Monday, June 29, 2009

||Acara Perabih Duit||

Acara riadah bersama my unlce tam & auntie tam hehe...penat balik dr keja pun tak hilang lagi my uncle dh call soh p megamal, mau takmau kena gak angkut anak2 dia n spupu aku k.cik...mulanya niat dihati mau p servey kain utk raya ni tp di atas hasutan Antoo Fighter my uncle aku pun tjebak utk menghabiskan duit gaji aku dalam bidang boling ten pin huhu...Penat..Penat..Main..main..belasah je huhu
romantik la sgt my uncle tam n auntie tam ni huhu :P
gaya TAK BOLEH BLAH haha
[-(

2 makhluk yg bjaya mgugat iman aku utk menghabiskan duit mlm tu..mmg la hantoooo :P

mantok..nk tido...nite...

Sunday, June 28, 2009

||Pre-Mini Gath 2009||

Detik waktu yang berputar ku rasakan teramat laju...hanya tinggal 5hari lagi Mini Gathering Penang 2009 akan menjelma, hari ni aku bersama beberapa ajk sudah turun ke tapak aktiviti di sekitar Chalet Sri Bayu, Batu Feringgi, Toy Muzium dan Taman Negara...Rasanya segala persiapan telah lengkap, siap, mantap utk program yang akan berlansung tak lama lagi. Aku agak berpuas hati dengan pemilihan tempat x-treme game yang akan diadakan, mmg mempunyai pemandangan yang amat menenangkan hati pasti peserta yang dtg tak menyesal hanya dengan bayaran RM100 utk program sebegini yang berlansung selama 3hari 2malam...

Hari aku mmg dah penat jelajah "task" x-treme game so kita layan je gmbr2 yang best utk korang cuci mata huhu
"TAMAN NEGARA"
Antara check point X-treme Game 2009
"task" yang bakal korang jawab huhu

nmpk cam best kan...tp mmg best pun, ikutkan aku pun nk turut serta amik bahagian cuma takleh la kan aku kan urusetia yang blm tentu setia hahaha ada gak yang kantoi jawapan kat aku nanti... :-" Apapun aku berharap sgt korang akan enjoy dgn soalan2 maut kita orang huhu...

Jom..berenti jap makan roti tisu..huhu...Aku pun malas nk layan blog lama2 kang boring plak korang nk baca kan...aku lapaq sgt, nk makan..nk makan.... :-"

