Monday, May 26, 2008


:::: Durian :::::

Sekarang ni kat Utara ngh musim buah....merata2 ada buah-buahan tempatan cam yang aku nk tunjuk kat korang ni...duyan sodap dmakan hehe

kalo korang nk tahu aku la makluk allah yg paling suka makan duyan...sorang aku jer leh makan smp 3,4 bijik...bukan ulas k...bijik hehehe so sapa2 yg berasa nk banje aku mkn duyan ni kalo setakat sebijik tak pelawa kat aku pun takpe aku tak kisah ;))

Aku bukan la poyo sgt nk tayang kat korang aku bergambar ngn duyan tapi ada la something aku nk kongsi ngn korang :d

apapun...cuba korang perati betul2 pic kat bawah ni

Chumel tak duyan ni..nmpk sedap kan

pic lebih dkt ni..ada pasan apa2 tak?


Korang nk tahu tak apa yg aku nk bg tahu ni :-?

Sebenarnya duyan ni bukan duyan betul hehe...replika ja tu dlm tu ada gula hahaha...duyan ni hantaran adik sepupu aku semalam dia btunang...
aku dr umah tunang dia lagi aku dok ngikut jer buah duyan ni, tertarik dan menarik pandangan mata aku jerk hehe

TAPI...aku mmg respect abis sapa yg wat hantaran duyan ni...tgk cara nk wat punya la renyah..kena gunting kecik2 wat kon, pastu nk gam la apa la..kalo aku jgn hrp la nk wat...org penyabar jer leh wat :(( cam aku amik duyan betul jerk wat hantaran senang hahaha...

kepada bakal2 pengantin...wat la hantaran yang simple2 but nice, susah2 cam duyan ni pun takde maknanya org buka bukannya meninggalkan kulit duyan..tapi hanya kertas heheh


4 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

yana---> duyan tu i x kesah sngt....mmg cantek dan berseni:D tp i tau bukan duyan yg u nk tunjuk:-"



....lawa baju baru tuuu:-"

fuziana said...

nk kata baju baru aku la tu ;)) :P

[mohamadtahir] [mz] said...

eh eh...baju baru keee...:-"

;))x pasan arr...:D

lawaaa:X

fuziana said...

cehhh, mcm i tak kenai u tu camna...perati ja :-"