusi namun setiap detik kesabaran yang telah aku kuatkan perjalanan ini hampir memberikan aku kebahagiaan. Syukur ku pada - Nya kerana masih ada ruang utk aku merasai betapa indahnya ikatan perhubungan yang terjalin...Walaupun seringkali kita dihampiri dugaan namun semua itu aku kira hanya utk mematangkan perhubungan yang telah kita jalinkan...

Sayangku, mungkin aku tak meluahkan dengan nyata padamu tp itu tak bermakna aku tak merasai apa rasamu itu...Hatimu, hatiku punyai getaran yang sama mana mungkin aku sanggup melihat kamu kecewa bersama diriku...

Ku hulur jemariku ini, memaut genggaman seerat mungkin tanpa melepaskan sedikitpun kasih, cinta dan rindu yang tercipta untuk kita... Aku Pasti Ia mulai menghampiri KITA...


wif Luv :Yana