Monday, May 18, 2009

::Outing::


Weekend lepas aku wif flickr penang mengaturkan plan ke Air Itam Dam, aduss aku mmg teruja sgt nk shoot lgpun sudah lama tak outing. Seawal pg aku dh bangun adoiii terkulat2 mata ni nk celik dh la takleh tido mlm tu uwaaa....Ingatkan pasal janji je aku gagahkan diri. Huhu aku terlewat 1ominit....7.40 am baru aku smp kat hospital, Mart & Sham dh terpacak tunggu ngn Persona Merah seakan mau menerkam aku hehe...So, meet azira, saiful,wandi, iz n wife kat penang...Bla bla...naik bukit yang bengkang bengkok akhirnya smp jua tempat yg dituju..perrrghhh mmg cantik bangat siot...i like....
Pemandangan yang amat menenangkan hati ini...sayu terasa dihati,betapa indah ciptaan Illahi dimukabumi ini...Subhanaallah.
Yok....kami dh ready menyusuri keindahan alam di pagi yang indah ini....

Aku pun taktau apa aku nk shoot rini depa semua dok layan macro aku ngn lens sedia ada mana mampu dpt hasil cam diorg huhu tp aku tetap nk promote hasil keja aku kat sini hehe...Mukadimah Outing hari tu biasa la, pasti aku ngn sukanya jd model huhu

peace ... :)

cam budak skema ja huhu
"pose"


Jauh aku berjalan hari ni...mmg terasa tegang urat2 kaki ni, tp bila tgk kawan2 asyik shoot aku pun smp lupa diri dok menembak sama...Mula2 tu cuak gak bila semua ada set macro aku, wandi & saiful layan lens sendiri ja...Kami menjelajah smp jumpa air terjun wahhh suka bangat mcm nk terjun mandi ja...Jom tgk apa aku shoot kat sana....tok guru aku hari tu wandi huhu thanks bro :D
kalo la dpt mandi huh mmg best :X :X :X

Dalam pada dok syok layan air kat sini, riuh rendah suara mart n iz kat luar...ingtkan ada apa...huh amat mengujakan buat pertama kali aku berjaya mengatasi kegelian aku terhadap spesis ni...hehe jom tgk menatang apa aku dh pegang huhu

Aku dh bjaya mgawal kegelian thadap spesis ular huhu
at last jd model kiki :P
huh snakehead....takleh nk macro sgt huhu
"close up" cikit pala dia hehe

tak rugi aku kuar outing kan..dpt gak mgawal segala ketakutan dan kegelian aku slama ni...dan pkara yang paling aku suka bila mana aku dpt tahu ada lg insan yg geli ngn ulat gonggok haha sham lu bikin malu ja la...haha...ular ye la geli ni ulat ja pun. tggu ar ada masa mesti tkena gak ngn yana nnt kiki....hmm ada 3keping ja macro yg aku smpt layan ritu wlaupun tk berapa nk macro sgt hehe
"skodeng" huhu
"beratoq...nk check baris ni huhu"
lega akhirnya aku sampai ngn selamat nya setelah berjalan hampir 4jam mcari ketenangan...walaupun hasil kurang memberangsangkan namun aku puas hari ni...letih bangat, kaki sengal, tegang urat2 betis adoiii...mau balik tido ja rasanya...So, around 1.25 pm kami bergerak utk mcari santapan mengisi perut yang kosong...lapaaaqqq...


"Selamat tinggal"
Moga ke temu lg...~~~daaaa~~~

6 comments:

. said...

cantek tempat ni:X

fuziana said...

mmg cantek sgt...nk p ka?

[mohamadtahir] [mz] said...

nk yg cantek2 jerk:-" yg x cantek cmnerrr???


:))kikiki

fuziana said...

yang cantik utk dinikmati yg tak cantik utk dikenang..dibelai agar ia secantik benda yg cantik walaupun bkn pada kecantikan luaran...huhu..fhm ka i ckp pa kikiki :P

Anonymous said...

hmmm... haram sepatah i x paham:))kiki

anyway.. selalu org cepat sngt buat kputusan tentang perkara yg indah... cantekk... atau sedap.... tp sbnrnya kdg2 hnya sementra.

yg x elok... x cantek... x sedap.. x indah suma cuba dilupakan... sdangkn sumanya saling memerlukan... sb yg memeritkan selalu akan diingati smpai bila2...

be fair n lovely :)) hehe

fuziana said...

huhu betoi2...

semua tu asam garam khidupan mmg tak leh dipisahkan lg :)

yg bahagia tu tak semestinya indah..dan yg indah itu tak smestinya cantik....huh...apasal la pg2 dh jiwang :-ss