Hingga jumpa lg~~~

MGP 2009 - X-Treme Game
~~~daaa~~~~

Friday, June 26, 2009

||Tekanan vs Boling||



Demam..demam...demam itulah yang melanda aku sejak pulang dari Karnival Sukan minggu lps...Seminggu aku tinggalkan opis mcm2 yang berubah, ntah aku pun malas nk komen tertekan rasanya...Namun tekanan kerja tidak la seberat tekanan yang aku rasa kian menghempap Vf Northern tak lama lagi huhu...Mini Gathering bakal berlangsung pada 3-5 Julai ini di Batu Feringgi, adushhh mmg tak lena malam fkrkan persiapan demi persiapan antaranya Ativiti Mega tahun ni adalah X-treme Game ala2 xplore race yang bakal menjejaki peserta untuk menjelahi keindahan Pulau Pinang...arghhh, tak sabar rasanya Team Penang nk membuli peserta2 yang bakal hadir nanti hehe...Hishh dlm tertekan tp hati ni masih nk MEMBULI huhu...So, Untuk meredakan PANAS, TERTEKAN, TEGANGnya AJK Mini Gath aku wif HCJ, TOMS,JAX telah memboloskan diri ke Megaland untuk melongkangkan bowl masing2 huhu....Adoi ayat2 aku dh mcm TASK yang bakal peserta2 baca bgilir utk mcari jawapan kiki...Saiko beb....wowoo..kang ada plak soklan bocor kat sini,simpan2 sudah2 la aku merepek kan...Jom kita p men boling :-"

Adalah dengan hormatnya buat pertama kali aku memberanikan diri mencabar kawan2 aku utk ke gelanggang, berentap hehe mcm la bagus sgt, slalunya aku ni mmg muka JLO je hehe haram tak reti men boling kiki tp disebabkan TEKANAN MELAMPAU aku mmg tak tahan pala memikir sukan apa yg best utk melepaskan tekanan dlm diri...so , boling la paling best..aku rasa cam nk tuju ja 10 pin bagi pecah rasanya baru puas hati aku kan hahaha...

Utk membuktikan betapa aku tertekannya skrg....dan pertama kalinya juga aku berjaya menewaskan hero2 boling ngn mata 129 huhu..mcm mimpi jer aku rasa haha.takda la bagus mana aku main tp ntah la menjadi plak mungkin disebabkan ilmu yang diperturunkan oleh my uncle tam tempoh hari .Dan yang best nya ada org nk bg aku bowl hehe bestnya ni yang buat aku semakin bersemangat nk menceburi bidang dalam sukan boling 10 pin plak...Maceh "dear" hehe....So, utk mlm ni semua tekanan dh reda, buntu dh pecah esok aku dh blh jalani kehidupan seperti selalu...Target Mini Gath berjalan dengan lancar, insyaallah...

Weekend ni, kena p test task utk mini gath, makin panas , makin hangat tak sabarnya aku menanti hari yang di nanti....Guek harap semua sihat utk dibuli nanti...Jumpa 3hb kat Batu Feringgi.....

Point yg tak seberapa kiki

"Guek blah dulu..."
---Jumpa lg nanti---

~daaaa~~~~

Sunday, June 21, 2009

||Aku||LawnBowl||Letih||Hampa||

Setelah hampir 2tahun aku tinggalkan permainan boling padang, tahun ni aku kembali berjinak2 dgn bowl, hampir tak kenal dh bowl ngn tangan aku ni hehe lama benar tinggal rentak pun dh makin canggung huhu...tahun ni rasanya 3mlm je aku dpt training kat green bertam...2 pun just 2jam 1 mlm...mmg kurang latihan teramat utk game tahun ni.slalunya ada latihan pusat 2minggu awal tp kali ni 3hari lg nk game baru nk buat latihan pusat tu pun di seremban...adoi mau takmau mmg kena p jugak la, lgpun game nnt pun kat sana...Alhamdulillah walaupun masa dperuntukan hanya shari suntuk di "green" aku n our team dpt balik rentak , lenggok bowl huhu...harap2 usaha kali ni berbaloi wlaupun training tak ckp huhu

Gaya seorg skip...elyn....
hehe...ni dia wise skip fours
gmbr ni dak elyn amik cam polis ja aku tgk haha...

Sakit pala den berpanas seharian kat green dah cam keja ja..dr 8pagi-7ptg, kulit pun dh hangus terbakar , dah cam org asli dah muka ni huhu...apapun bila dh dpt training berpasukan ni semangat smakin tinggi utk menang dalam pertandingan nanti, walaupun pada awalnya mmg aku tak target tinggi pun...latihan pun tak cukup sbnrnya bila nk dibandingkan dengan team lain yang berbulan training...

masa ni puteh lg muka den hehe walaupun dh nmpk berbalar2 huhu
aweks cun..elyn
veterinar vs KADA
Fokus beb...
yeah..my bowl
wif k.cik, elyn & Dato`Suhaimi

Alhamdulillah tahun ni team veterinar agak menang besar...syukur dapat menjadi johan kumpulan, tak sangka plak aku huhu tp hakikat yang perlu kami terima diperingkat separuh akhir team veterinar tumpas pada DOA, hampa hati ni tak siapa yg tahu tp apakan daya mungkin setakat itu rezeki yang dpt kami kaut setimpal dengan usaha dan latihan selama hari ini.Akhirnya pertembungan pertama perlawanan bersama KADA, diakhir pertandingan ini juga kami bertemu KADA kembali untuk penentuan tempat ke-3 dan ke-4.Akhirnya veterinar hanya mampu meraih tempat ke-3.Alhamdulillah semua perlawanan dpt disempurnakan dengan mudah, walaupun saiko dr pihak lawan amat melemahkan mental dan semangat kami...terima kasih pada skip Ibrahim yang banyak menyabarkan kami dlm team.
Walaupun letih dan sedikit hampa dengan kemenangan kali ini namun aku tetap akan gigih berusah utk sukan moa 2011 dia KEDAH,tahun 2011 MADA akan menjadi tuan rumah harap2 team veterinar mampu meningkatkan prestasi dalam sukan Lawn Bowls, insyaallah.Aku pun dh tempah khas bowl dr Holands, andai takde aral melintang bln12 ni smp la bowl baru aku tu hehe leh la aku giat berlatih pasni...So, tunggu kemunculan aku dihari esok...

~~Adios~~


Saturday, June 20, 2009

||Lensa-ku GIAN||

Gian...6hari lensa-ku bisu..memberontak mau skodeng tp aku bz sgt..mmg tak sempat nk manja2 ngn dia..adoi hari penat ke sana ke mari seremban-sg.long-seremban-kajang-seremban-kajang...huhu...hari ni aku kat uniten, Perkampungan Sukan MOA...relaks skt takde training boling padang so aku merayap tgk takraw,hari ni netbal, bola sepak n takraw dh start aku just sempat gi pusing gelanggang takraw ja..adoi terikat aku kat sana tgk lipatan maut p.cik2 senior veterinar ni main hehe..alhamdulillah pembukaan hari ni team takraw veterinar menang 3-0, bola 2-0...netbal ja hampa kalah tipis 11-9...takpe la yang penting semangat kesukanan,dan apa yang penting "KERJASAMA" ....Esok aku plak start game..lensa aku mesti boring so hari ni lensa-bisu ku melepaskan gian tembak diorg lipat2 kat gelanggang hehe..

Terpegun seh tgk killer lipat huhu

Malamnya aku tak lepaskan peluang menembak Malam Perasmian Perkampungan Sukan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani 2009 anjuran MARDI di Stadium Kampus Uniten.

Ada gak pic aku hehe tu pun dh bsepah org balik hehe...Happening gak perasmian tahun ni..tahniah buat MARDI :)

I m enjoyed...Lensa Bisu-ku too
~~Adios~~

Monday, June 15, 2009

||Taufik & Rasitah ||

TAUFIK & RASITAH

Tempat :: Kuala Kurau
Tarikh :: 13 Jun 2009

Pearl Kacip Fatimah & PowerRoot ;))

Alhamdulillah segalanya selamat diakhiri dengan kenangan indah yang tak mungkin dapat diungkap dengan kata-kata..tahniah diucapkan kepada pasangan pegantin

Semoga kekal sehingga ke akhir hayat hendaknya

Photographer : Yana
Editing : Yana