Tuesday, September 29, 2009

||Usah datangi AKU||

Di bulan syawal yang mulia ini...entah kenapa aku didatangi "seseorang" yang sudah lama aku lupakan...DERITA, KEPERITAN lalu menjadi aku TRAUMA suatu ketika dulu...Aku bermohon JANGAN datangi aku lagi...CUKUP akan semua yang pernah tercalar dihati dan BATIN ku...Berikan DUNIA -ku bahagia bersama dia yang mencintai aku...

Sudah terlalu lama aku mengubati hati ini dari keperitan yang telah tercalar dihati ini...5,4,3,2,1 tahun cukup lama utk aku membuang semua tangisan air mata darah utk menikmati hari bahagia di saat ini. Aku cuma insan biasa...mencari secebis kebahagiaan tolong jangan datangi aku lagi...Pergilah sepertimana aku terbuang dulu, aku tak kurang spt sampah disepak ke sana ke mari...Sudahlah sakit hati ini, tubuh bujur ini jangan disakiti lagi...Cukup kesan yang kau tinggalkan di ANAK MATA ku...tergores dan sampai MATI ia kekal sebagai LUKA....

Ke mana pun kita....DIA tetap melihat..DIA tetap ADA....Jadi, Cukup la Aku bersama jalan yang DIA tetap kan utk Aku hari ini...bersama Insan yang aku Sayangi....Pergilah....Pergi....

Dunia batin-ku
Jangan tercalar lagi

Monday, September 28, 2009

Salam Aidilfitri

Kemeriahan Syawal tahun ni takde la semeriah tahun lepas...dan aku pun takda la xcited sgt nk beraya cukup sambutan yang ala kadar, lgpun tahun ni ketiadaan mak aku so sunyi la sikit kat umah tu...Tahun ni aku cuti awal...16hb September aku dh start cuti smp la 27hb huh panjangkan hehe kalah org dh kawen lg..cam nk balik umah mertua plak huhu....

Tahun ni, aku rasa penat sgt ntah la mungkin sebab persediaan di rumah semua aku buat sendiri...dr mgemas, masak, rendang, kuih semuanya aku aturkan..adoiiii penat rupanya jd surirumah uwaaaa nasib la abah aku dan adik2 membantu...patut la smp skrg aku lom kawen kan..tak PAS lg buat ketupat hahaha....balut ja pandai kiki...takpe thn ni aku nk buat psediaan utk tahun depan huhu :X :X :X

Apapun semuanya bjalan dgn lancar hehe...siap mendapat pujian lg.hehe suprise... :D Mak aku pun dh selamat pulang ke-rumah pada raya-5...alhamdulillah semuanya baik2 belaka utk tahun ni..Aku bersyukur sangat pada ILLAHI


Hmmm...tahun aku takde cerita best pun tuk korang...Cuma dalam sambutan yang ala kadar tahun ni aku terharu sgt...di usia begini aku masih dapat duit raya :"> Malu sgt tp disebabkan aku puasa 29hari ada "org" tu bg aku wet raya..hehehe thanks ya :X :X :X Org main2 ja skali dpt la...hehehe...Harap2 tahun dpn dpt lg & up skt nilainya kikikiki :P

ok la aku pun cam tak best ja nk mencoret kat sini..mood pun mantok ja ni...so jmp lg...

SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

~~~Daaaaaaa~~~~

Monday, September 14, 2009

||Majlis BERBUKA...& 2hari MAKAN||

Assalamualaikum

Hmm...camna nk start eh,aku kebuntuan ni...hehe
Weekend lepas aku ngn is aka toms telah mengatur Majlis Berbuka Puasa member2 dari penang n seberang..ada la tsesat 2,3 org dr luar hehe apapun u all tetap best dan kehadiran amat memeriahkan majlis dengan tema yang telah ditetapkan.

TEMPAT BERBUKA PUASA : HAMMER BAY, QUEENSBAY PENANG
TARIKH : 12 / 9 / 2009
TEMA : "PINK"

Ntah la...mana datangnya tema PINK tu aku pun aku taktau tp aku rasa ada kena mgena ngn entry aku bulan lepas hehe.... [AMARAN KERAJAAN : lain kali jgn bg aku KUASA lg hahaha ]
So, Majlis kali ni kehadirannya amat memberangsangkan..mmg best bersama PINKY, PINKA yang ada haha termasuk la aku =))

Apapun aku malas la nk ckp byk Jom kita layan ja gambar2 kemeriahan Majlis berbuka Malam tu :D
Iena sanggup balik dr Kl..thanks gurlz :D
Jaja yg lama menyepi dtg ngn ehem2 dia...Pink GAK :D
Fizah lak mai ngn MAMA kesayangan dia..thanks mami :D
Is akaToms yg gila kuasa bendahari...ketaq tangan kira duit haha
Antara yang hadir pada malam tu [wife +anak2 tahir takda..sapa g eh mami..n aku la huhu]
yg ni aku ada... :X
Pose sblm balik...
[iela,anne,aku,mell,wawa,aisyah]
ceh...amik gmbr geng depa ja [-(
Tasya hg mcm diva PINK haha..thanks la eh :D

hmm meriah sgt dah cam takmo balik rasanya...
pas selesai semunya aku ngn beberapa Pinky,Pinka g shoot kat Naga Pink plak hehe

Penyu ngn wawa ja..rosakkan gambar aku...tak pkai PINK [-(
:p
ngada lak yg blkg tuh :-"
Kaki posing lor....Is awat la nmpk AYU sgt hahaha :P
::end part::
So semuanya berakhir di sini...aku nk minta maaf byk2 kepada siapa yang merasakan PINK tu terlalu kejam utk korang pkai..sebenarnya aku pun tak suka pink la uwaa...demi psahabatan je aku pkai ni :-ss . Aku harap semua berpuas hati dengan menu dan harga yang diperuntukan kali ni..So Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri tak lama lg :D

Aku, Asrul, Jax, Angah, Is...memanjangkan kaki ke megamal, men boling japs...Layanz ja la sbb aku menumpang :((

Tapi aku takleh terima korang men snooker..aku cam bodo tggu..tak fhm, mantok la weyyy :((
KEJAM :|

-------------------------------------
Entry ni dh abis shari berwarna PINK...
Sebabkan warna Pink dimajlis berbuka ni , abah aku cadangkan aku pakai KURUNG PINK hehe nasib la aku tak ikut ckp abah aku kalo tak sure kena gelak...Thanks my dad bg cadangan :D

pstt ::: bukan aku je tlibat..my abah pun sama tau suka u all pkai pink hehe :P

Malam tu guek smp umah around 12.30 am...balik terus mandi n tido zzzzZZZzzzzz

___________________________

TARIKH : 13 /9/ 2009
TEMPAT : [Dirahsiakan]
AHLI : Yana, Is, Angah, Asrul

Jam 5.50 ptg dari Jalan Baru, Perai...Mana mau p? Plan last minit diorg ni [-( Marin ada org perangat Air asam ???? Sedap..meleleh2 teringat...So, aku pun memecut kereta ke sana...Mmg laju abis takut tak sempat nk sampai....Ntah la...slalu aku ke sana just order TOMYAM , KAILAN IKAN MASIN, SOTONG GRG TEPUNG, KERANG BAKAR <--Selalu tak dpt nihhh Rini, sebabkan tetamu dr jauh, so dia ja order...nyum2 MENU : Siakap Masak Stim, Kerang Bakar, Sotong Grg Tepung, Telur Bistik, Kangkung Grg Belacan, Air :Tembikai Laici Mmg makan betoi la rini...Walaupun berbuka ngn air, makanan agak lewat smp :| keja pun sanggup mai...kerana Air Asam huhu
