Sunday, June 21, 2009

||Aku||LawnBowl||Letih||Hampa||

Setelah hampir 2tahun aku tinggalkan permainan boling padang, tahun ni aku kembali berjinak2 dgn bowl, hampir tak kenal dh bowl ngn tangan aku ni hehe lama benar tinggal rentak pun dh makin canggung huhu...tahun ni rasanya 3mlm je aku dpt training kat green bertam...2 pun just 2jam 1 mlm...mmg kurang latihan teramat utk game tahun ni.slalunya ada latihan pusat 2minggu awal tp kali ni 3hari lg nk game baru nk buat latihan pusat tu pun di seremban...adoi mau takmau mmg kena p jugak la, lgpun game nnt pun kat sana...Alhamdulillah walaupun masa dperuntukan hanya shari suntuk di "green" aku n our team dpt balik rentak , lenggok bowl huhu...harap2 usaha kali ni berbaloi wlaupun training tak ckp huhu

Gaya seorg skip...elyn....
hehe...ni dia wise skip fours
gmbr ni dak elyn amik cam polis ja aku tgk haha...

Sakit pala den berpanas seharian kat green dah cam keja ja..dr 8pagi-7ptg, kulit pun dh hangus terbakar , dah cam org asli dah muka ni huhu...apapun bila dh dpt training berpasukan ni semangat smakin tinggi utk menang dalam pertandingan nanti, walaupun pada awalnya mmg aku tak target tinggi pun...latihan pun tak cukup sbnrnya bila nk dibandingkan dengan team lain yang berbulan training...

masa ni puteh lg muka den hehe walaupun dh nmpk berbalar2 huhu
aweks cun..elyn
veterinar vs KADA
Fokus beb...
yeah..my bowl
wif k.cik, elyn & Dato`Suhaimi

Alhamdulillah tahun ni team veterinar agak menang besar...syukur dapat menjadi johan kumpulan, tak sangka plak aku huhu tp hakikat yang perlu kami terima diperingkat separuh akhir team veterinar tumpas pada DOA, hampa hati ni tak siapa yg tahu tp apakan daya mungkin setakat itu rezeki yang dpt kami kaut setimpal dengan usaha dan latihan selama hari ini.Akhirnya pertembungan pertama perlawanan bersama KADA, diakhir pertandingan ini juga kami bertemu KADA kembali untuk penentuan tempat ke-3 dan ke-4.Akhirnya veterinar hanya mampu meraih tempat ke-3.Alhamdulillah semua perlawanan dpt disempurnakan dengan mudah, walaupun saiko dr pihak lawan amat melemahkan mental dan semangat kami...terima kasih pada skip Ibrahim yang banyak menyabarkan kami dlm team.
Walaupun letih dan sedikit hampa dengan kemenangan kali ini namun aku tetap akan gigih berusah utk sukan moa 2011 dia KEDAH,tahun 2011 MADA akan menjadi tuan rumah harap2 team veterinar mampu meningkatkan prestasi dalam sukan Lawn Bowls, insyaallah.Aku pun dh tempah khas bowl dr Holands, andai takde aral melintang bln12 ni smp la bowl baru aku tu hehe leh la aku giat berlatih pasni...So, tunggu kemunculan aku dihari esok...

~~Adios~~


6 comments:

im just kid? said...

cam maen guli jerk kak..hEe..

fuziana said...

adek ::: hehe ye sgt la guli cuma besar je skt huhu

Intan said...

cam men boling ja :P

Intan said...

cam men boling ja :P

fuziana said...

intan :: hehe tak la..bola dia serong :P

Anonymous said...

nice game...so passionate....
nice picture...so beautiful...