Perancang Utama
Perangat Utama haha
Tukang Order :P
nyum2...
Semua licin...tinggal tulang ikan ja...haha
Alhamdulillah rezeki melimpah di bulan Ramadhan ini :D
Walaupun byk tu...ia tetap murah dr mam kat Hammer Bay :-ss

Nampak ke TEMPAT tu kat mana hehe..sj ja PERANGAT tuh :D . Perjalanan pulang perut penuh kesegahan...adoiiii mcm nk tido ja tau...Ingatkan blh la balik terus skali ada lg acara mkn kat KAPITAN :(( Ada org tingin COOL-CHA plak huhu sekali ngn aku terjebakkkkkk...TIDAK2....Is ngn Asrul relaks ja sumbat...korang mmg juara mkn la :-ss

2HARI aku mmg MAKAN btl la....huh...

Pas mak aku balik dari umrah ni nk bawah p mam siakap stim la kat sana hehe...tak sabar nk tggu mak balik :D

Cerita guek dh abis so kita tggu next entry ok :D

Kueh Raya...Kueh raya..kueh Raya... :-"

::::END:::::

Thursday, September 10, 2009

||S.E.N.D.I.R.I||

Berat kaki ku melangkah, berjalan dan terus berjalan...tanpa henti ...sesekali ku tertoleh ke belakang, melihat teman-teman seperjalananku. Biarpun didepan ku masih kelihatan ramai teman turut melambai menanti kedatanganku...Apakah maknanya semua ini. Arghh aku berkhayal di alam yang fana...SENDIRIAN.....terus menyendiri walaupun realitinya masih jelas sekelilingku meraih tangan menapak perjalanan yang bersisa...senyuman terukir tanda tiada yang berduka....Namun siapa tahu hati ini masih bersisa luka keperitan hidup yang telah lama bersarang dihati...

Sesekali ku terkenang...saat itu kembali bertaut mengingatkan aku tentang HATI & PERASAAN...bersisa namun saat itu jua aku dipermainkan sekali lagi...TOLONGLAH kenapa buat aku begini? Sia-sia smua nya...HATI ini selembut tisu... :|

Sepintas ia berlalu dan kini aku SENDIRI...dan itu jawapan nya...AKU sememangnya perlu SENDIRIAN....Aku berikan segalanya, tiada curiga kerana aku tahu hari esok KITA akan SENDIRI....

||PADAH||
||TERUJI||
||SEKSA BATIN DIHATI||

Sunday, September 6, 2009

My new Baby....

Kehidupan aku kini diserikan lagi dengan "org" baru..hehe.Baru semalam aku g amik kat umah mber aku, umur pun baru je 2bln 15hari...Namanya KIKI...sempena kiki aku yg mati minggu lepas :( harap2 my new kiki ni membesar dengan sihat dan aktif ngehh...ngehh ngehh....

Kat umah aku dah ada Tompok ngn Puteh...tp si puteh semalam bukan main sombong ngn kiki..siap gaduh dalam sangkar, eii geram aku tgk tau..sian kiki...disebabkan semalam asik gaduh hari ni Kiki ngn Puteh tido je...hehe.Walaupun tak sebulu sangat ngn Puteh tapi Kiki rapat dengan Tompok...hehe nasib la tompok tu friendly cikit..lega ati aku kalo tak mati lagi la kiki aku ni. Semalam gak aku belikan Kiki susu, makanan bkhasiat skt utk my baby..siap ada botol susu hehe..Malam ni aku nk g cari rantai kat dia sama cam Tompok & Puteh...adushh best gak melayan kiki ni..tak jadi keja aku rini, Manja sehh my baby ni :X :X :X
Harap kiki aku tak noty....sbb dia akan ada kawan baru lagi hari ni...taktau la warna apa plak kali ni tggu adik aku bawak balik pulak anak angkat yang baru :D

So...tggu anak2 aku yang baru lg pasni ye..hehe....Nk bagi kiki minum susu :D

Hingga jumpa lagi...

~~daaa~~



Thursday, September 3, 2009

||Aku...||

Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani

Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus


Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...